Microsoft sender Messenger på pension og satser på Skype

Microsofts Messenger-klient er på vej til at blive afløst af Skype. Softwaregiganten er i færd med at smelte de to tjenester sammen.

Det er snart slut med Messenger-klienten, som siden årtusindskiftet har været den mest populære chat og beskedklient. Microsoft er i færd med at flytte Messenger-brugerne over på Skype. Det skriver The Verge.

Microsoft har ifølge The Verge flyttet brugerne til en ny backend for Messenger, som bruger Skype som den nye klient. Hidtil har Messenger haft sin egen klient, om end det også har været muligt at tilgå Messenger fra web og via tredjepartsklienter.

Ifølge The Verge har Microsoft planer om at pensionere Messenger i løbet af de næste måneder til fordel for Skype, så Skype- og Messenger-brugernavne bliver kædet sammen til ét og brugt via Skype-klienten.

Det betyder også, at man fremover vil kunne bruge en Microsoft-konto eller Facebook-konto til at logge på Skype i stedet for at have en særskilt Skype-konto.

Skype blev oprindeligt stiftet af danske Janus Friis og svenske Niklas Zennström og først købt af eBay og siden af Microsoft.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Henrik Pedersen

Skal Skype stadig anvende MSN protokollen eller flytter de brugerne decideret til skype?

jeg er lidt forvirret Omkring Skype protokollen, efter at det også kan anvende Facebook chat osv nu.

Er det muligt at skrive bots til den som jeg kunne på msn? Kald mig bare en nørd - men jeg kan sgu godt lide at spørge min server pr. msn om den gider slukke mit lys! ;)

  • 2
  • 0
Jarle Knudsen

Hvad er Google Talk?

http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/Google_Talk

Google Talk is the world-leading communication service launched by a group of unknown students in the United Spades to give some popularity to their related search engine. Because they record any conversation taking place via their service, rumours spread that this whole Google thing is in fact organized by American secret services such as the KGB and the CIA, with the sole purpose of winning the War on Tourism.

;O)

  • 0
  • 0
Carsten Olsen

Skal Skype stadig anvende MSN protokollen eller flytter de brugerne decideret til skype?

Værsgo her er [svaret på dit spørgsmål.] (http://www.version2.dk/artikel/dropper-lukket-protokol-microsoft-springe...) Og MSN protokollen nedlægges helt.

Helt overordnet set ser det ud til at Microsoft og Skype går i retning af åbne standarder. Skype er bygget på XMPP og for 10år siden var der meget berettiget kritik af Skype fordi de prøvede at lukke af for andre XMPP klienter.

Microsoft kan vælge at "lukke skabet mere" = større profit, men de risikere at kunderne der er lukket inde for øje på den åbne vej de bryder ud af skabet og så bliver det meget svært for Microsoft at sælge noget. Jeg tror Microsoft har indset at dette er en blindgyde.

Jeg tror Microsoft har valg at slippe kunderne fri fra skabet og det vil så medføre at kunderne vil købe "software komponenter" hvis de har en tilstrækkelig kvalitet. Samtidig vil Microsoft prøve at øge kvaliteten af deres produkter, fordi en kunde uden lock-in altid vil vælge det bedste produkt.

Vi har allerede set Microsoft gøre dette på http://outlook.com som virker fint med ethvert Linux system. (Outlook.com er høj kvalitet og uden lock-in.)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere