Microsoft på vej med fire kritiske opdateringer

September måneds sikkerhedsopdateringer fra Microsoft retter kritiske sårbarheder i Media Player, Windows og Office OneNote.

Microsoft planlægger at frigive i alt fire sikkerhedsopdateringer som led i selskabets månedlige opdateringscyklus på tirsdag. Alle fire opdateringer kategoriseres som kritiske af Microsoft.

Det drejer sig specifikt om tre opdateringer til Windows og komponenter i Windows og en enkelt i Microsoft Office OneNote 2007.

Visse ældre versioner af Microsofts Office-pakke er dog også omfattet, men her kategoriseres sårbarhederne blot som vigtige ifølge Microsoft.

Forskellen i risikovurdering kan skyldes, at hver opdatering fra Microsoft typisk lukker flere sikkerhedshuller. Det er derfor ikke sikkert, at de samme sikkerhedshuller findes i alle programmer, der er omfattet af en bestemt opdatering.

I Windows lukker Microsoft en kritisk sårbarhed i Windows Media Player samt en sårbarhed i Windows Media Encoder.

Den fjerde kritiske opdatering gælder er en ikke nærmere specificeret sårbarhed i Windows, hvor det er værd at bide mærke i, at alle versioner af Windows fra Windows 2000 med Internet Explorer 6 og frem til Windows Vista og Windows Server 2008 er omfattet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Lars Clausen

Jeg har en splinterny Dell XPS laptop med Vista Business, alt med helt frisk installation.

Altså: Star med Tom harddisk, derefter: Vista Business Office 2007 Small Business Norton 2009

intet andet, lige pakket ud af kassen.

1..Der venter nu 57 sikkerhedsopdateringer på windows update, og windows plager... 2.. Det gør jeg så. 3.. Herefter gennemføres 55 opdateringer, men 2 mislykkedes. 4.. Nu vil computeren ikke starte, men foreslår at gendanne til sidste fungerende tilstand. 6.. Det gør jeg så, hvorefter computeren kører igen. 6.. Goto 1.

Eller..

4.. Det siger jeg nej til, hvorefter.. Goto 4

Hvad gør man? Send den tilbage til Dell på service kontakten? Linux? Smide den ud?

 • 0
 • 0
#2 Ove Andersen

Hehehe.. Ahh ja, hvis du vil have Windows Vista på den, så er det hurtigste nok at geninstallere det fra den Vista disk du fik med, eller fra den Vista partition du har. Det kan med lidt held klare det..

Ellers må du ty til at sende den tilbage (kan tage lang tid før du ser den) eller tja, installere Linux hvis du kan lide at bruge det eller smide den ud..

Så er det man tænker, "tak for lort, MS" :D

 • 0
 • 0
#5 Jesper Stein Sandal

Visse opdateringer forudsætter, at der allerede er installeret andre opdateringer. Jeg vil anbefale, at du via Windows Update først manuelt installerer hotfixes, før du lader den installere sikkerhedsopdateringer.

Kontrollér også, om Windows Update forsøger at installere nye drivere - det kan give problemer i forhold til de drivere, Dell har leveret.

 • 0
 • 0
#6 Lars Clausen

Tak for jeres konstruktive svar. Efter 4 runder, med gendannelse blev den enig med sig selv om at den kunne køre med de 56 opdateringer, men uden den sidste, som hedder KB955020.

Jeg prøvede så at installere den til aller sidst, men så står der bare 'installation mislykkedes'.

Ellers virker det stabilt lige nu.

Er det forsvarligt at lade det være som det er?

Jeg ville jo være ked af at sende den tilbage til Dell, ja det efter min egen vurdering ikke er hos dem problemet ligger.

På forhånd mange tak!

 • 0
 • 0
#7 Lars Clausen

Er det forsvarligt at lade det være som det er?

OK det var det så ikke.

Vista går automatisk på update hver nat, og det vil sige, hver gang jeg tænder computeren herefter, går Vista i system gendannelse, tilbage til sidste kendte punkt.

Det kan man jo ikke bruge til noget som helst.

Så tilbage til Linux eller smide maskinen ud... :-S

 • 0
 • 0
#9 Lars Clausen

Flemming Riis: Tak for det gode råd.

Nu er det uden for åbningstid her i weekenden, indtil videre har jeg ikke haft en dag på kontoret, hvor der ikke var mere presserende opgaver at løse, end ringe til Microsoft. Derfor har jeg nu formatteret harddisken og startet forfra for at se om det hjalp.

Her er hvad jeg har gjort trin for trin:

1..Slettet partitioner, oprettet nye partitioner, Formatteret harddisk.

2..Installeret Windows Vista Business med den originale Windows Vista Business DVD fra Microsoft. Derefter alle originale device drivere, fra medfølgende DVD, indtil der ikke var nogle gule flag tilbage i den godt skjulte system oversigt.

3..Tilsluttet computeren til en 20 mb internet forbindelse, og klikket Windows Update programet.

4..Gennemset de 59 anbefalede opdateringer, på Windows Update. Ingen hed noget med 'Hotfix' som anbefalet ovenfor. Derfor gjorde jeg som Windows Update anbefalede, nemlig trykkede på: Start Installation.

5..1 time senere, alle opdateringer er installeret med succes, maskinen genstartes.

Altså en installation lige efter bogen. Herefter sker følgende:

6..Blå skærm, derefter sort skærm, hvor man kan vælge mellem:

'start i sikker tilstand' (hvilket den ikke kan, men i stedet re booter med det samme).

'start windows normalt' (hvilket den heller ikke kan, men vender blot tilbage til den sorte skærm).

'gendan til sidste fungerende tilstand' (hvilket jo blot fører til at computeren forsøger at gentage update success'en hver nat, og man skal til at gendanne hver morgen. Hvilket jeg ikke synes jeg har tålmodighed til).

Det virker som om Vista blot er en XP, hvor de menuer, der ikke er pæne og smarte, men som man åbenbart har hårdt brug for for overhovedet at få Vista Business til at virke er pakket ind i en masse teenager bling. På mig virker det som en enormt irriterende forhindring. Grunden til at man har brug for at gå ind i denne gamle XP menu, er at det er eneste sted man kan få svar på om alle device drivere er installeret på systemet. Det virker som om Microsoft ikke synes denne information var 'smart' og 'bling agtig' nok, men i stedet har valgt at bruge krudtet under opstart med at reklameren for deres video editor program, eller nye måder at dele feriebilleder.

Se det er go' bling, set fra Microsoft's synspunkt.

Men hov Windows Vista Business skal jo lige virke først, ellers kan man jo ikke dele feriebillederne på en ny og smart måde, Microsoft. Men det synes at få mindre opmærksomhed.

Nu har jeg købt denne bærbare, og købt og betalt Microsoft Windows Vista Business for at have en god og sikker computer at tage ud og lave præsentationer for mit firma. Men jeg må indrømme at jeg ikke længere har tillid til at den overhovedet fungerer med Vista, og kan lave præsentationerne. Indtil videre har den ikke kørt stabilt overhovedet, og det ville være pinligt at stå til et møde eller en præsentation, og glo på at Windows Vista Business er ved at opdatere sig selv igenigen, eller gendanne sig selv efter at dens egne opdateringer ikke duede alligevel.

Det skal bare køre.

Så det kan godt ske at jeg tager min gamle computer med XP med de næste gange, den kan da i det mindste udføre opgaven, selvom der måske er lidt mindre bling end Windows Vista Business.

 • 0
 • 0
#10 Lars Clausen

Nu sidder jeg så og skriver på selv samme maskine, dog uden Windows Vista Business.

Sidste uge kom et computerblad med en (selvfølgelig gratis) Linux, som installerede og opdaterede på laptoppen uden antydning af problemer. Klik klik klik....

Alt fungerer stabilt og fint inkl. præsentationen, webcam, XPS fjernbetjening, osv osv.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere