Microsoft og Google skrinlægger årelang strid om patenter

Illustration:
Stridsøksen er begravet i en strid om patentkrænkelse og betaling af millioner af dollars i licens for brug af patenterede teknologier.

Omkring 20 patentsager, som Google og Microsoft har anlagt mod hinanden i løbet af de seneste fem år, vil blive annulleret. Det udtalte de to rivaliserende selskaber onsdag ifølge cnet

Sagerne går på betaling af royalties for patenter, der knytter sig til teknologier til smartphones, wifi og web-video.

Ikke alene har der været milliarder af dollars i spil i striden om royalties, men tvisterne har også haft offentlig interesse, fordi de forventeligt ville danne præcedens for patentretten.

Selskaberne vil ikke afsløre detaljer i forliget, men de har udtalt, at de har 'aftalt at samarbejde om visse patentsager og udvide samarbejdet på andre områder til gavn for vores kunder'. Ingen af ​​selskaberne har uddybet, hvad dette samarbejde indebærer.

Forliget markerer et nyt kapitel i afspænding mellem de to selskaber, som i årevis har haft en bitter kamp i gang om smartphonepatenter. Der er indgivet byger af søgsmål om patentkrænkelse fra teknologikæmperne i håb om at kunne dræne modparten for royalties eller at få konkurrentens produkter helt forbudt i USA.

Tvisten begyndte i 2010, da Microsofts forskningsenhed, Redmond, stævnede Motorola - som blev overtaget af Google et år senere - for, at flere Android-enheder på deres mobiltelefoner krænkede Microsofts patenter. Motorola svarede igen ved at stævne Microsoft for at krænke 16 patenter inden for trådløs teknologi og webvideo-patenter, som anvendes i Microsofts pc- og server-software, Windows Mobile og Xbox-produkter.

Både Microsoft og Apple har en aftale med Google om licens af flere af deres produkter. Flere af disse patenter er blevet anset for væsentlig standardteknologi, hvilket betyder, at selskabet, der ejer dem, er retligt forpligtet til at tilbyde dem på en fair, rimelig og ikke-diskriminerende basis.

Microsoft har også sagsøgt Motorola og hævdet, at Motorola krævende urimelige royalties for brug af patenter.

Microsoft vandt en sag i 2013, hvor retten pålagde selskabet at betale 1,8 mio. dollars om året for royalties på Motorola-patenter. Motorola havde krævet fire milliarder dollars om året.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere