Microsoft sender Explorer på pension

Til en preview konference viste Microsoft eksempler på en spritny browser kaldet Project Spartan

shareline

Microsoft slukker for Expolorer med sin ny standardbrowser Spartan

På en Microsoft-konference i IT-gigantens hjemby Redmond onsdag, viste Microsoft i forbindelse med et smugkig på Microsoft Windows 10 Consumer samtidig den næste version af den iboende browser, der kommer til at hedde Project Spartan.

Den nye browser skal helt erstatte Microsoft Explorer, der for mange er ensbetydende med selve internettet, og vil fremover være at finde som standard i Windows 10, skriver Arstechnica.com. Ifølge Arstechnica, vil Internet Explorer komme med Windows 10 på bagsædet, for at være bagud kompatibel.

Læs også: Blogger: Microsoft bygger ny browser

Microsoft Explorer har været på banen i 20 år og har både overlevet anti-trust-retsager i EU og en periode med svingende opdateringer og sikkerhed i midten af nullerne.

Arstechnica, der overværede præsentationen, beretter, at vi med den nye browser får et nyt interface, der ligner Chrome browseren. Tekst i fanerne og adressefelt i samme felt, men nedenunder.

Læs også: Medie: Spartan kan være navnet på helt ny browser i Windows 10

Lige som med Firefox, vil det være muligt at hente plug-ins, og Microsoft præsenterede blandt andet en læse-huskeliste, der holder styr på artikler du gemmer til senere på både PC og telefon. En art klippeværktøj skal gøre det nemmere at dele stumper fra internettets afkroge med venner og bekendte.

Der går noget tid, før vi ser Spartan endelig implementeret, og lidt til endnu, før den nye browser dukker op på vores telefoner. Den vil dog være standard browserne, der vil have et let genkendeligt interface på tværs af alle platforme.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere