Microsoft og Google lægger uafklaret patent-strid bag sig

Illustration: Android Logo
Microsoft og Google har indgået aftale om at trække tidligere lovmæssige anklager mod hinanden tilbage, oplyste begge selskaber over weekenden.

Microsoft og Google lægger nu samtlige anklager om patentmisbrug mod hinanden bag sig.

I stedet vil man bestræbe sig på for fremtiden at samarbejde før man eventuelt indgiver nye klager, oplyser begge it-mastodonter ifølge The Verge og andre nyhedssider.

'Microsoft har indvilget i at trække sine lovgivningsmæssige klager mod Google tilbage, hvilket er udtryk for vores skiftende juridiske prioriteter. Vi vil fortsat fokusere på at konkurrere for erhvervslivet og for kunderne,' skriver en talsmand fra Microsoft i e-mailen.

I en anden mail bekræfter Google, at begge selskaber gensidigt vil trække alle regulatoriske klager mod hinanden tilbage.

'Vores virksomheder er i intens konkurrence, men vi ønsker at gøre det på berettigelse af​ vores produkter og ikke i en retssag,' skrev Google blandt andet.

I september begravede Microsoft og Google den første juridiske stridsøkse. Her afsluttede parret en toårig kamp om Android-patenter på baggrund af 20 sager i USA og Tyskland.

Omtrent samtidig havde flere af Googles konkurrenter gjort de amerikanske lovgivere opmærksomme på, at Google udnyttede Android-systemet for at tilrane sig online-annoncering. Samme kritik lød fra Europa-Kommissionen, der anklagede Google for at fordreje søgeresultater til at favorisere sin shoppingservice til skade for både konkurrenter og forbrugere.

Læs også: Vestager anlægger Android-sag mod Google: Kan koste selskabet 50 milliarder kroner

Den fælles meddelelse fra Google og Microsoft kom blot to dage efter, at EU lagde sag an mod Google for konkurrenceforvridning. Begge selskaber oplyser dog, at aftalen har været længere tid undervejs og ikke som sådan har forbindelse med EU-sagen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Bent Jensen

Og google vil nok ikke bare indgå en hemmelig lokums aftale, for at undgå en langt og dyr retsag. Det er trals når man er bare er vant til at kune tryne nogen små, også møde nogen med flere krafter, penge, patenter og en anden moral.

Det må også betyde at de fleste af MS patenter ikke har nogen værdi når det kommer til stykket, hvorfor skulle de eller give sig. Ved godt der er kommet en ny CEO, men hvis de have en god sag ville de vel ikke indgå forlig hvor de lægger sig helt ned.

Nogen som har sat sig mere ind i sagen eller kender mere til den, ind den her korte oversatte artikkel ?

 • 3
 • 1
#4 Rune Jensen

for fremtiden at høre gang efter gang de opfører sig som børnehavebørn og hænger hinanden ud offentlig på bekostning af brugerne.

Ja, det har været lidt som at give børnehavebærn knappen til atommissilarsenalerne og så lade dem kæmpe uden opsigt.

Men det er første gang de har opført sig som voksne i mange mange år.

Kan vi så også få konkurrence på fair vilkår er det endnu bedre.

Det vil være fantastisk, hvis de kan holde det. Jeg vil endda så ønske dem til lykke med det af et ærligt hjerte.

 • 1
 • 0
#5 Carsten Olsen

Jeg tror (ved), at den nye leder i MS virkelig er fokuseret på at konkkurer på et godt produkt, ikke på lock-in ,FUD og humbug som Ballmer var i2013. (og længe før)

Google fortsætter bare den linie som de kørte i 2013:

https://www.youtube.com/watch?v=AfK8h73bb-o&feature=youtu.be&t=1m50s

Det her er kampen mellem Industri og teknik og teknikerne vil sejre ad helved til (godt).

 • 0
 • 0
#6 Rune Jensen

Hvis Google laver en IE6, så må de offentligt kritiseres og bekæmpes af alle som bruger IT. Og så køber jeg en Surface. Jeg har alligevel altid synes Android er et forfærdeligt OS og direkte brugerfjendsk. Kan ikke forestille mig, jeg er den eneste.

Men det dér er jo fra 2013, så hvad de gør fra nu af må vel være afgørende.

Så lad os nu se.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere