Microsoft pusher IE9 ud som opdatering i næste måned

Microsoft vil begynde at tilbyde selskabets nye browser som en valgfri automatisk opdatering fra slutningen af april.

De første danskere vil fra slutningen af april få tilbudt Internet Explorer 9 som en automatisk opdatering via Windows Update. Det oplyser Microsoft til Version2.

Microsoft frigav den endelige version af selskabets nye browser tidligere i marts, men foreløbig skal brugerne selv gå ind på Microsofts særlige hjemmeside for Internet Explorer 9 og downloade softwaren.

Læs også: Så er den klar: Download dansk IE9 her

I slutningen af april vil Microsoft derimod begynde at gøre browseren tilgængelig som en automatisk opdatering, der dog vil være valgfri. Det vil sige, at brugeren selv skal sige ja tak til at installere den nye version, når den bliver tilgængelig via Windows Update.

Udrulningen vil ske i etaper til et begrænset antal brugere af gangen, ligesom Microsoft tidligere har gjort det med større opdateringer som Service Packs til Windows. Microsoft forventer, at de fleste brugere vil have fået tilbudt Internet Explorer 9 i løbet af sommeren.

Virksomheder vil kunne tilvælge eller fravælge opdateringen på samme måde som enhver anden opdatering fra Microsoft.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Pelle Ravn

Ville være dejligt hvis den var obligatorisk for alle brugere, da det ville gøre livet bedre for os webudviklere. Men det hjælper ikke vildt meget når den ikke engang virker til Windows XP, så er det jo ét fedt, da det er der mange IE6 brugere stadig sidder fast.

 • 0
 • 0
Peter Lind

Godt at den er valgfri og brugeren selv skal sige ja. Så har vi installationer med IE6 - fordi brugeren ikke har adgang til at opgradere. IE7 - fordi brugeren ikke selv har valgt at opgradere til 8. IE8 - fordi brugeren ikke har sagt ja til at opgradere, og IE9 fordi brugeren er en teknik-nørd der vil have alt det nyeste.

Det skal nok blive dejligt nemt at lave ens-udseende websider fra nu af ... suuuuuk ....

 • 0
 • 0
Morten Borg

... smid den nu bare ind automatisk ligesom sikkerhedsopdateringerne. Det er jo den eneste måde at få den udbredt på ellers går der 2 år før den overhaler IE8.

Naturligvis skal den ikke gå ind og gøre sig til standardbrowser hvis man har valgt en anden, men kan ikke se problemet i at opgradere automatisk når både Chrome og - nu - Firefox gør det.

 • 0
 • 0
Morten Poulsen

Jeg har installeret IE9 og samme dag afinstalleret den igen. Jeg ville blive svært ked af det hvis den automatisk blev rullet ud, da den ganske enkelt er defekt på mindst ét område.

"Husk password" popop dialogen fra IE8 er erstattet af en gang HTML overlay, som sikkert er meget pænere at se på -- men som forsvinder på 0.2 sekund hvis den side man logger ind på laver et øjeblikkeligt redirect efter login. Prøv f.eks. at få dindebat.dk til at huske password i IE9. Endnu værre er det med WMP-DRM popups som dem nutv.dk bruger - de passwords husker IE8 fint, men IE9 kommer slet ikke med HTML-overlay password boksen her. Det' en ommer, som man siger.

Problemet er nok selvforstærkende i og med at de sider jeg har brug for IE til at vise samtidig er de sider med mest ikke-standard snask.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere