Samsung udfordrer Microsoft og nægter at betale licens for Android-patenter

Illustration:
Samsung betaler ikke sine licensregninger for Android-patenter til Microsoft. Nu vil Microsoft sagsøge for at få pengene.

Microsoft har netop meldt ud, at softwaregiganten vil sagsøge Samsung i en strid om betaling for patentlicens. Det skriver Recode.net.
Ifølge Microsoft har Samsung nemlig været sent ude med at betale for regningerne siden sidste år. Derfor ønsker Microsoft nu rettens ord på, at aftalen mellem Samsung og Microsoft er gyldig i håb om at tvinge Samsung til at betale alle regninger, inklusive renter.

Samsung betaler nemlig patentlicens til Microsoft for hver Android-enhed den koreanske virksomhed producerer. Og det har Samsung gjort i hvert fald siden 2011, hvor de to virksomheder indgik i aftale om patentrettigheder.

Sidste år overtog Microsoft Nokias mobildivision, og siden da har Samsung altså tolket aftalen anderledes end Microsoft. Ifølge en talsmand har Microsoft forsøgt endnu engang at nå til enighed med Samsung, men det har ikke været muligt.

Samsung har efterfølgende meldt ud, at virksomheden vil gennemgå Microsoft klage inden Android-producenten tager næste skridt i sagen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Kim Rene Jensen

At Microsoft skulle tjene på Android kan synes som en joke, og mange producenter har da også blot betalt for at UNDGÅ retsager (er udsendt officielt af mange eks. LG).. dog IKKE Google, og de er sluppet for tiltale fra Microsoft side.

 • 10
 • 2
#3 Magnus Jørgensen

For Samsungs vedkommende kan det jo virke som en slags dummebøde når de skal betale dem for Android. For de skal nemlig ikke betale licens når de skal lave en windows phone mobil.

Det bliver spændende at se udfaldet af denne sag.

 • 6
 • 0
#4 Jakob Damkjær

Samsung har på ret spinkelt grundlag slet og ret brudt den kontrakt de har med Microsoft og denne retssag er ikke en patent sag men en kontrakts/forligs brud sag... Så mm Microsoft er voldsomt ude af stand til at binde deres egne snørerbånd så har de ikke inkluderet en klausul der ophæver aftalen mellem Samsung og Microsoft på den baggrund... At der så er nogen der har et lidt belastet forhold til at vi lever i et retssamfund hvor loven og de aftaler man indgår skal holdes det meste af tiden fordi de er uenige med en del af de love vi har...

Det er hvad det er (dvs. anarkisme) men samtidigt er det er lidt som at ha en seriøs diskussion om tyngdekraften påvirker en når man hopper ud fra en blå skyskraber vs en rød skyskraber... Man kommer til at få lidt mere end blå mærker hvis man afprøver det i praksis...

Eller at diskutere med en politimand om han har lovhjælmel til at fratage en kørekortet eller ej fordi han har cykelstyrskæg efter man er blevet taget med 180 km/t på en villavej....

Det er noget af et hail mary pass uanset hvordan man vender og drejer det.

 • 0
 • 10
#5 Peter Stricker

Samsung har på ret spinkelt grundlag slet og ret brudt den kontrakt de har med Microsoft

Du lader til at være godt inde i kontrakten. Har du læst den?

Der har blandt andet været spekulationer om, at Samsung mener at en betingelse for kontrakten skulle være, at Microsoft ikke er smartphoneproducent. Den betingelse er ikke længere opfyldt efter overtagelsen af Nokia.

Har du kendskab til at denne spekulation er grundløs?

Der har også været spekulationer om, at Samsung kunne have en god sag i og med at Microsoft nu tillader Samsung at installere Windows Phone uden betaling af royalties, og FRAND betingelserne for Microsofts patentportefølje skulle invalidere grundlaget for kontrakten.

Har du kendskab til at denne spekulation er grundløs?

 • 5
 • 0
#7 Heine Sørensen
 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere