Microsoft: OSL har slet ikke testet en åben standard

28. august 2009 kl. 11:1162
Foreningen af Open Source-leverandører i Danmark har testet interoperabilitet mellem ODF-implementeringer, der ikke bygger på nogen åben standard. Det siger Microsoft.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Alle kneb gælder, når de danske it-ordførere forud for dagens møde med Helge Sander skal påvirkes i retning af enten ODF eller OOXML. Ligesom i amerikanske præsidentvalgkampe, er negativ omtale af modparten et af de våben, der nu anvendes i dokumentformatkrigen.

I går offentliggjorde Foreningen af Open Source-leverandører (OSL) en rapport, der viste fuld interoperabilitet mellem seks implementeringer af ODF-formatet, hvorfor OSL beskyldte Konkurrencestyrelsens rapport for at tale usandt om manglende interoperabilitet i ODF-lejren.

Allerede et par timer senere skød OOXML-lejren personificeret ved Microsofts Jasper Boisen rapporten ned ved at kalde det snyd, når rapporten dybest set tester, om OpenOffice er interoperabel med OpenOffice.

I dag kommer så endnu et angreb på rapporten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Hvis du ser nærmere på OSL's rapport, står det klart, at de slet ikke har testet programmer baseret på en åben standard. Alle programmerne anvender en version af ODF, som OASIS arbejder på, men som ikke er ratificeret.,« siger Jasper Boisen, teknologidirektør i Microsoft Danmark, til Version2.

Ifølge Jasper Boisen anvender alle de fire inkarnationer af OpenOffice, som OSL har testet, en draft version af ODF (ODF 1.2 draft), som hverken er en OASIS eller en ECMA-standard ? for slet ikke at tale om ISO-standard.

Han kalder rapporten sjusk og hastværk og mener derfor, at den ikke kan bruges til noget som helst.

»Konkurrencestyrelsens rapport var jo hverken, hvad OSL havde håbet på eller drømt om. Med ODF-rapporten fra i går driver de politik på et lavt plan ved at teste openoffice mod openoffice,« fortsætter Jasper Boisen.

Han hæfter sig ydermere ved, at politikerne i den oprindelige beslutning ved navn B103 specifikt nævner, at der skal være en organisation ind over åbne standarder til at blåstemple dem.

»I det her tilfælde er standarderne slet ikke ratificeret af nogen,« siger han.

Jasper Boisen afviser, at noget lignende gør sig gældende for Microsofts implementering af OOXML.

»Det her lugter langt væk af, at Sun og IBM først laver et produkt og derefter en dokumentstandard. Ja faktisk er det endnu værre, for her er et produkt baseret på noget, der endnu ikke er en standard. Vi mener, den rigtige rækkefølge må være: først standard, derefter produkt. Det giver alle lige muligheder, og det er sådan vi gør med OOXML,« siger han.

62 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger