Microsoft: Salget af Windows falder

Illustration:
Et sløjt pc-salg giver lidt færre indtægter fra Windows, viser Microsofts seneste regnskab. Men firmaet havde dog et kvartalsoverskud på 38 milliarder kroner.

Der er ikke helt så meget gang i salget af Windows som tidligere, måtte Microsoft erkende, da seneste kvartalsregnskab blev fremlagt.

Antallet af solgte pc’er falder generelt, og det påvirker også direkte salget af Windows, så den samlede omsætning i Microsofts division for Windows faldt med seks procent, i forhold til samme kvartal året før. Det skriver Betanews.com.

Men selvom salget af guldkalven Windows falder, lider Microsofts aktionærer stadig ingen nød.

Det samlede overskud for hele Microsoft blev i sidste kvartal af 2011 på 38 milliarder kroner, viser regnskabet. Det kom ud af en omsætning på knap 120 milliarder kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Torben Frandsen

Det er ikke få gange, det stakkels umælende kræ er blevet slagtet eller frasolgt, eller er omkommet under ulykkelige omstændigheder. Men man er tilsyneladende holdt ganske op med at danse om den.

Jeg tror snart jeg indstifter en pris. Den skal hedde "Frandsens ærespris til journalister, der bruger guldkalvs-metaforen korrekt."

God fredag.

  • 16
  • 0
Anonym

Det bevæger sig nok off topic, men hvad tænker du på i forbindelse med nuværende økonomisk krise ?

Som jeg ser det, så er krisen afstedkommet af, at Bankerne har fået for meget magt. Om man entydigt kan kritiserer bankerne for det, er jeg ikke sikker på, det har jo grundlag i en politisk beslutning om at give bankerne mere magt. Men det er helt sikkert, at krisen i boligmarkedet, langt hen af vejen har kommer af at man gik fra solidarisk hæftelse i forbindelse med kredit obligationer, til at det blev Bankerne der hæfter over for kredit udsteder. Det gjorde man for at Bankerne skulle kunne tjene mange flere penge, på bekostning af den solidariske hæftelse, så nu er Bankerne i krise, og vil være det lang tid fremover. Politisk, var/er det at spille højt spil, med samfundets værdier, men det er politisk bestemt, og derfor bestemt af vælgerne.

Danmark har i øvrigt været i vækst under det meste af "krisen", og eksporten er øget ganske væsentligt. Så om der reelt er tale om en krise, kan diskuteres, det er kun i finansverdenen der er egentlig krise, simpelthen fordi de har kvajet sig. "Bønder og Banker" har altid brokket sig, uanset om det går godt eller dårligt.

Win. Det er vel ikke så dårligt med 38 af de store, ud af 120. Det kan de vel godt være bekendt. Win, virker dog som en lidt træt guldkalv, som de må tilføre noget nyt, inden den falder i søvn. Bill må svinge høtyven, så kalven kan blive lidt frisk igen.

  • 1
  • 3
Christian Nobel

Det bevæger sig nok off topic, men hvad tænker du på i forbindelse med nuværende økonomisk krise ?

En vis Mand var saa lykkelig at eje en Gaas, som hver Dag lagde ham et Guldæg.

Men ikke tilfreds med en saa langsom Indtægt, og i den Tanke at faa fat paa den hele Skat paa en Gang, slagtede han Gaasen;

og da han skar den op, fandt han netop det samme, som i enhver anden Gaas!

  • 7
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere