Microsoft på vej med 9 kritiske opdateringer

Microsoft udsender 16 opdateringer i næste uge. 9 af dem er stemplet som kritiske og kommer med rettelser til blandt andet Windows, Silverlight og .NET-frameworket.

Til næste uges 'patch tuesday' den 14. juni vil Microsoft udsende en bred vifte af hele 16 opdateringer, hvoraf de 9 er kategoriseret som 'kritiske'. Det betyder, at en internetorm potentielt kan skaffe sig adgang og formere sig via sikkerhedsbristen uden at en bruger er aktivt involveret.

Ifølge Microsoft vil alle de kritiske rettelser adressere sikkerhedsbrister, der gør det muligt at eksekvere ekstern kode. Rettelserne sigter mod en mængde Windows-versioner, Silverlight, Forefront, .NET-frameworket, og Internet Explorer.

De resterende 7 rettelser, der kun er angivet som 'vigtige', vil er rettet mod problemer i Microsoft Office, SQL Server, og Visual Studio. Men selv om Microsoft ikke kalder disse opdateringer for kritiske, er det nok en meget god ide at installere dem alligevel.

Microsoft oplyser, at sikkerhedsopdateringer der klassificeres som 'vigtige', adresserer sikkerhedsbrister, der gør det muligt for hackere blandt andet at få adgang til både brugerdata og processorressourcer.

Få et overblik over de kommende rettelser på Microsofts hjemmeside.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Jesper Lund

Jeg kan godt forstå at computeren skal rebootes efter en opdatering af OS kernen.

Jeg har endnu til gode at forstå hvorfor en Windows computer ofte skal rebootes efter at have opdateret Adobe Reader, et f*cking applikationsprogram?? (som tilsyneladende har brug for sikkerhedsopdateringer en gang om ugen).

  • 0
  • 0
#5 Anders Johansen

Jeg har endnu til gode at forstå hvorfor en Windows computer ofte skal rebootes efter at have opdateret Adobe Reader, et f*cking applikationsprogram?? (som tilsyneladende har brug for sikkerhedsopdateringer en gang om ugen).

Det har jeg endnu til gode at opleve... Ingen af de applikationer jeg har liggende på min Windows 7 har krævet reboot efter opdatering, højst genstart af selve applikationen...

  • 0
  • 0
#6 Flemming Riis

@Jesper.

Når man lave en msi pakke kan man lave et reboot when done flag og det sætter de fleste om det er er krav eller ej fordi det er nemmere end at skulle forholde sig til om x*dll's er i brug af andre applikationer

Det burde sjældent være nødvendigt at reboote efter patching men stort set alt kræver det

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere