Microsoft og Apache støtter OOXML i Java

Sammen med firmaet Sourcesense vil Microsoft støtte Apaches udvikling af Java-biblioteker, som kan læse Microsofts åbne OOXML-format.

Microsoft og firmaet Sourcesense har meddelt, at de to selskaber vil samarbejde om at udvikle programbiblioteker, som gør Java-programmører i stand til at læse dokumenter i Microsofts ECMA-standardiserede format OOXML. Det skriver Dr. Dobbs.

Det foregår i open source-organisationen Apache's regi. Apache udvikler og vedligeholder programbiblioteket Apache POI, som benyttes til at læse og skrive Microsofts binære dokumentformater.

Sourcesense er et europæisk konsulentfirma med speciale i integration af open source-produkter.

»Apache POI-understøttelse gør det nemmere at integrere og håndtere OOXML på tværs af virksomheder. Det er et essentielt skridt imod
interoperabilitet af teknologier, som er udviklet i samarbejde mellem flere parter,« siger Gianugo Rabellino, som er direktør i Sourcesense.

OOXML er standard-format i Office 2007.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Død Profil

(hvad med den sorte snak? :-) )

Man kunne jo også vende den om og sige, at med de fejl og ambiguiteter der er fundet under ISO processen, så er det fantastisk (eller sørgeligt, alt efter hvordan man ser det) hvis de har 100% Ecma 376 compliance :-)

Mvh,
Søren

 • 0
 • 0
Jesper Lund Stocholm

Søren,

Tjo - men det var ikke det Leif sagde. Leif påstod at OOXML ikke er det dokumentfornat, som Microsoft Office 2007 anvender. Det er en påstand, som jeg ser af og til - men der er aldrig nogen, der har kunnet kvalificere påstanden.

Jeg håber derfor på, at Leif er ham, der kan gøre dette.

:o)

 • 0
 • 0
Dennis Krøger

At man rent teknisk kan pege på "se, det står i spec'en", gør ikke at Office implementerer en masse deprecated dele af EOOXML, og dermed tvinger alle der vil kunne bruge det til noget som helst at gøre det samme (ihvertfald at kunne læse dem).

Dermed komme alle til at skulle implementere MSOOXML, og standarden er blevet ligegyldig.

Just as they wanted. MS har skiftet 0% retning, nu er det bare deres egne standarder de pisser på.

Deres taktik betyder at det bliver nemmere at skifte TIL Office, end VÆK fra. (De kan læse andres dokumenter, andre kan ikke læse deres).

Hvornår holder vi op med at sprede baller for at MS kan komme nemmere til?

 • 0
 • 0
Jesper Lund Stocholm

Dennis,

At man rent teknisk kan pege på "se, det står i spec'en", gør ikke at Office implementerer en masse deprecated dele af EOOXML, og dermed tvinger alle der vil kunne bruge det til noget som helst at gøre det samme (ihvertfald at kunne læse dem).

(jeg tror at der mangler et "ikke" ovenfor et eller andet sted ...?)

Øem - hvis der er nogen der tror, at man kan udelade de transitionelle elementer i OOXML, hvis man vil lave en "full-blown" dokument-konsument med OOXML-understøttelse, så har man været ret naiv ... det er bestemt ikke tilfældet.

Men det ændrer jo ikke ved, at Leifs routning af informationen fra IBM stadig er lige intetsigende.

Leif sagde jo meget tydeligt:

"OOXML er et format som Microsoft har bedt ECMA om at få standardiseret under ISO. Det er ikke det format, som Microsoft Office 2007 benytter."

jeg håber stadig på, at Leif har en reference, der kan underbygge hans påstand. Det er sådan set ikke noget jeg siger for at være "ond i sulet". Jeg har blot ikke selv kunne verificere påstanden, så jeg synes da, at det er interessant, hvis det er tilfældet som Leif (undskyld - Sun) siger.

Hvornår holder vi op med at sprede baller for at MS kan komme nemmere til?

Jeg tror, at det er klart for de fleste, at dine knæ er rimeligt fast samlede i dette henseende, er de ikke?

:o)

 • 0
 • 0
Død Profil

.. og min "omvendte" pointe er, at man lige så godt kan påstå at det ikke opfylder, som at det opfylder :-)

Jeg har taget del i nogen JCP processer, og her er det typisk at man laver en test-suite så man "hurtigt" kan tjekke opfylder eller opfylder-ikke. på de implementationer der må komme. Det er selvf. typisk mindre komplekst end hele dokumentformater, men hvis man kunne gøre det samme ville man være home free og ikke bare diskutere påstande..

(Undrer mig iøvrigt hvorfor jeg efter lidt hurtigt søgen rundt på microsoft.com ikke kan finde et svar på om de implementerer Ecma 376 eller ej i Office 2007 - ville tro det var noget man skilter med hvis det er tilfældet - det kan selvf. være der, og jeg bare er for dum til at finde det)

Mvh,
Søren

 • 0
 • 0
Jesper Lund Stocholm

Leif,

I betragtning af, at der kun gik 17 minutter fra artiklen her blev offentliggjort til du postede din kommentar - og at du stadig ikke har ønsket at svare på, hvad du egentlig mener ... samtidig med, at du er aktiv andre steder i debatterne på V2.dk, kan jeg kun konkludere to ting:

 1. Du har igen kritikløst henvist til information, som du

 2. Ikke har begreb om hvad betyder

Det er skiseme da beskæmmende ...

 • 0
 • 0
Jesper Lund Stocholm

Søren,

Artiklen du henviser til drejer sig da om noget andet - nemlig forskellene på IBMs ISP, Suns CNS og Microsofts OSP.

Baseret på kritikken du (eller Groklaw) her nævner har Microsoft i øvrigt lavet nogle ændringer til ordlyden i deres OSP. Se artiklen (og specielt debatten efter den) på http://osrin.net/2008/03/27/the-osp-will-apply-to-future-versions-of-dis...

:o)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize