Microsoft opgraderer Offices forsvarsværker mod makro-angreb

It-giganten forstærker bolværket mod malware gemt i Office-filer med mulig makro-blokering.

Makro-baseret malware er en stadigt oftere benyttet metode til at få inficeret uheldige brugere med ransomware, trojanere og andet ubehageligt software.

Nu tager Microsoft konsekvensen og vil med en ny makroblokeringsfunktion i Office 2016 forsøge at dæmme op for sikkerhedsproblemet.

Det skriver virksomheden i en blog.

Læs også: Makro-malware forsøger at undgå skoler og sygehuse

Microsoft egne tal viser, at 98 procent af de trusler, der retter sig mod Office, bruger makroer. Med den nyeste udgave af programmet giver Microsoft derfor administratorer mulighed for at begrænse brugen af makroer til en række funktioner, som man har tillid til.

De nye sikkerhedsfunktioner kan også blokere brugerens adgang til selv at tillade makroer i bestemte scenarier. En udbredt angrebsteknik er netop at få narret brugeren til at tillade makroen og dermed åbne døren for malwaren.

Kom gratis med til Danmarks største IT-sikkerhedsevent!

Infosecurity, Europas mest populære IT-sikkerhedsevent, afholdes for første gang i Danmark den 3. og 4. maj 2016. 50 udstillere, 5 konferencesale og mere end 60 seminarer og caseoplæg fra ind- og udland. Læs mere her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017