Microsoft omdøber Skydrive til Onedrive

Navnet Skydrive, som Microsoft har brugt til online-lagerplads, bliver snart droppet til fordel for Onedrive, efter en navnestrid med tv-station.

Microsofts afdelingen for produktnavne har igen ikke haft en heldig hånd. Tjenesten Skydrive, der fungerer på samme måde som Dropbox og Google Drev, bliver nu omdøbt, efter at en retsag i Storbritannien endte med medhold til tv-stationen Sky. Navnet Skydrive var for tæt på Sky, lød dommen fra midt i 2013.

Læs også: Tv-station vinder over Microsoft i strid om Skydrive-navnet

Nu er det nye navn, der skal erstatte Skydrive, blevet afsløret. Det bliver Onedrive, skriver Microsoft på domænet Onedrive.com, ifølge The Verge.

Der er ikke sat en endelig dato på navneskiftet, men det sker 'snart', uden ændringer i hvordan Skydrive-tjenesten fungerer.

Microsoft var igennem en tilsvarende strid om navne i forbindelse med Windows 8 og den nye brugergrænseflade, som var blevet døbt Metro. Få måneder før lanceringen af styresystemet vandt den tyske indkøbskoncern Metro, der blandt andet driver Tysklands største kæde af elektronikbutikker, en sag om navnet Metro, og Microsoft måtte hastigt omdøbe brugergrænsefladen til Modern UI.

Læs også: Microsoft kæmper for at finde afløser til Metro-navnet: Nu hedder det 'Modern UI Style'

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Kenn Nielsen

Hmmm

Jeg tror ikke på at Microsoft er så inkompetente at de blindt har valgt 'One'.

Man kunne frygte at 'One' er så hot at de satser på at kunne betale sig ud af problemer med ubuntu one og One.com.

Enten ved at true dem med dollars, eller opslidende sagsanlæg.

Lad tæppet gå for 1.akt..

K

  • 1
  • 1
Claus Jacobsen

Tror sg vi snart løber tør for "opfindsomme" navne til de her tjenester når man så kraftigt forsøger at beskytte sine "varemærker". Måske man skulle begynde at drosle ned for beskyttelse af trivielle navne? (ved godt det er ren utopi, men man har vel lov at drømme lidt)

  • 6
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere