Microsoft: Skift til Office 365 og spar 50 procent

Hele Office-kataloget skal være tilgængeligt efter cloud-modellen, hvis det står til Microsoft, som vil tilbyde alt fra hosted Exchange og Office Web Apps til en fuld Office-pakke, Lync og Sharepoint.

Administration og drift af Microsoft-software skal overlades til Microsoft. Det vil spare kunderne penge og samtidig give Microsoft en ny måde at tjene flere penge på produkterne. Sådan lyder strategien for Microsofts nye satsning på cloud computing for Microsoft Office.

Omdrejningspunktet bliver Microsofts nye Office 365, som kommer til at afløse eksisterende tjenester som Business Productivity Online Suite og Live@Edu. Office 365 vil køre på Microsofts egne servere, og kunderne vil købe sig til tjenesterne på abonnementsbasis.

»Vi tjener flere penge, fordi vi får betaling for at levere servicen. Vore partnere tjener penge på at levere rådgivning, og kunderne sparer penge,« siger senior director for cloud services Eron Kelly fra Microsoft til Version2.

Argumentet om, at kunderne sparer penge, bygger hovedsageligt på, at Microsoft medregner de udgifter, som it-afdelingerne i dag har i blandt andet arbejdstid til eksempelvis at teste og udrulle opdateringer til Windows Server, Exchange Server og andre Microsoft backend-systemer.

I Office 365 overtager Microsoft den opgave og kan drage fordel af stordrift og virtualisering til at nedbringe driftsudgifterne både i form af arbejdstid, hardware og strøm.

»Vi har regnet på forskellige scenarier, og vi forventer, at de fleste kunder vil kunne spare mellem 10 og 50 procent. Jo større en organisation, du er, jo mindre er besparelsen, og omvendt. Jo mindre din organisation er, jo større bliver besparelsen,« siger Eron Kelly.

Fuldt Office-arsenal skal slå Google Apps

Microsoft vil skille sig ud fra konkurrenten Google Apps ved at tilbyde stort set hele kataloget fra Microsofts Office-produktområde. Det omfatter blandt andet Exchange, Sharepoint og Lync, som er det nye navn for Office Communications Server.

Microsoft tilbyder allerede i dag hostede løsninger af flere af Office-produkterne gennem partnere, og det vil selskabet også fortsat blive ved med. Partnerne har dog typisk fokus på løsninger til bestemte brancher, men Microsoft vil gøre Office 365 mere generel med mulighed for tilpasning.

Office 365 kommer i to udgaver. Den ene er en grundpakke til små virksomheder, som omfatter Exchange og webudgaverne af Microsoft Office. Det er Microsofts direkte modstykke til Google Apps.

Den anden udgave kaldes Enterprise, men i praksis vil den også kunne anvendes af små virksomheder. Kunderne betaler et abonnement pr. bruger, og det er muligt at sammensætte abonnementet med forskellige tjenester. Det kan eksempelvis være Lync og Sharepoint, men det kan også være en fuld version af Microsoft Office Professional.

Det betyder, at brugeren får installeret den fulde version af Microsoft Office-klienten og kan bruge det sammen med de øvrige cloud-baserede tjenester. Microsoft står ligeledes for udrulning af opdateringer og for licensstyring.

Det hele bliver knyttet sammen med et enkelt login eller single sign-on, hvor kundens Active Directory bliver integreret med Office 365-tjenesterne.

Ifølge Microsoft vil fordelen være, at kunderne får adgang til at benytte de nyeste udgaver af Microsofts software uden at skulle bekymre sig om at administrere den tilknyttede infrastruktur. For Microsoft vil fordelen være, at selskabet ikke blot bliver leverandør af software og afhængig af, hvor ofte virksomhederne vil opgradere til nyt, men i stedet også får en løbende indtægt fra drift.

Office 365 vil ifølge Microsoft blive gjort tilgængelig i løbet 2011 og er lige nu i en begrænset betatest, som dog ikke omfatter Danmark på nuværende tidspunkt. På sigt er det også planen, at i hvert fald Dynamics CRM skal tilbydes sammen med Office 365, mens der endnu ikke er planer for de øvrige Dynamics-produkter.

Opdateret 27/10/2010 kl. 14:01 m. rettelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Deleted User

Med et udtryk fra Disney's Ratatouille, hvad andet end ikke eksisterende gl. vin på nye flasker er der så i dette? Office 365 er unægtelig et bedre brand end det helt uforståelige BPOS, og repræsenterer en forenkling ift. alle de offerings de tilbyder i dag, men er der reelt noget nyt i dette?

Cloud er hot og alle inkl. Microsoft satser stort på det, men hvor er de kunder der rent faktisk har fået BPOS op at flyve? Hvor langt er de meget omtalte early adopters af BPOS kommet med dette (sagde nogen finske mobiltelefoner)?

Der er heller ikke meget sky over det når både Windows, Office og Lync må installeres on-premise før det spiller - og ikke i gamle versioner, men ofte i nyeste version. Dette driver altså samtidig den eksisterende investering i Microsoft software on-premise frem - dvs. den totale cost fortsætter med at stige.

Hvad siger eksisterende BPOS kunder til udsigten til at blive tvangsopgraderet - både lokalt og i skyen?

Jeg ser en repositionering og en helt nødvendig opgradering for at få både Lync og SharePoint opgraderet, og for at positionere Office i kampen mod Google. Som sædvanligt er Microsoft endog meget tidligt ude med deres annoncering - promises, promises.

  • 0
  • 0
#2 carsten guldhammer

dårlig ide at lade microsoft selv hoste office online

når man tænker på at for en god måneds tid siden var der adskillige microsoft hotmail kunder som ikke kunne komme i kontakt med deres hotmail konti, fordi microsoft havde valgt at blokere en stor del af hotmailkontierene, fordi microsoft PÅSTOD at selv almindelige menesker som ikke har nogen fordel i at hacke andre brugte de pågældene konti til at hacke og sende spam.

og når folk så ville have deres konti låst op igen så kunne det for mange af dem ikke lade sig gørre at få kontierene låst op selv om de fulgte microsoft's egene anvisninger, og microsoft nægtede at gørre noget som helst for kunderne / brugerne..

Så tør jeg slet ikke tænke på havd der kunne ske hvis man basere sin office løsning på microsoft's online løsning

bliver manså også lige pludseligt en dag blokeret for brug af det uden videre ???

  • 0
  • 0
#4 Deleted User

Se der er du helt galt på den. Jeg ved nemlig godt hvad jeg taler om. Men det er jo ret enkelt for dig at udtale dig som du gør og i øvrigt ikke komme med en eneste faktuel information. Mine kommentarer stammer fra års erfaring med competitive intelligense og senest analytiker information bl.a. fra Current Analysis (Microsoft Waves Bye Bye to BPOS, Switches to Office 365 for Cloud Collaboration, 21.10.2010).

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere