Microsoft opgiver mål om en milliard Windows 10 enheder i 2018

18. juli 2016 kl. 15:4130
Microsoft opgiver mål om en milliard Windows 10 enheder i 2018
Illustration: Microsoft.
Problemer med smartphones bærer hovedskylden for, at Microsoft ikke når en milliard Windows 10 enheder i 2018, lyder det fra virksomheden selv.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

»Vi er tilfredse med vores hidtidige fremskridt, men på grund af fokus på vores forretning med telefon-hardware, vil det tage længere end til midten af 2018 at ramme vores mål på en milliard månedligt aktive enheder,« skriver en talsperson fra Microsoft til ZDNet.

Microsofts vicepræsident Terry Myerson var derved for ambitiøs, da han satte målet på en milliard enheder i 2018 sidste år.

I dag er der 350 millioner månedligt aktive Windows 10-enheder.

Analytiker: Markedet ligger ikke i PC'er

Telefonmarkedet skulle ellers give Windows 10 det sidste skub.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Al Gillen, der er analytiker hos IDC, bør Microsoft heller ikke regne med at hente de sidste enheder op til milliarden blandt computere, skriver PCWorld.

340 af de 350 millioner Windows 10 enheder er i dag tablets/computere, og derfor ligger markedet i enheder som Xbox og smartphones, argumenterer han ifølge PCWorld.

30 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
30
20. juli 2016 kl. 17:51

Her Bent, hjælper dig lige med lidt ekstra skyts fra udlandet...

"Windows sucks probably means one of the following:

 • extremely poorly designed GUI
 • bricked systems
 • issues with hardware non-compatibility which should have been identified in the hardware report and the system not upgraded.
 • issues with telemetry/spyware
 • issues with the poor design of the OS (such as the control panel)
 • issues with instability of the OS
 • issues with touch screen technology not being releveant or useful on desktop systems
 • Microsoft's participation with the NSA to collect user data (called 'prism') which Microsoft was the first to volunteer its services for.  At the time, Microsoft was using the slogan "Your privacy is our priority".
 • issues with forced restarts during the update process.
 • issues with Microsoft's vision of future computing which people absolutely do not agree with.

Its good your four computers work but it doesn't change the experiences or opinions of other people."

Kikker man uden for danske grænser, er modstanden mod MS stærkt voksende

29
20. juli 2016 kl. 15:44

"Specielt fordi det meste af Bents kritik er så smækfyldt med løgn og latin for at få underbygge hans mudderkastning."

Du har stadig ikke svaret på dette ? Hvor er der løgn og latin, sådan helt præcis. Det må man som det mindste forlange at man svare på inden man overtræder versions2 debat regler.

 • At MS Mobile er et flop.
 • At der ikke sælges eller konverteres nær så mange win10 som MS have håbet.
 • At der er kommet fungerende opdateringer af mobil til alle de lovet telefoner.
 • At bruger ikke længer er kunden ved MS, men produktet.
 • At Windows Server 2012 R2 ikke fungere godt på ældre server.
 • At UEFI hindre/besværliggøre installation af konkurrerende produkter
 • At Xboks ONE har en meget dårlig håndtering af lyd ved afspilning af BR.
 • At efter kinetic er opgiver, så er Xboks langsom gamer PC, her er PS4 bedre
 • At indtjening på og salg af Office er svært på tablet og på disktop/bærbare ved mange er afløst af Google DOC.
 • At MS laver om på licenser og specifikationer i et væk, som nu er der fri PLADS i skyen, og nu er det ikke.
 • At Desktop/Bærbar salget falder, og dermed også MS guldæg WinOS sammen med OfficePakken.
 • At du sælger meget mere af dit privat liv, ved at benytte windows10, og det er meget svært at komme uden om software og ting som du ikke vil have.

Hvis det er ikke er nogen af de ting, så nævn dem venligst, så jeg kan kommentere. I stedet for at komme med løse beskyldninger om løgn og Latin, fordi jeg ikke deler dine holdninger og slikker MS, og for den sag andre i r.... Eller mister sin integritet, ved at arbejde med noget jeg i bund og grund ikke tror på, eller kan stå inde for.

28
20. juli 2016 kl. 15:28

@Nicolaj Hansen Du behøver ikke læse mine kommentare, det ser ud til at andre som har kommenteret mine indlæg, heller ikke har gjort det.

27
20. juli 2016 kl. 12:41

Det største problem med windows 10 er alt det der spyware som Microsoft har langt ind på for havde det ikke været for alt det der spyware og lign. så kunne Microsoft have haft større success.

Det jeg tror er Microsofts problem er at de ligesom politikerne bevæger sig længere og længere væk fra deres kunder, eller brugere om man vil.

26
20. juli 2016 kl. 10:07

V2 Nationen! <3

25
20. juli 2016 kl. 10:05

Hvis du er den samme Geo Jensen som huserede på newz.dk i en periode, så ved du udmærket hvad der snakkes om. Sjovt nok var en anden bruger ved navn Bent, også temmelig aktiv med at forfølge MS i den periode....

Nu kommer det da konspriations terori og jeg ved ikke hvad, nej bruger kun tid på Danske forum her på version2. Men ER i sikkert på ikke i er betalt af MS for at følge indlæg. Nu må det blive mig som tager sølvpapirshatten på. I svare meget hurtigt på indlæg, samt følger alt med MS Er i på en eller anden måde betalt af MS for at rense nettet for negative ting, som der af en eller anden grund, på en eller anden mærkelig måde altid er meget af på nettet. I udtaler jer med modsat fortegn som Geo Jensen , og læser ikke og forholder jer til hvad der bliver skrevet, og svare på noget af det, men kommer med nye angreb i stedet ?

PS. Nej jeg brugte ikke 10 timer på EIFI problem, det som drillet mest var, at de nyeste driver var usigneret til Windows 2008. OGså bøvlet med at få dem monteret i rack, de skinner jeg have, var ikke rigtige. Samt mange andre småting, som tager langt tid, når det er længe siden man lavet noget sådan. Men her var det også noget nemmere med vmware vsphere, som også er gratis til mindre brug.

Jesper Hansen "Specielt fordi det meste af Bents kritik er så smækfyldt med løgn og latin for at få underbygge hans mudderkastning." Det må du underbygge, hvor hvad, Ellers pejer de 4 finger på dig ? Eller det bare din måde at diskutere på, nedgøre modparten, ikke forholde sig til hvad han siger, eller bevist misforstå det, også svarer på noget helt andet. Samme måde som MS har reklamere, tilbagevis eller solgt sit varemærke på. JA det hænger sammen.

Munderkastningen er nu nemt når man står i MS lejre, man skal bare bøje sig :-)

24
19. juli 2016 kl. 22:09

Det er en mega ubehagelig udtalelse du kommer med, men passer godt i MS's ånd. Du mener at man kun har ret til at udtale sig hvis man er pro MS?

Du må da mægtig gerne kritisere løs, men når det er den samme plade der bliver spillet hver gang, og man udelukkende sviner alt omkring MS så begynder man sgu at blive træt. Specielt fordi det meste af Bents kritik er så smækfyldt med løgn og latin for at få underbygge hans mudderkastning.

Hvis du er den samme Geo Jensen som huserede på newz.dk i en periode, så ved du udmærket hvad der snakkes om. Sjovt nok var en anden bruger ved navn Bent, også temmelig aktiv med at forfølge MS i den periode....

23
19. juli 2016 kl. 22:01

a du må bruge det selv også privat, og "give" en office licens til nær familie/venne. Da du bruger dem som test bruger, til at lære dig om software og hvordan du administered den. Noget af software må du kun bruge, som til ovenstående interne brug og test. Mens der er enkelte licenser, du må bruge i stedet for en købt licens. Men det kan godt have ændret sig 10 gange. MS ændre tit vilkår, og løbende indhold i pakkerne.

Jeg har godt nok aldrig hørt at man måtte bruge det privat, og da slet ikke give væk til andre. Tværtimod er det blevet penslet meget kraftigt ud at det udelukkende er til test i firma regi. Men som du siger kan det have ændret sig, jeg tvivler dog stærkt, da det på ingen måde er meningen med partner benefits.

Her vil jeg forøverigt anbefale VWware, de har en gratis virtualisering server, som reddet min røv, mens MS røv på porten.
2012 R2 er bare ikke godt til selv , bare lidt ældre hardware, ville så installere det på en nyere PC, så ville det have en UEFI BIOS ? Efter 10 timmer med forskellige forsøg med MS software som basis, så køre det på 20 min, med VMware.

Åh gud, du fortsætter med dit sludder og vrøvl. Hyper-V og VMs derpå kører fint uden UEFI. Secure Boot er default på Generation 2 VMs, men kan ændres efter man har lavet VM'en ganske simpelt. PowerShell: Set-VMFirmware -VMName "VMname" -EnableSecureBoot Off GUI: Højreklik på VM -> Settings -> Firmware -> Fjern hak i "Enable Secure Boot"

Alternativt så lav en Generation 1 VM, hvilket også er default. Der står endda meget tydeligt hvad forskellen på de to er, inkl. Secure Boot (der jo kræver UEFI), så det er sgu dig selv der har gevaldigt fejlet der. En google søgning på "hyper-v uefi" giver dig i øvrigt svaret med det samme, så hvis du har brugt 10 timer på det....

22
19. juli 2016 kl. 20:19

g ved en partner benefit, og dermed til internt brug i firma - ikke privat. Så nej.

Ja du må bruge det selv også privat, og "give" en office licens til nær familie/venne. Da du bruger dem som test bruger, til at lære dig om software og hvordan du administered den. Noget af software må du kun bruge, som til ovenstående interne brug og test. Mens der er enkelte licenser, du må bruge i stedet for en købt licens. Men det kan godt have ændret sig 10 gange. MS ændre tit vilkår, og løbende indhold i pakkerne. Det eneste som gør den noget værd i dag, er de for de 100$ til brug i MS sky om i måneden. Det spare mig for meget i støm, i stedet for at have en server stående 24/7 . Der forsvinder hurtigt 100 Kw om dagen i et rackskab, og selv om el afgiften kan trækkes fra, så bliver det en del på et år.

Her vil jeg forøverigt anbefale VWware, de har en gratis virtualisering server, som reddet min røv, mens MS røv på porten. 2012 R2 er bare ikke godt til selv , bare lidt ældre hardware, ville så installere det på en nyere PC, så ville det have en UEFI BIOS ? Efter 10 timmer med forskellige forsøg med MS software som basis, så køre det på 20 min, med VMware.

21
19. juli 2016 kl. 18:28

"Vi er fuldkommen enige i at debatten ingen steder fører hen. Det var jo egentlig grunden til at både Jesper Hansen og undertegnede egentlig kom med vores sure opstød. Hver gang der er en artikel om Microsoft skriger du op om død og ødelæggelse. Vi gider simpelthen ikke høre om det længere. Dine antagelser rager os og tilføjer sjældent noget til debatten, og hvis det så endelig sker, så drejer det sig typisk om noget helt andet."

Det er en mega ubehagelig udtalelse du kommer med, men passer godt i MS's ånd. Du mener at man kun har ret til at udtale sig hvis man er pro MS? Det samme gælder de 9 andre AI'er(eller hvad i er)

Hvis WX er så godt som i forsøger at give udtryk for, så ville WX kunne sælge sig selv, men det kan den jo åbenlyst ikke.

Personligt ser jeg frem til MS nedturen. Med deres forbryderiske metoder til at hijacke brugere til WX og alt det andet lort de laver, fortjener de hvad der kommer til dem. Jeg ser også frem til deres sidste selvmål, når de indfører licensbetaling for WX.

Jeg håber også at det er ved at gå op for både virksomheder og brugere af Wx|x=alle, at de bare er et betalende data-medie for MS's overlords.

20
19. juli 2016 kl. 16:25

Men nu synes jeg vi skal stoppe dene latterlige debat, som igen vejne føre hen. Der er jo ikke mange her der læser hvad modparten skriver. Desuden vil tiden og ikke debaten vise hvem der får ret. At MS Mobile er død og begravet er vi jo ening om.

Kom der en brugbar opgradering til alle de lovet telefoner ?


Vi er fuldkommen enige i at debatten ingen steder fører hen. Det var jo egentlig grunden til at både Jesper Hansen og undertegnede egentlig kom med vores sure opstød. Hver gang der er en artikel om Microsoft skriger du op om død og ødelæggelse. Vi gider simpelthen ikke høre om det længere. Dine antagelser rager os og tilføjer sjældent noget til debatten, og hvis det så endelig sker, så drejer det sig typisk om noget helt andet.

Vi er ligeglade om du er træt af candy crush, og vi kan nok begge blive enige om, at det er åndsvagt, at det er bundlet, men vi er faktisk mere eller mindre ligeglade. Du tror ikke på Microsoft længere. Fint. Vi har forstået. Aktiemarkedet siger noget andet og om de når en mia eller 500 mio er i virkeligheden ikke skide vigtigt. De har stadig markedet, og ja de halter MEGET bagefter på mobilen.

og så lige en sidste ting, som måske er det eneste, som er kommet af interessant indspark... Vista og XP gratis upgrade? Der er nok en grund til de ikke har gjort det. Ligesom med Salesforcedebatten har de nok vurderet at det vil skabe større supportudfordringer end godt er. De har nok rimelig godt styr på eventuelle kompatibilitetsproblemer på det forskellige hardware, så du har INGEN anelse om, hvorfor de har sagt nej til gratis opgradering. Så lad nu være med at nævne den slags. Det er gætværk som sædvanligt.

18
19. juli 2016 kl. 13:08

"Svar os nu på hvordan du som forbruger har købt den licens privat?"

Som gamle professionel MCE/MCP bruger har jeg da en action pack, har i ikke det eller lignende ? Så bruger lidt tid på at teste de forskellige versioner, inden jeg udsætter mine kunder for dem. I Stedet for at basere min viden på et AMU kurset.

Men nu synes jeg vi skal stoppe dene latterlige debat, som igen vejne føre hen. Der er jo ikke mange her der læser hvad modparten skriver. Desuden vil tiden og ikke debaten vise hvem der får ret. At MS Mobile er død og begravet er vi jo ening om.

Kom der en brugbar opgradering til alle de lovet telefoner ?

17
19. juli 2016 kl. 13:04

Du arbejdet i forsvaret, har du så været med til dette ?</p>
<p><a href="http://politiken.dk/indland/ECE2761142/database-om-irakfanger-er-vaek/"…;
<a href="https://www.version2.dk/artikel/forsvaret-skal-opgradere-foraeldet-it-s…;.

Nej. Og forklar mig venligst hvad det har med diskussionen at gøre?

Men hvis det er den måde du gerne vil diskutere på, så sig os venligst hvor du har arbejdet og hvor du har dine erfaringer fra?

16
19. juli 2016 kl. 13:01

@ Rolf C. Torp
Så hænger dine 2 indlæg ikke sammen, du ikke være både glad for en rullen udrulning, som du ikke har styr på. Også mene at det er fordel ?

Det er da ganske simpelt. Man sørger for at have styr på det man laver. Test setups, løbende godkendelses procedure og gennemgang af dokumnetation. Hvis du ved hvad du laver, så er det yderst sjældent du reelt kommer i problemer.

Men hvis man bare hovedløst lukker øjnene, stikker fingrene i ørene og råber lalalalala uden at vide hvad der egentligt sker i sit miljø......... ja, så giver det vist sig selv.

13
19. juli 2016 kl. 12:48

Hvem har snakket noget om at være forbruger ? Blandt de 350 Millioner enheder, findes der vel også et par 100 forretnings PC.

"enterprise feature, og kræver en Windows 10 Enterprise licens." Ja, er version2 ikke et site for professionals, skriv også for hvem det var muligt. Du læser stadig ikke ?

11
19. juli 2016 kl. 12:35

du har ikke arbejde længe med OS og styresystemer, og aldrig som administrator en i større virksomhed kan jeg forstå.
Så du har ikke oplevet hvad en windows opdatering kan gøre ved eller fint fungerende maskinpark. Eller en udrulning af automatiske firmware og andet snavs.

Nej, jeg har selvfølgelig kun arbejdet med OS og udruldning/opdatering heraf som System Administrator de sidste 16 år hos bla. Mærsk Data, IBM og det danske forsvar. Alle sammen meget små virksomheder.

Du har da fuldstændig ret.

10
19. juli 2016 kl. 11:43

"Ja! Driver opdateringer er bare det værste. Lad os endelig få sat en stopper for det! Og de opdateringer med forbedrede features m.v skal vi da også holde os fra. Det er jo ikke en af grundtankerne med Windows 10, at løbende opdatere med features i stedet for at komme med store komplekse versioner.

Morsomheder kan forekomme"

Synes ikke det er morsomt, du har ikke arbejde længe med OS og styresystemer, og aldrig som administrator en i større virksomhed kan jeg forstå. Så du har ikke oplevet hvad en windows opdatering kan gøre ved eller fint fungerende maskinpark. Eller en udrulning af automatiske firmware og andet snavs.

Da jeg for mange år siden var ansvarligt for sådan noget, der var jeg heller aldrig med som beta tester. Det var vigtigere at tingene fungerer, også efter en tirsdag. Men hvis dine holdninger også har fundet vej til MS systeme udviklingen, så forstår jeg da hvorfor de er på vej ned af bakken.

Windows 10 privat bruger er blevet en test release base, ud over reklamesøjle, hvad der nok også er i orden, når man nu ikke har betalt (meget) for varen

Som jeg skriv, for dem som har MULIGHEDEN og er lidt koservativ, og bare skal have en OS kerne der køre de næste 10 år, prøv en LTSB

9
19. juli 2016 kl. 11:35

Du kan heller ikke læse ?

Skriv at den efter meget besvær blev opdateret til windows 10, men måske min fejl. w1o = Windows 10

8
19. juli 2016 kl. 11:29

Så vælter OS ikke, bare fordi MS synes man skal have en eller anden driver eller program med "pakken".

Ja! Driver opdateringer er bare det værste. Lad os endelig få sat en stopper for det! Og de opdateringer med forbedrede features m.v skal vi da også holde os fra. Det er jo ikke en af grundtankerne med Windows 10, at løbende opdatere med features i stedet for at komme med store komplekse versioner.

Morsomheder kan forekomme

7
19. juli 2016 kl. 11:21

Windows 8

Bent, Bent, Bent... Du ved godt artiklen omhandler Windows 10 ikke? ;)

6
19. juli 2016 kl. 11:15

JA, du skulle prøve den version, den er også uden candy crush saga. Men man skal stadig manuelt fjerne OneDrive og Windows.Cortana, men så har man et næsten rent og tamt OS, som kun får sikkerhedsopdateringer og patch de næste 10 år. Så vælter OS ikke, bare fordi MS synes man skal have en eller anden driver eller program med "pakken".

Hvad er det du ikke forstår, ved det jeg skriver ?

5
19. juli 2016 kl. 01:02

Endnu en omgang vrøvl.

LTSB er for en enterprise feature.

4
19. juli 2016 kl. 00:44

Alt efter hvor mange enheder det lykkes dem at sælge de næste 2 år, så er de kun nået 1/3 af vejen, og det var med de nemme. Altså i den tid det var gratis.

Så for at holde kadencen, skulle de konvertere eller sælge enheder med antal/tid som nu, det lyder ikke realistisk nu Windows kommer til at koste penge. Det indrømmer de også selv. Det viser vel at det er op af bakke for Windows 10, og det ikke er taget vel imod. Snare som første release efter beta 8.* med et lidt ændret GUI.

Orker snart helle ikke fan boy, der ikke kan se at MS total kvajet sig med Windows 8, samt som forudsagt ikke lykkes med mobil satsningen. Og i har ret i, at jeg ikke er så glad for MS af mange grunde.

Selv om Nokia's gamle MS mand og bestyrelsen var med på skuden, også have sin del af skylden, så var det satsningen på MS der dødsdømte det.

I andre sammenhæng har MS også opført sig stærkt monopolistisk, det er så denne agerende som koster lidt på bundlinjen nu.

SOM dem der venter på opdatering til Windows 10 af deres telefoner, er det kommet til alle de lovet modeler, og virker det ?

Men er nu ikke ude efter MS, hvis de ellers overholder regler og love, og ikke opføre sig alt for uetisk. De skal forsøge at tjene penge som alle andre selvskaber. Det jeg mener er at det ser svært ud for dem, det håber jeg da i kan se ?

Men vis vi skal tale om deres Software. som eksempel. Fik forærede en tabet med Windows 8.1, ejerne have opgivet, og købte sig en Andriod tablet i stedet. Fik under meget bøvl og ballade den til at køre w1o, fjernet alt shitware, som skype, mail, kalender, vejr, musik, tv. xboks ...., så den også fungeret sådan nogenlunde. Men i bund og grund. Windows GUI på en tablet uden tastatur og MUS, det er noget CRAP. Og har ikke brugt den siden, den er for bøvlet og trals, i forhold til min gamle Nexus. Det er også det, de 650 millioner manglende Windows 10 køber har fundet ud af.

Men stop lige. Hvis i gerne vil have jeres liv tilbage, eller bare et OS, som i selv har lidt styr over. Så vil jeg anbefale dem som har muligheden at vælge en Windows 10 LTSB. Det er faktisk en ganske fornuftigt og brugbar version, som jeg lige ville prøve. Og en grund til at der stadig findes win10 OS i privaten.

Der er også andre grunde til at der ikke bliver solgt flere Windows10, kender mange som skipper desktop og bærbar helt. Og bruger telefon og Tablet. Et skift til en Ipad, kan have tjent sig ind på strømregningen på et år eller to. Så igen deres marked smulder, og hvis ikke MS får genopfundet sig selv, så ender de samme sted som Nokia.

3
18. juli 2016 kl. 22:48

Jeg er Sååå enig. Orker simpelthen ikke mere bent's åndsvage kommentarer om Linux Mint, og hvor dårligt det står til med microsoft...

2
18. juli 2016 kl. 20:45

Hvordan kan man også tro på at man kan sælge 650 Millioner mobiltelefoner på 2 år, når de har haft svært ved at nå den 50, og det går stadigt ned af bakken.

Har du generelt svært ved at læse og forstå, eller er det bare nemmest at køre din sædvanlige plade af, hver gang der står Microsoft i en artikel?

Enheder, ikke mobiltelefoner. Præcis som der står i artiklen. Det er lang tid siden de omstillede til det mål.

Deres server er på vej ud, på grund af skyen.

Sludder og vrøvl, hvor har du det fra?

Deres gamle guldæg office pakken, foræres gratis væk, på grund af konkurrence for skyen.

Huh?

Xboks er vel også op af bakken, det er på en måde helt fint for mig, da de "droppet" kinetic, fjernet de også det eneste unikke ved den.

Kinect findes stadig. Man vælger, heldigvis, selv om man vil have den.

1
18. juli 2016 kl. 18:24

Så længe det er gratis, siger det ikke noget om salget. Som nok ikke har været særligt stor. Hvordan kan man også tro på at man kan sælge 650 Millioner mobiltelefoner på 2 år, når de har haft svært ved at nå den 50, og det går stadigt ned af bakken. Sådan en udmelding sidste år, må være mod bedre viden, for at tale aktien op, eller på grund af uvidenhed. Det burde vel i begge tilfælde kunne give en fyreseddel, det ene på grund af ulovligheder, eller på grund af manglende dygtig og færdigheder.

Men MS har godt nok større problemer end selv jeg som pessimist mente. Deres server er på vej ud, på grund af skyen. Deres gamle guldæg office pakken, foræres gratis væk, på grund af konkurrence for skyen. Deres mobil satsning kom aldrig i gang, det visste vi nu hele tiden. Og desktop bærbar saget er stærkt faldenden.

Hvis man vil sparke lidt mere gang i win10. Bør man i det minste også gøre det gratis for VISTA, som et plaster på såret. Men hvorfor ikke hive XP med ind i folden. Det giver flere enheder og kunder i butikken (at sælge data fra), samt en samlet og enkelt platform.

Hvad man ellers kan gøre ved jeg ikke, hvis det ikke var på grund af den billige sky plads på ActionPack som spare mig for meget strøm, så ville jeg droppe MS helt, og kun beholde en enkelt PC til spil. MINT er en god og mere stabil afløser.

Xboks er vel også op af bakken, det er på en måde helt fint for mig, da de "droppet" kinetic, fjernet de også det eneste unikke ved den. Som hjemme media center er det et flop, og afløst af en chrome cast der kan så meget mere, og hvor der ikke skal betales dummebørder. Og de har desvære heller ikke deres VR brille klar. Så SONY køre dem nok over der også.

Så de må i tænke boks, sammen med Appel. Nintendos har med POKÉMON igen bevist at med visioner, troen på simple gode ideer viker. Og det ikke bare er hardware eller software.