Microsoft overvejer abonnementordning for Windows 10

Giganten kæmper med at skabe profit på en ny slags marked, hvor forudsætningerne for softwarekøb er markant anderledes.

Med prisfald og gratis udgaver af Windows til smartphones, kæmper Microsoft stadig med at tjene penge på Windows på et marked, hvor en computer til flere tusinde ikke længere er en forudsætning for at købe den kendte software-pakke. Derfor kigger Softwareudvikleren angiveligt i retning af det, der kan ligne en abonnementsordning.

Det skriver Arstechnica.com.

Adspurgt på et investormøde, om CEO Kevin Turner ville lade Windows sælge med tab for at lokke folk ind i Microsoft-universet, svarede han at »firmaet endnu ikke havde diskuteret det«, men tilføjede senere, at Microsoft skulle finde en anden måde at gøre Windows “monetært” på.

Læs også: Windows 10 får også versionsnummer 10.0 - ikke 6.4

Han uddybede ved at tilføje;

»der er er services involveret. Vi har yderligere muligheder for at tilføje flere services på og gøre det på en kreativ måde.«

Han kommenterede ikke yderligere, men vi vil få ændringerne at se i løbet af forår og sommer. Overordnet set afslørede han dog, at det handler om at finde en ny måde at tjene penge på kundens livstidsbrug i de gratis WIndows-udgaver til små enheder.

Det oversætter Arstechnica til, at i stedet for den engangsydelse der traditionelt har været ved køb og de senere opdateringer, som var normen for 10-20 år siden, får man nu produktet gratis, mens Microsoft regner på, hvordan de så kan tjene den tidligere engangsydelse ind på en anden måde, og måske fordelt over hele produktets levetid. Som for eksempel en abonnementsordning.

Læs også: Microsoft afliver Clip Art - også i eksisterende officepakker

Det er nyt for selskabet, der nu skal til at ændre forretningsmodel, så software fra Windows ikke ender med at koste mere end den smartphone, den er installeret på.

Som en del af løsningen på Microsofts udfordringer, bliver der talt om bundles, hvor Microsoft kombinerer flere programmer, som i den nuværende "Work & Play" bundle, hvor an får et års Office 365 Home (med OneDrive storage), Skype Unlimited World + Wi-Fi, Xbox Live Gold, og Xbox Music Pass.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Gert Agerholm

Jeg spørger mig omder er problemer med abonnement løsningen. Det de forsøger er at overføre erhvervs løsninger til privat markedet. Det tror jeg ikke fungerer.

I erhvervslivet skal der være nemme måder at håndtere antal licenser, opgradering osv. Derfor kan en sådan aftale være på plads, men jeg tvivler på at det fungerer på den private front. Man kan sige hvad man vil, men efter min mening lever MS i høj grad på privat markedet ved at en stor del "kopieres". Det er klart at det vil de gerne til livs, men det er en utopi at tro at alle efterfølgende går ud og køber alle versioner. Jeg tror at flere vil kigge efter alternative løsninger. Endvidere vil de eje den licens de har betalt for. Det er problemet ved "leje metoden". Man har i princippet ikke noget når lejeaftalen ophører. Det er heller ikke alle private der er interesseret i at skulle betale for at anvende alle nyeste versioner.

Efter min mening skule de lave et abonnement udelukkende til opgraderinger. Man ejer den købte version men kan så abonnere på nye versioner til f.eks. 400kr. pr. år. Her i kan guleroden være adgang til "ekstra service" i mellemperioden. Det kunne f.eks. være lagerplads i skyen. Så tror jeg at kan sælges.

 • 4
 • 0
#2 Brian Hansen

Hben pokker kopierer Windows idag? Windows 7 har fulgt med alle PC'ere de sidste mange år, og Windows 8 kommer til at køre efter samme model. Office pakken tror jeg dog gerne der er mange kopier af. Specielt de gamle udgaver der kostede omkring 2500,-. Personligt er jeg gået over til OpenOffice. Jeg har ikke brug for MS Office i privaten, på arbejdet er vi dog hunget op på den.

 • 4
 • 1
#4 Jens loggo

Hben pokker kopierer Windows idag? Windows 7 har fulgt med alle PC'ere de sidste mange år, og Windows 8 kommer til at køre efter samme model.

Det er der masser der gør. Det er ikke alle, der køber en færdigsamlet PC hvor windows følger med, og folk køber heller ikke ny PC, hver gang en ny windows version udkommer, og vil derfor gerne have den nye installeret.

 • 1
 • 0
#6 Knud Jensen

Det kunne være rart hvis de bare kunne holde sig til at lave et styresystem, og så sælge en masse "services" ved siden af. Så de af os som kun har brug for et Windows-styresystem ikke også skal have alt det andet møg med :(

Måske jeg bare skulle håbe på at Windows 7 viser sig ligeså sejlivet som XP gjorde :)

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere