Microsoft sender næste år Internet Explorer på pension

21. maj 2021 kl. 10:106
Microsoft sender næste år Internet Explorer på pension
Illustration: Microsoft.
Fra 15. juni 2022 stopper Microsoft med at supportere Internet Explorer 11 til mange Windows 10-versioner til fordel for Edge-browseren.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft sætter sidste nu sidste søm i Internet Explorers kiste. Fra næste år stopper supporten for mange Windows 10-versioner af den både forhadte og elskede browser.

Det oplyser Microsoft i et blogindlæg onsdag.

»Microsoft Edge er ikke kun en hurtigere, mere sikker og mere moderne browseroplevelse end Internet Explorer, men er også i stand til at løse et centralt problem: kompatibilitet med ældre, legacy-hjemmesider og -applikationer.«

Microsoft Edge har en indbygget Internet Explorer mode, som IE-baserede legacy-hjemmesider og applikationer kan køres fra.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da Microsoft Edge er i stand til dette og mere til ser Microsoft ingen grund til at fortsætte med at holde Internet Explorer kunstigt i live. skrivebordprogrammet »

»Internet Explorer 11-skrivebordsprogrammet pensioneres og vil ikke længere blive supporteret fra 15. juni 2022 for visse versioner af Windows 10,« fremgår det af blogindlægget.

Microsofts hjemmeside kan man finde en liste over, hvilke Windows 10-versioner som fra næste år ikke længere vil få supporteret Internet Explorer.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
27. maj 2021 kl. 06:26

Elskede? Af hvem?

Det var faktisk en udemærket browser mens den stadig var under aktiv udvikling. v11 overholdt standarder bedre en Chrome på det tidspunkt, hvilket efter al sandsynlighed er en af grundene til at mange webdesignere ikke brød sig om den. En af tidens trends med at bruge<li>elementer med et stykke grafik eller en awesome font stylet på til design er uden for standard og virker derfor ikke i IE og så så designernes fine sider fjollede ud

4
25. maj 2021 kl. 10:47

Muligheden for at ignorer definerede font størrelser og andre font definitioner, findes så vidt jeg ved kun i Internet Explorer.

Chorme har ganske vist en funktion hvor man kan definere minimum font størrelse, men jeg kan ikke få den til at virke ordenlig, eller også er der noget jeg ikke forstår. Alternativt kan så til gengæld aktiverer udvikler funktionen og slette alle css definitionerne, og indsætte ens egen, derfor jeg syntes at Internet Explorer er overlen på nettop det område.

Generelt set bryder jeg mig ikke om grå tekst på hvid baggrund.

3
25. maj 2021 kl. 10:07

Jarnis, jeg elskede den af den simple årsag at en virksomhed jeg arbejdede for, havde som politik at alt vi lavede skulle kunne køre på Internet Explorer (seneste to versioner) - og så er vi ligeglade med de andre browsere :-)

Jeg vil trods alt hellere få tingene til at spille på de seneste 2 versioner af IE end at skulle få den til at køre i Chrome, Opera, Firefox fx 4 generationer bagud.

2
25. maj 2021 kl. 02:39

den både forhadte og elskede browser

Elskede? Af hvem? I min begrænsede erfaring hader folk den, eller også har de ingen holdning til den (det er jo bare internet ikonet). Elsker du den, eller kender du nogen, der gør? Det kunne værre interessant at høre hvorfor, hvis de ellers findes.