Microsoft opgraderer Offices forsvarsværker mod makro-angreb

It-giganten forstærker bolværket mod malware gemt i Office-filer med mulig makro-blokering.

Makro-baseret malware er en stadigt oftere benyttet metode til at få inficeret uheldige brugere med ransomware, trojanere og andet ubehageligt software.

Nu tager Microsoft konsekvensen og vil med en ny makroblokeringsfunktion i Office 2016 forsøge at dæmme op for sikkerhedsproblemet.

Det skriver virksomheden i en blog.

Læs også: Makro-malware forsøger at undgå skoler og sygehuse

Microsoft egne tal viser, at 98 procent af de trusler, der retter sig mod Office, bruger makroer. Med den nyeste udgave af programmet giver Microsoft derfor administratorer mulighed for at begrænse brugen af makroer til en række funktioner, som man har tillid til.

De nye sikkerhedsfunktioner kan også blokere brugerens adgang til selv at tillade makroer i bestemte scenarier. En udbredt angrebsteknik er netop at få narret brugeren til at tillade makroen og dermed åbne døren for malwaren.

Kom gratis med til Danmarks største IT-sikkerhedsevent!

Infosecurity, Europas mest populære IT-sikkerhedsevent, afholdes for første gang i Danmark den 3. og 4. maj 2016. 50 udstillere, 5 konferencesale og mere end 60 seminarer og caseoplæg fra ind- og udland. Læs mere her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017