Microsoft pudser advokater på Fancy Bear og får lukket 70 servere

1 kommentar.  Hop til debatten
Microsoft pudser advokater på Fancy Bear og får lukket 70 servere
Illustration: Bigstock.
Microsoft har brugt ophavsretten til at få lukket for 70 af de servere, som hackergruppen Fancy Bear har brugt i sine angreb.
21. juli 2017 kl. 14:20
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det svage led i flere cyberangreb er de servere, man skal bruge til at styre angrebet fra, de såkaldte 'command and control' eller C&C-servere. Og det er lige netop dem, Microsoft er gået efter i et lidt usædvanligt modangreb på den berygtede hackergruppe Fancy Bear.

Ifølge The Daily Beast har Microsoft nemlig pudset selskabets advokater på hackergruppen. Men det usædvanlige er, at advokaterne ikke har afleveret anklager om hacking eller andre former for cyberangreb. Derimod har de brugt ophavsretten mod Fancy Bear.

En del af de servere, Fancy Bear har benyttet sig af, har nemlig været tilknyttet domænenavne, hvori der indgår Microsofts registrerede varemærker, som eksempelvis Microsoft eller Hotmail.

Microsoft har været i stand til at få domstolene til at overdrage kontrollen med disse domæner til Microsoft, og det har effektivt sat en stopper for de hackerværktøjer, som har forsøgt at kommunikere med hackergruppen via domænerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fancy Bear, der blandt andet også er kendt som APT28, mistænkes af flere sikkerhedsfirmaer og efterretningstjenester for at have stået bag flere af de senere års store hackerangreb, senest mod Demokraterne under det amerikanske præsidentvalg. Gruppen er desuden sat i forbindelse med Rusland og mistænkes for at være den offensive del af én af Ruslands efterretningstjenester.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
24. juli 2017 kl. 12:24

Som I selv skriver, så har gruppen misbrugt Microsofts varemærker, og det er derfor MS kan få overdraget kontrollen med disse domæner.

Det har altså ikke noget med ophavsret at gøre, som det ellers skrives i manchetten og artiklen.