Microsoft redesigner Skype: »Highlights«-feature skal væk

Illustration: nopparat.k / bigstock
Skype lancerede sidste år en Snapchat-lignende feature, men den bliver ikke brugt. Nu vil Microsoft redesigne Skype igen.

Microsoft vil gøre Skype simpelt igen, efter de sidste år introducerede »Highlights« - en feature, der er inspireret af Snapchats koncept ligesom Instagrams og Facebooks »Historier«.

Men brugerne tog ikke godt imod den nye feature, og derfor har virksomheden nu tænkt sig at fjerne den igen.

Det skriver The Verge.

»Det blev sværere at foretage opkald, og ‘Highlights’ passede ikke til størstedelen af brugerne. Vi var nødt til at træde et skridt tilbage og simplificere,« siger Skypes designdirektør, Peter Skillman, til The Verge.

Det nye design skal afspejle det, brugerne stadig værdsætter ved Skype: Simple opkald, videosamtaler og beskeder, skriver The Verge. Det betyder, at Skype vil fjerne en række features fra mobilapp’en, som er forstyrrende for brugeroplevelsen og ikke bliver brugt. På desktop vil virksomheden rykke chat, opkald, kontakter og notifikationer til øverste venstre hjørne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Christian W. Moesgaard

Vi er næsten alle skiftet til Discord. Vi havde enorme problemer med Skype ift støj i store opkald, samlede communities, forbindelser der dropper, og det faktum at Skype deler din IP adresse med alle der søger efter dit kontonavn, hvilket åbner op for DDOS angreb, og så fjoller Microsoft rundt med at lave 2747483 versioner af app'en og fylde den med reklamer og ragelse, ingen bruger.

For sent!

  • 9
  • 0
#2 Ivan Skytte Jørgensen

Da Microsoft tvang den nye version ud til linuxbrugere, indså jeg at Skype ikke længere havde nogle differentierende features. Det, som havde holdt mig på skype, var mine kontaktliste, og muligheden for at at have samtaler i separate vinduer (virker rigtig godt når man har flere virtuelle desktops). Taleboble-layoutet passede også dårligt til teknisk information, f.eks. loglinier. "sidst set" er fordummet til "for flere dage siden" (hvad er det 3 dage? 30 dage? 3 år siden?)

Jeg kiggede mig om efter en erstatning: - Viber: ejes af Rakuten - et marketingfirma. Hmm, måske ikke. - Signal: krævede dengang tilknytning til mobiltlfnummer - Discord: tillader eksplicit at inspicere indholdet for at beskytte gamere mod ondsindede links og indhold - Wire: e2e-encryption, privacy i højsædet.

Jeg valgte Wire. Den har sine fejl og begrænsninger, men jeg kan leve med dem. Jeg savner mest en DnD feature, og separate vinduer til samtaler.

  • 6
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere