Microsoft opkøber GitHub for 7,5 mia. dollars

4 kommentarer.  Hop til debatten
Microsoft opkøber GitHub for 7,5 mia. dollars
Illustration: Github.
It-giganten Microsoft opkøber GitHub.
6. juni 2018 kl. 08:51
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

GitHub er en udviklingsplatform, som tillader opbevaring, deling og samarbejde om kode. GitHub har eksisteret i et årti, og har været verdens største open source tjeneste og et redskab for omkring 28 mio. udviklere på tværs af kloden. Nu opkøbes den af Microsoft, der absolut ikke er kendt for open source eller deling af kode, formedelst 7,5 mia. dollars.

Det skriver Ars Technica

GitHub er bygget på Git, som er en open source software skrevet af Linus Torvalds, grundlæggeren af Linux. Git er et distribueret version-kontrol-system som giver hver udvikler sit eget datalager (repository).

Når koden i et projekt ændres, kan GitHub sættes op til at dele disse ændringer med kopier af koden, på tværs af datalagre. Desuden er det et glimrende sted at lave gentagne backup af sin kode, som man bevæger sig frem igennem et projekt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er over 85 mio. af disse datalagre, hvilket vidner om, at tjensten har været ekstremt populær.

Open source under Microsoft

Ifølge Microft vil Github forblive en »åben platform« og være gratis at bruge til open source projekter. Tjenesten skal efter planen, også forblive åben for alle programmeringssprog og udviklingsværktøjer.

Microsoft vil opgradere GitHubs kommercielle del ved at bruge Microsofts salgs-kanaler til at sælge GitHub tjenester.

GitHub og Microsoft har tidligere samarbejdet. Eksempelvis har Github understøttet support Microsofts Git virtual file system, og Microsoft har tilbudt integration mellem sit AppCenter og projekter, der er lagt op på GitHub.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
7. juni 2018 kl. 10:21

Jeg synes det er meget svært at se en mulighed for at de 7,5 mia kan tjenes ind via GitHub. Jeg tænker at det må være et ønske om at forblive relevante, at kunne omfatte alle kundens it-behov, og derigennem en profitabel dominans. Har andre et andet bud?

2
6. juni 2018 kl. 19:27

Kan i så huske MS Visual SourceSafe, der var plaget af alverdens problemer, f.eks. at den kunne selv-korrumpere sin database.

Godt at se, at Torvalds nu kan hjælpe MS den rette vej mod GIT...(den samme Torvalds som IKKE brugte versionskontrol til de første udgaver at Linux, han arbejde jo alligevel relativt alene og kunne backup'e på en floppydisk.).

1
6. juni 2018 kl. 12:17

"Nu opkøbes den af Microsoft, der absolut ikke er kendt for open source eller deling af kode."

Det var en gang. Microsoft er nu en af verdens største bidragsydere til open source projekter. Efter sigende skulle Microsoft være den mest aktive organisation på Github.