Microsoft rækker hånden ud efter kritik af kæmpe-spilhandel: »Utilstrækkeligt« mener Sony

8. september kl. 23:20
Microsoft rækker hånden ud efter kritik af kæmpe-spilhandel: »Utilstrækkeligt« mener Sony
Spilserien 'Call of Duty' er den bedst sælgende førstepersons skydespil-serie i historien, og den fjerde bedst sælgende spilserie generelt. Illustration: Activision Blizzard.
Microsofts aftale om at holde skydespillet Call of Duty på PlayStations-platform i de næste tre år underminerer Sony, mener PlayStation CEO.
Artiklen er ældre end 30 dage

Microsoft er på vej til at blive ejere af den ultrapopulære skydespil-serie, 'Call of Duty', når den historisk store handel med Activision Blizzard går igennem. 

Microsoft har flere gange forsikret om, at 'Call of Duty'-spilserien stadigvæk vil være tilgængelig for konkurrenterne fra Sony, men utilfredsheden er til at spore hos PlayStations CEO Jim Ryan. 

Han beskriver Microsofts håndsrækning som »værende utilstrækkelig på flere niveauer« i et interview med Gamesindustry.biz

»Microsoft har kun tilbudt, at 'Call of Duty' kan forblive på PlayStation i tre år efter, at den nuværende aftale mellem Activision og Sony udløber,« siger Jim Ryan.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi vil garantere PlayStation-gamere, at de kan have en kontinuerlig Call of Duty-oplevelse af højeste kvalitet, og Microsofts tilbud underminerer det princip«. 

Udtalelserne kommer i kølvandet på en advarsel fra Storbritanniens antitrust regulator, der mener at købsaftalen mellem Microsofts og Activision Blizzard kan være skadelig for konkurrence indenfor spillekonsoller, spilabonnementer og cloud gaming. 

I interviewet giver Jim Ryan også udtryk for sin utilfredshed med, at forhandlingerne mellem Microsofts og Sony er blevet til en offentlig affære. 

»Jeg havde egentligt ikke tænkt mig at kommentere på, hvad jeg opfatter som en privat forhandling mellem forretninger, men jeg føler, jeg bliver nødt til at sætte tingene på plads,« siger Jim Ryan. 

»Forslaget var utilstrækkeligt på flere niveauer og tog slet ikke højde for vores spillere«.

 

 

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger