Microsoft og Facebook sammen om nyt trans-atlantisk kabelforbindelse

27. maj 2016 kl. 08:462
Et nyt 6.600 kilometers langt kabel skal fra næste år udvide datakapaciteten mellem Europa og USA oplyser Microsoft og Facebook i en fællesmeddelelse
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft og Facebook er gået sammen om at bygge et nyt undersøisk 6.600 kilometer langt kabel for imødegå den hastige efterspørgsel på dataplads.

Det oplyste begge virksomheder i en fælleserkæring i går ifølge Reuters.

Det 6.600 kilometer lange kabel skal forbinde USA's østkyst med det sydlige Europa og bliver i stand til at transportere 160 terabits i sekundet. Opførelsen af det nye MAREA-kabel starter op i august og ventes klar til indvielse næste efterår.

I forvejen har Microsoft høstet gode erfaringer med såvel undersøiske kabel- som datacenter-projekter den seneste tid. Sidstnævnte med det opsigtsvækkende Project Natick, der førte til en fre måneders prototypetest på den californiske havbund. Ved primært at lade sig nedkøle af havet og drives af bølgeenergi, forventes det massivt at reducere de enorme omkostninger forbundet med køling af datacentre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På den amerikanske vestkyst er Google samtidig kommet langt med sine fremskredne planer med fem asiatiske virksomheder om udviklingen af en ny Stillehavsforbindelse mellem Japan og Californien.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
27. maj 2016 kl. 13:56

"Nej jeg er ikke på win 10 og kommer det sikkert aldrig, " Der har flere end en PC. Men du ret i dinne antagelser, er også begyndt at flytte over på Mint, som jeg lige nu oplever som den nemeste og bedste distruption. Efter de er begynd at bruge "kernen" fra Ubuntu og derfor kun skal levere GUI og tilretninger. er hvis ikke den eneste. Synes sidst jeg så efter det var den meste downloadet. Men man kan bare starte med en ubuntu, også med 2-3 komando linjer tilføje de extra GUI-Distruptioner man ønsker sig.

Fordelen ved at bruge en ubuntu under støttet "kerne" er at programmer som kommer til Linux tit desvære kun er til en ubuntu version. Men heldigvis er pakkerne distrupitionen af blevet meget bedre, så du kan bruge dem på tværs af distruptioner. Også grunden til at der næsten kun er Ubuntu versoner jeg anbefaler. Når man er kommet i gang kan man altid skifte. SUSE, fedora, debian er bare nogen af gode distruption, for alles smag.

Min hurtigt guide til versioner.

Linux mint - for øjeblikket nok den nemeste til desktop. Ubuntu i orginal udgave - Tablet og bærbare med små skærme. Kubuntu -For dem der ikke kan leve med Unity, og gerne vil have hele pakken også grafisk (flot) Xubuntu - For mindre og ældre maskinner. Lubuntu- For ennu ældre maskiner. Steam Linux - Til Spil

https://www.linuxmint.com/http://www.ubuntu.com/

1
27. maj 2016 kl. 11:04

Jeg kan ikke få ud af mine tanker, at de to virksomheder har en underliggende tanke om, at de så fremadrettet vil kunne høste endnu flere person data, når nu kablet er deres. FB er allerede dybt begravet i deres intense fokus på at levere personspecifikke reklamer samt at gøre alt for at brugeren aldrig foretager sig noget uden for FB's regi. MS er med win10 gået all in på en fremtid med at levere reklamer igennem OS'et, her i starten er det KUN deres egne produkter office samt myriader af tåbelige preinstallerede apps, som 99 % af brugerene aldrig vil bruge, og ikke aner hvordan man fjerner så de ikke irritere, der ud over forsøger de at "guide" brugerene til at gemme ofte personlige data på Onedrive som MS har adgang til bland andet fordi de gør det, så utydeligt som muligt at oprette lokale bruger konti, nej vi vil have at brugeren opretter online konti selvfølgeligt med online passwords og evt kryptering, som altsammen så befinder sig på MS's servere, ergo intet er mere privat, intet er mere uden for MS's og NSA's rækkevidde ! Ad: kryptering hos MS, defaulter nøglen til en MS server og det er ikke noget almindelige brugere har en jordisk chance for at ændre på, og selv nørder kan ikke vide sig sikre på om deres ændring af hvor nøglen skal gemmes medfører at den så slettes hos MS, eller om hvis nøgle ændringer lokalt ikke også trods alt opdateres hos MS ! Nej jeg er ikke på win 10 og kommer det sikkert aldrig, men jeg holder mig opdateret anyway, da der er win 10 brugere der ønsker min hjælp !