Microsoft skal udlevere europæiske kundedata til USA
En amerikansk dommer har nu beordret Microsoft at udlevere en kundes e-mails, selvom dataene ligger på en server i Irland. Tidligere har Microsoft forsikret kunder om, at kundedata gemt i Europa var ude for amerikansk rækkevidde, men det er de amerikanske domstole tilsyneladende uenige i, skriver Reuters.
Normalt gælder en amerikansk dommerkendelse til for eksempel at ransage et hus kun på amerikansk jord. Men nu har en dommer altså slået fast, at samme regler ikke gør sig gældende for online data.
Dommer James Francis i New York forklarer, at en dommerkendelse til online data er anderledes, fordi det hører under en anden lovgivning kaldet Stored Communications Act. Han mener, at regeringen vil blive alvorligt hæmmet, hvis den fik ansvaret for at koordinere udleveringen af online dokumenter med udenlandske myndigheder.
Microsoft har i en pressemeddelse gjort det klart, at virksomheden ikke mener, at lovgivningen er rimelig, men anerkender dommen.
Samtidig er EU ved at udarbejde en lov, som skal forhindre virksomheder i at dele europæiske data med autoriteter i andre lande, medmindre det eksplicit er tilladt eller indgår i en international aftale.
En talsmand for EU slår fast over for BBC, at det er den klare holdning i EU, at data på europæisk grund ikke bør være direkte tilgængelige for amerikanske autoriteter.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.