Microsoft opkøber mobil to-faktor-autentificeringsfirma

En to-faktor-autentificeringstjeneste fra PhoneFactor er nu en del af Microsoft. Firmaet vil integrere den mobile autentificering i cloudtjenester og lokale programmer.

Microsoft har opkøbt firmaet PhoneFactor, der specialiserer sig i to-faktor-autentificeringsløsninger. Formålet med købet er at integrere PhoneFactors teknologi i nogle af Microsofts cloudtjenester samt lokale programmer.

»Som følge af opkøbet vil Microsoft integrere PhoneFactors teknologi i Active Directory, Windows Azure Active Diretory og Office 365-produkter,« skriver Bharat Shah, underdirektør i Microsofts Server og Tools-afdeling, i et blogindlæg.

Tjenesten fungerer, som andre to-faktor-tjenester, ved at man kombinerer noget kendt, som et password, med noget, man ejer, eksempelvis noget hardware som en telefon.

PhoneFactor tilbyder tre typer telefonbaseret autentifikation: Et opkald til brugeren, hvor der afventes, at brugeren trykker på #-tasten; En sms-besked med en kode til brugeren, hvorefter der afventes svar; En push-besked til en app på brugerens telefon, hvorefter der afventes et 'ok' fra brugerens side.

Dermed vil der altså fremover være samme sikkerhedsfunktion i Office 365-produkterne som man eksempelvis kan få i dag på Google. Her kombinerer man et kendt password med en unik kode, man modtager på sin mobiltelefon.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Henrik Størner

Faktisk behøver man ikke få den ekstra kode tilsendt - der er en lille mobil-app, som genererer koderne (ligesom SecureID og andre - dyre - hardware tokens). Der er sågar open source kode, så man kan bruge Google authentikering på sine egne services.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere