Microsoft: Problemfyldt Windows-patch bør afinstalleres

16. december 2014 kl. 13:588
Microsoft: Problemfyldt Windows-patch bør afinstalleres
Illustration: Microsoft.
En Windows-opdatering kan give computerproblemer og blokere for nye opdateringer. Microsoft anbefaler brugere at afinstallere.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En ny Windows-patch skaber flere problemer, end den løser. Microsoft anbefaler nu, at man afinstallerer opdateringen. Det skriver Finans.

Patchen kan ifølge Microsoft skabe problemer på computere, der kører Windows 7 Service Pack 1 (SP1) og Windows Server 2008 R2 SP1. Blandt andet forhindrer patchen computerne i at installere opdateringer i fremtiden.

Det forlyder, at computere med den problematiske patch ikke kan installere nye grafikdrivere, samt at brugere oplever problemer med Windows Defender og Virtual Box.

Microsoft har nu frigivet en rettelse, som fjerner patchen KB 3004394 fra computeren. Det er den tredje rettelse, som er blevet udsendt, siden en større sikkerhedsopdatering blev frigivet den 10. december.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I august måtte Microsoft tilbagekalde en opdatering til Windows 8 og 8.1, der fik computere til at genstarte flere gange i træk.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
17. december 2014 kl. 18:44

Hvad gør den stakkels generation der nu er tvunget til at gå digitalt og modtager totalt uforståelige meddelelser fra bl.a. MS. Jeg vil vædde meget på at mange ikke har nogen anelse om hvor man kan finde denne patch, og hvordan man afinstallerer en sådan korrupt patch fra MS. Der er vist mange der overser at en PC bør være en brugsgenstand for almindelige mennesker og ikke et legetøj for datafreaks.

8
23. december 2014 kl. 13:52

Læs nu debatten! Problemet er rettet med en update. Også for Maren.

4
17. december 2014 kl. 01:11

Min PC begyndte at give popups med at Windows ikke længere var aktiveret. selvom der under systeminformation stod at den var. Pænt irriterende at bruge tid på at rette.

1
16. december 2014 kl. 21:54

Hvis de anbefaler det, hvorfor fixer de det så ikke bare i deres update service?

5
17. december 2014 kl. 09:21

Det forlyder, at computere med den problematiske patch ikke kan installere nye grafikdrivere, samt at brugere oplever problemer med Windows Defender og Virtual Box.

3
17. december 2014 kl. 00:02

Muligvis på grund af det i artiklen nævnte problem

Min Windows 7 SP1 fik installeret KB3004394 d. 10/12, og har siden da fået installeret KB3024777 d. 12/12. Sidstnævnte er rettelsen til førstnævnte, så det lader til, at det faktisk sker på den måde, som Magnus spørger om.