Microsoft sender Internet Explorer 9 ud som obligatorisk opdatering

Fremover vil Microsoft automatisk opdatere alle Windows-brugeres Internet Explorer. Virksomheder vil dog kunne slå opgraderingen fra.

Fra januar begynder Microsoft at udsende den nyeste version af Internet Explorer-browseren som en automatisk opdatering til alle Windows-brugere. Det skal eliminere den forsinkelse, som i dag opstår fra en ny version bliver lanceret og til alle brugere har den.

Microsoft oplyser i et blogindlæg, at den automatiske opgradering til Internet Explorer 9 for Windows 7 og Windows Vista-brugere vil begynde med Australien og Brasilien og derefter blive bredt ud til andre lande. Windows XP-brugere vil blive opgraderet til Internet Explorer 8.

Det vil være muligt for virksomheder at blokere for den automatiske opgradering ved hjælp af et særligt værktøj, som Microsoft har frigivet. Microsoft oplyser ligeledes, at brugere, som tidligere aktivt har sagt nej til en opdatering, heller ikke vil blive påduttet den en automatisk opgradering.

Problemet med de ældre versioner, både Internet Explorer 6 og 7, er, at de mangler en række af de sikkerhedsfunktioner, som de nye versioner har. Det gælder i øvrigt ikke kun for Internet Explorer, men for alle browsere på markedet, hvor et af de bedste og enkleste sikkerhedsråd er at sørge for at benytte den nyeste version.

Microsoft har selv gennem længere tid forsøgt at få udryddet de sidste installationer af Internet Explorer 6. Både af sikkerhedsgrunde, men også fordi browseren indeholder en række særlige fortolkninger af webstandarderne, som gør livet surt for webudviklere, der ofte er nødt til at lave specielle løsninger for at få websteder til at fungere i den 10 år gamle browser.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (32)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Carsten Olsen

Chrome har haft denne funktion siden 15 dec. 2010, den hedder Chrome MSI, blev introduceret som større sikkerhed og nem vedligeholdelse til virksomheder. Husk at læse EULAen før installation. https://www.google.com/intl/en/chrome/business/browser/#utm_campaign=c4b... Man kan trykt trykke på "Download the MSI" selvom man ikke sidder ved en Windows maskine (fås også til obskure varianter af Linux som Chromium Browser)

 • 1
 • 5
#2 Johnnie Hougaard Nielsen

Sjovt sammentræf at dette sker netop som Statcounter viser at den hastige vækst for Chrome har givet Google førstepladsen når vi ser på enkelte browser-versioner. Kurverne antyder at rigtig mange brugere som skipper de forældede IE versioner, ikke bare skifter til nyere udgave af denne, men finder ud af at Chrome er ganske attraktiv.

Jeg kunne forestille mig at Microsoft håber på at mindske bruger-flugten fra IE ved at sørge for at brugeren ikke selv træffer valget om hvilken aktuel browser der skiftes til....

 • 2
 • 3
#6 Tom Paamand

Vågnede nemlig op til, at min arbejdsmaskine havde genstartet sig som led i en automatisk Windows-opdatering. De ulagrede sider jeg sad og arbejdede med, var ved samme lejlighed blevet tvangslukket - naturligvis uden lagring. Det meste kunne heldigvis genskabes, da specielt mine programmerings-biblioteker spejler alle ændringer jævnligt. Hvis jeg ikke selv havde bygget dette på, kunne denne automatiske idioti have kostet mig en del timers ekstra arbejde. Evigt elskes kun det tabte...

 • 5
 • 3
#8 Bjørn Damborg Froberg

Jeg forstår ikke helt alle de nedadvendte tommelfingre du har fået, så du fik lige en den anden vej.

@ Paamand; ah. Det har jeg også oplevet at MS er begyndt på. Normalt når man siger "remind me in four hours" betyder det ikke: "Just shut down my workstation in four hours unless I postpone the reboot again." Den synes jeg godt de kunne rulle tilbage igen.

 • 4
 • 0
#9 Jesper Lund

Ja Chrome er attraktiv for XP brugere fordi den er meget sikker og nem (billig) at vedligholde. Uden økonomiske licensbindinger.

Sætter du virkelig værdien af dit privatliv så lavt?

En browser der udvikler særlige protokoller som kun virker overfor Google services som Google Analytics. Gad vide om der ikke skulle smutte et unikt tracking ID afsted i datastrømmen?

Jeg har installeret Chromium (daily build) på min Linux maskine, men jeg tør ikke bruge den som min primære browser. Der er heller ikke de samme muligheder for privatlivsbeskyttelse via udvidelser som i Firefox.

 • 5
 • 4
#11 Flemming Hansen

@Tom Paamand - Jeg fik vist ved en fejl trykket "anmeld" på dit indlæg. Knapperne sidder jo lidt tæt på hinanden :-/

Nå, men det jeg ville sige er at en ting er at ens maskine har genstartet automatisk til stor irritation, men hvis man (som du skriver) vågner op til en genstartet maskine så man har mistet ting der ikke er gemt, så beder man altså selv om det. At forlade sin maskine i længere tid (fx natten over) uden at gemme må siges at være en rimelig dum og selvforskyldt situation. Der kunne jo lige så godt have været strømafbrydelse. Så den får du ikke lov at tørre af på windows update...

 • 3
 • 1
#12 Morten Saxov

@Tom Paamand,

Hvorfor har du konfigureret din windows maskine til automatisk at installere patches, hvis du ofte efterlader den tændt i mange timer uden at gemme det arbejde du har på den?

Windows Update kan let sættes til kun at hente updates og så installere dem, når du lukker din maskine/har tid til det.

 • 2
 • 0
#15 Carsten Olsen

Ja jeg sætter mit privatliv højt, så jeg bruger Googles meget sikre løsninger. Jeg er ret sikker på at hele mit privatliv forbliver en hemmelighed mellem Google og mig.

Hr.Jesper Lund Stocholm: Du må da give mig ret i at Google Docs IKKE længere er et legetøj og alle konkurenterne er lysår fra at indhente Google på Kontorpakker/Cloud løsninger? Sikkerhedsmæssigt er jeg også ret tryg, efter jeg droppede IE og Microsoft for ca. 6år siden.

 • 2
 • 0
#16 Jesper Lund Stocholm Blogger

Hr.Jesper Lund Stocholm: Du må da give mig ret i at Google Docs IKKE længere er et legetøj

Google Docs er da bestemt ikke "legetøj" - har nogen udtalt det?

og alle konkurenterne er lysår fra at indhente Google på Kontorpakker/Cloud løsninger?

Google Docs/Apps er i mine øjne et eksempel på, at en kobling af en række middelmådige værktøjer kan give mere værdi end summen af de enkelte værktøjers egen værdi.

Hvis du sammenligner fx Office365 og Google Docs 1-1, så er Office365 "lysår" foran Google Docs ifht brugeroplevelse i selve skrive-processen. HVer eneste gang jeg skal skrive noget i Google Docs, så sidder jeg og tænker på, hvor let de konkrete ting ville være i fx LibreOffice.

Når det så er sagt, så er Google Docs/Apps en uovertruffen pakke med integrationen imellem de enkelte programmer, samarbejde, mail og kalender. Men det skyldes primært koblingen af de enkelte programmer og ikke så meget programmerne selv - GMail naturligvis undtaget, der imo er den bedste mail klient siden man opfandt skiveskåret brød.

 • 1
 • 3
#31 Johnnie Hougaard Nielsen

Nej det er bare fordi IE går tilbage. Det er jo angivet i %, så hvis IE går 12% tilbage, så går de andre tilsammen 12% frem.? ;-)

Så enkelt er det ikke... Det ville forudsætte at IE-desertører fordeler sig på de andre browsere, hvilket ville være en meget speciel opførsel. Min pointe er at browser mere er et tilvalg end fravalg, med mindre en dramatisk sag udløser folkevandring. Hvilken? En naturlig udvikling i tilvalg af andre browsere ville ikke ske synkront.

En anden betragtning er at en ting som konverterer brugere væk fra IE er at skifte til Mac eller iPad, men så "burde" der ske noget med Safari-tallene.

Min første reaktion på en statistik er at forholde mig kritisk til om det nu også kan passe. Også i tilfælde hvor jeg i princippet ville hygge mig med bare at tro på dem :-)

 • 0
 • 0
#32 Carsten Olsen

Også i tilfælde hvor jeg i princippet ville hygge mig med bare at tro på dem :-)

Ja jeg hygger mig, men det kan godt være du har ret i det er FOR meget ønsketænkning, det er jo næsten utroligt - hvis det er rigtigt.

Der kan dog også være en anden årsag til store daglige udsving, det er det du ser når IE7 går 5% frem (2012), nemlig at maskinerne nogle dage slet ikke bliver tændt. Pludselig bliver de tændt og så går IE6/IE7 5% frem. (Dette er dog temmelig midlertidigt)

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere