Microsoft: Open source hardware skal designes i en mere åben proces

Det er ikke nok, at det færdige hardwaredesign er åbent. Processen med at nå frem til designet skal også være åben, lyder det fra Microsoft til Open Compute Project.

Flere af de store cloud-udbydere bygger i dag deres datacentre på hardware, der er udviklet efter open source-principper gennem Open Compute Project. Men ét af medlemmerne ser helst, at udviklingen lærer lidt mere af open source software, end det er tilfældet i dag.

Microsoft, der de senere år har sat kurs mod mere open source, står i spidsen for Open Compute Projects Project Olympus, der skal åbne selve designprocessen mere.

Problemet i open source hardware-projekter har nemlig været, at nok er designet åbent, men processen med at nå frem til designet er ikke nødvendigvis åben.

Og dermed går man glip af én af de vigtigste effekter af open source-udvikling, hvor andre kan bidrage med input undervejs, skriver chef for Microsoft Azure Hardware Infrastructure, Kushagra Vaid i et blogindlæg.

Hidtil har Open Compute Project, som ud over Microsoft blandt andet tæller Facebook, Intel, Google, IBM og Rackspace, arbejdet efter en model, hvor medlemmerne færdiggjorde et design, og derefter gjorde det til open source.

Med Project Olympus vil Open Compute Project og Microsoft forsøge at få andre parter involveret I nye design tidligere.

For eksempel vil Microsoft i designet af den næste standardrack med servere, netværk og storage til Azure-datacentrene, åbne designet, når Microsoft er nået halvvejs.

Det giver andre mulighed for at modificere designet, ligesom de øvrige Open Compute Project-deltagere hurtigere kan drage nytte af erfaringerne og eksempelvis lave deres egne forks af designet.

Kortere udviklingstid og billigere

Microsoft forventer, at det vil give de samme fordele for design af datacenterhardware som for software, nemlig kortere udviklingstid for deltagerne i det åbne fællesskab, lavere omkostninger og bedre muligheder for at kunne bidrage med komplimenterende løsninger.

Open source har overtaget store dele af skyen, hvor det ikke længere er nær så vigtigt, hvilken producent der fremstiller hardwaren i forhold til, at hardwaren hurtigt kan følge med udviklingen, og cloud-udbyderen hurtigt kan udbygge kapaciteten med nye datacentre.

Begge dele er vanskeligt, hvis udbyderen er bundet til én bestemt hardwareleverandør.

På softwaresiden er det ligeledes Open Stack, der er grundlaget for flere af de store skyer, suppleret med især internt udviklede systemer til styring og optimering af netværk og kapacitet, som dog ofte ender som open source-bidrag.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere