Microsoft satser på Nokia til at udfylde huller i dansk Bing

Et godt værtshus lige om hjørnet eller den nærmeste paraplyforretning er nogle af de ting, som Windows Phone skal hjælpe med at finde. Men i Danmark mangler Bing-tjenesterne.

Når Microsoft til oktober frigiver den næste version af Windows Phone, så bliver ét af hovedargumenterne, at telefonen kan hjælpe dig med at finde det, du leder efter, lige i nærheden. Men i Danmark kommer det til at kræve en hjælpende hånd fra Microsofts nye allierede, Nokia.

Windows Phone 7-opdateringen Mango vil nemlig tilbyde brugerne søgeresultater baseret på brugerens geografiske placering. Det vil sige, at hvis du eksempelvis er på ferie i Microsofts hjemby Seattle og får lyst til en kop kaffe, så kan du søge efter kaffe på telefonen og få anvist den nærmeste Starbucks.

Problemet i Danmark er blot, at Bing ikke har fået disse tjenester endnu i Danmark. Derfor kommer danske Windows Phone 7 brugere ikke i første omgang til at se Windows Phones nye lokale søgeresultater.

Men selvom de danske Bing-tjenester endnu mangler, så kan dataene måske alligevel dukke op til danske brugere inden for kort tid.

»Vi forventer os meget af Nokias NavTeq og Ovi Maps. Der vil ske en integration i løbet af de næste seks måneder,« siger divisionschef Henrik Kølle Petersen fra Microsoft Danmark.

Nokias navigationstjeneste har nemlig allerede en database med såkaldte points of interest, som omfatter alt fra seværdigheder til restauranter og tankstationer.

Nokias teknologi bliver bygget ind i alle Windows Phone 7-telefoner, også dem der fremstilles af andre producenter end Nokia.

Fordi Nokia på den måde vil komme med en del af de samme funktioner, som vil skulle opbygges til Bing i Danmark, så kan Microsoft heller ikke på nuværende tidspunkt oplyse, hvorvidt selskabet decideret vil lave danske versioner af Bing-tjenesterne, eller om det bliver dækket af Nokias data.

Danmark bliver ved lanceringen til efteråret til et af de lande, hvor Windows Phone 7 udkommer på lokalsproget og får dets eget lokale marked til køb og salg af applikationer. I dag kan danske udviklere formelt ikke sælge applikationer til danske brugere, men i praksis kan det omgås ved at benytte én af de udenlandske markedspladser som eksempelvis den britiske.

Men Microsoft forventer ikke at kunne nå at få en aftale i stand med de danske rettighedsorganisationer til at kunne lancere en dansk markedsplads for Zune-tjenesten. I andre lande gør den det muligt at købe musik og lytte til musik på abonnementsbasis.

I Danmark er de nødvendige aftaler imidlertid ikke på plads, og derfor er det sandsynligt, at Zunes plads i stedet vil blive udfyldt af eksempelvis mobilselskabernes tjenester som TDC Play eller Wimp eller af tredjepartstjenester.

Sådan kommer Windows Phone 7 til at se ud med dansk brugergrænseflade.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Martin Kofoed

What?

Garmin Connect er stort set blevet ubrugeligt siden de skiftede fra Google til Bing Maps. Se blandt andet folks "begejstring" for Bing Maps i denne tråd:

https://forums.garmin.com/showthread.php?t=13842

Bing Maps mangler bl.a. terræn, og er helt vildt mangelfuldt i Europa (og de fleste andre steder end USA, så vidt jeg kan læse mig til). Så det var åbenbart ikke nok at brænde 5-6 gange så mange penge på en kortservice ...

  • 0
  • 0
#3 Daniel Trads

Til gengæld er Bing-luftfotoet over fx Fredericia nyere end Googles og det er muligt for OpenStreetMap-folket, at bruge deres luftfotos til at mappe efter:

http://www.bing.com/community/site_blogs/b/maps/archive/2010/11/23/bing-... http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Bing

De fleste danske veje er efterhånden med, så det næste folk kaster sig over er nok POI'er og cykelstier. En dag bliver det forhåbentlig et godt og åbent alternativ til "de store" korttjenester.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere