Microsoft rammer milepæl: Én milliard enheder kører nu Windows 10

17. marts 2020 kl. 09:4111
Microsoft rammer milepæl: Én milliard enheder kører nu Windows 10
Illustration: Screenshot.
Milepælen er nået under seks måneder efter, at 900 millioner enheder kørte Windows 10.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft har ramt sit mål om én millard Windows 10-enheder, hvilket glæder den amerikanske it-gigant, også selvom det sker to år efter ddn oprindelige plan.

Det skriver The Verge.

»I dag er vi glade for at meddele, at over én miliard mennesker har valgt Windows 10 i 200 lande, hvilket resulterer i mere end én milliard aktive Windows 10-enheder,« lyder det fra Yusuf Mehdi, corporate vice president i Microsoft, i en pressemeddelelse.

»Vi kunne ikke være mere taknemmelige over for vores kunder, samarbejdspartnere og ansatte for at have hjulpet os med at nå hertil.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

De én milliard enheder inkluderer PC'er, bærbare, Xbox One-konsoller og HoloLens-enheder, som kører på Microsofts seneste operativsystem. Derudover kunne Microsoft fortælle, at de har 17,8 millioner Windows Insider-brugere, der tester de nyeste builds af operativsystemet.

»Windows 10 er det eneste operativsystem i hjertet af over 80.000 modeller og konfigurationer af forskellige bærbare computere og 2-i-1'er fra over 1.000 forskellige producenter,« lyder det fra Yusuf Mehdi.

Microsoft havde oprindeligt planlagt at nå milepælen med én milliard enheder inden for tre år, men forlængede tidshorisonten efter Windows Phone floppede. Milepælen kommer i stedet mindre end fem år efter, at Windows 10 blev udgivet og mindre end seks måneder efter, at Windows 10 kørte på 900 millioner enheder.

11 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
17. marts 2020 kl. 14:00

én miliard mennesker har valgt Windows 10

Really? Hvormange er tvunget til at have en instans kørende?

Hvormange føler at Windows foretager sig en masse ting, som er direkte skadelige for ens arbejde, ekstraordinært besværlige eller imod ens egne valg og interesser?

Med en millard kunder følger et kæmpe ansvar. Og det lever Microsoft ikke op til. De handler i direkte strid med deres kunders bedste interesser.

Sletning af data, massivt fejlende opgraderinger, opgraderinger uden samtykke, reklamer, overskrivning af præferencer, telemetri, unødigt resourceforbrug mens kunden forsøger at bruge maskinen til noget vigtigt, elendigt altid skiftende aldrig konsoliderende admin ui og ux, elendige og dårligt eksekverede designvalg.

Listen fortsætter. Med en millard kunder mener jeg, at baren for ansvarlig opførsel og kvaliteten af OSet, skal ligge adskillige meter højere end det, Microsoft har præsteret med Windows 10.

Checkliste til OSer 2020:

Er OS stabilt, sikkert og hurtigt? Prioriterer OSet brugerens ønsker og behov?

10
17. marts 2020 kl. 13:58

MS har udbredt PC til menigmand og sørger for at maskinerne bliver opdateret og kører - elsker når MS hadere nedgør et produkt så mange er glade for.

Jeg ved ikke om du har fulgt med i alle de fejlopdateringer MS er kommet med. Det er resultatet af de har fyret deres afdeling der står for kvalitetssikring at updates. Både private, men særdeleshed i Erhverv, er ramt af det gang på gang. Derfor er tvungen update en skidt ting.

Selv som IT mand gider jeg simpelt hen ikke lege med alle mulige og mere realistisk umuligt Linux versioner, hvor intet fungerer uden mange forsøg

Hvor mange år er det siden du sidst rørte ved Linux? Kan fortælle det er blevet yderst brugervenligt og en IT-mand som dig, burde ikke være udfordret - når selv Hr. og Fru. Danmark vil kunne betjene det.

Jeg havde eksempelvis en Windows Server der genstartede i løbet af natten, uden jeg havde givet lov. Det var dog en forglemmelse, da jeg ellers har lukket udgående forbindelser til Internettet i firewall for alle Windows Server systemer. Mere skulle der ikke til, serveren hentede opdateringer, lukkede mit GNS3 setup ned og tilmed fejlede opdateringen. Så i min optik er MS bashing nu ok, når der er noget om snakken. Giv os kontrollen tilbage.

8
17. marts 2020 kl. 12:30

Men når man regner med at automatic save virker indstillet til 1 gang i minuttet - så gemmer man ikke nødvendigvis selv hele tiden.

Desuden har jeg UPS på systemet så en strømafbrydelse ville ikke betyde noget i flere dage.

Så det du siger: At fordi brugeren ikke opfører sig perfekt så er det i orden at lave systemer, som chikanerer dem? Du ville godt nok ikke blive ansat i mit firma med den ekstremt dårlige indstilling overfor forbrugerne. Især med ang. et produkt som henvender sig til bogstaveligt ALLE.

7
17. marts 2020 kl. 12:23

Kunne ikke have skrevet det bedre selv:-)

6
17. marts 2020 kl. 11:43

MS har udbredt PC til menigmand og sørger for at maskinerne bliver opdateret og kører - elsker når MS hadere nedgør et produkt så mange er glade for.

Selv som IT mand gider jeg simpelt hen ikke lege med alle mulige og mere realistisk umuligt Linux versioner, hvor intet fungerer uden mange forsøg og hvor jeg har set voksne mænd købe nyt udstyr for at få noget der passer til det der fantastiske Linux noget de har brygget sammen.

Ja en gl maskine til at lege med, det forstår jeg, men til mit daglige netbank/netsurfing/email/... derhjemme i fritiden er det rart at åbne en pc der virker og som opdatareres automatisk. Jeg kunne godt selv, men hvorfor?

Så tak til MS herfra for at levere noget der som regel bare virker,

5
17. marts 2020 kl. 11:32

Hvis man har med almindelige brugere at gøre - privat eller erhverv, det er ligemeget - er de automatiske opdateringer en gave fra oven (læs: MS), da disse stakler ellers aldrig ville få opdateret deres maskiner.

Og i forhold til Windows 7, hvor opdateringerne kunne gå i baglås med mærkelige fejlkoder, kører det fuldstænding glat i Windows 10.

Hvis man af en eller anden uforståelig grund ikke ønsker sin maskine opdateret, er det - som nørd - helt ukompliceret at slå fra.

Den eneste grund til ikke at opdatere er, hvis man har en meget gammel maskine. Så kan man komme ud for, at en funktionsopdatering ikke vil køre, og man må da fryse maskinen på den eksisterende version.

4
17. marts 2020 kl. 10:58

Og windows 10 har godt nok været provokerende med dens automatiske updates, hvor den ikke gemmer de ting man arbejder med før den i nattens mulm og mørke lukker alle programmer ned og opdaterer sig selv.

Det kan du så indstille dig ud af.

I øvrigt kunne jeg aldrig drømme om at lade min PC stå med 'ugemte' ting (som jeg havde tænkt mig at beholde) natten over! Der kan jo ske alt muligt, strømafbrydelse for eksempel, og hvor svært er det lige at gemme sine ting?

3
17. marts 2020 kl. 10:53

Når det drejer sig om computersystemer, er en milliard ikke godt nok. Propperne skal først springe når vi passerer 1073741824 brugere!

1
17. marts 2020 kl. 10:31

jeg blev tvunget til det pga. manglende udbud af service til platformen. Uhæderligt at man ikke kan skelne mellem tvang og frivilligt skift.

Og windows 10 har godt nok været provokerende med dens automatiske updates, hvor den ikke gemmer de ting man arbejder med før den i nattens mulm og mørke lukker alle programmer ned og opdaterer sig selv.