Microsoft og Zoom stopper også udlevering af data til Hong Kong

8. juli 2020 kl. 12:021
Microsoft og Zoom stopper også udlevering af data til Hong Kong
Illustration: kb-photodesign / Bigstock.
Siden den 30. juni har det været muligt for regeringen i Hong Kong, at retsforfølge borgere, der protesterer for uafhængighed. Den nye lovgivning har dog også betydet, at flere store it-virksomheder har sat deres udlevering af brugerdata til regeringen på pause.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft og Zoom vil ikke udlevere data til myndighederne i Hong Kong. Virksomhederne tilslutter sig dermed flere andre helt store it-giganter, som har valgt at sætte dataudleveringen på pause.

Det skriver BBC.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Både Facebook, Google, Twitter og chat-appen Telegram har midlertidigt stoppet samarbejdet med myndighederne i Hong Kong på grund af Kinas vedtagelse af en ny, kontroversiel sikkerhedslov, der skal gøre det lettere at straffe demonstranter i bystaten.

Også Apple udtaler, at man er i gang med at undersøge den nye lovgivning.

Hvis virksomhederne fortsætter med ikke at udlevere data til Hong Kong, kan det føre til et decideret forbud mod deres services i den særligt administrerede region.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
12. juli 2020 kl. 12:37

Zoom har en kinesisk statsborger som direktør, og den lukkede software udvikles af firmaer i det kinesiske diktatur, som igen er under det brutale kommunistiske diktaturs totale kontrol. Fuldstændigt naivt at tro at Zoom ikke bruges af det ikke-folkevalgte kinesiske regime til at spionere mod vestlige firmaer osv.