Microsoft overser danske studerende i gratis-kampagne

Microsoft forærer fra i dag udviklingsprodukter til studerende i en række lande - bare ikke Danmark.

Danmark er ikke umiddelbart på listen over de lande, hvor de studerende kan se frem til gratis udviklingsprodukter fra Microsoft. Det fremgår af en artikel på Techcrunch.com.

Her fortælles om Microsofts nye initiativ Dreamspark, som Microsoftgrundlæggeren Bill Gates vil præsentere i dag på Stanford Universitetet i Californien. Blandt det software, der vil blive gratis tilgængeligt for de studerende er Visual Studio Professional Edition, XNA Game Studio, Expression Studio, SQL Server og Windows Server.

I forvejen har studerende haft mulighed for betydelige rabatter på denne type produkter, men nu bliver produkterne gratis, skriver Techcrunch.

Kender ikke datoen

Tilbuddet gælder dog kun studerende i Belgien, Kina, Finland, Frankrig, Tyskland, Spanien, Sverige, Schweiz, Storbritannien og USA, men Techcrunch oplyser, at andre lande vil blive koblet på programmet senere på året.

I Microsoft Danmark bekræfter kommunikationsdirektør Sara Helweg-Larsen, at programmet endnu ikke er kommet til Danmark, men har endnu ingen dato for, hvornår det eventuelt gør det.

Microsoft vil forlange bevis på, at den pågældende reelt er studerende, hvilket har betydet, at Microsoft i USA har indledt et samarbejde med Journeyed, der netop vedligeholder en database over amerikanske studerende.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Dennis Schwartz-Knap

Jeg ved ikke helt hvilken del af det danske uddandelsessystem man har undersøgt i denne artikel der henvises til. Men vi studerende på DTU som har IT relaterede fag, får adgang til en masse via MSDNAA.

 • 0
 • 0
#5 Kim Schulz

Alle de år jeg gik på uni havde vi gratis adgang til alt fra windows (95/98/2000/XP), office og til kursusmateriale så man kunne bestå alle deres certificeringer (selve eksamen kostede stadig penge). Det havde vi på DTU hvor det ikke var så velorganiseret men det var der og da jeg flyttede til AAU havde vi det også i form af MSDNAA (MSDN Academy alliance så vidt jeg husker). Deres EULA var i nogle tilfælde lidt uklar omkring hvad der sker når man sluttede på universitetet, men flere af dem sagde direkte at programmet måtte eksistere så længe den ikke blev geninstalleret. Det er mange af de samme programmer som er tilgængeligt i MSDNAA og selv om det koster universitetet 4000kr/år så er det jo en banalitet i det samlede budget.

 • 0
 • 0
#7 Dennis Schwartz-Knap

I forhold til dreamspark er gratis er udbudet jo ok. Jeg kan dog forstå at MSDNAA aftalen ikke er særlig dyr, så man må vel konkludere at undervisningsinstitutionerne der ikke har resourcer nok til at overkomme og melde sig ind i MSDNAA aftalen. Hvilket for mig virker latterligt når det er så billigt...

 • 0
 • 0
#8 Deleted User

Det er langt fra alle studerende der har MSDNAA adgang, fx her på AAU har jeg som datateknik studerende ikke adgang, det er forbeholdt datalogi og software ingeniør så vidt jeg ved.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere