Microsoft: Office og Xbox gør Windows Phone 7 til megasællert

Softwaregiganten vil igen spille en rolle på telefonmarkedet med den kommende Windows Phone 7, som har fokus på forbrugerne. Office-programmer og spil fra Xbox-miljøet skal hive kunderne ind i butikken.

Mobilmarkedet ligger for Microsofts fødder, og det er bare at bøje sig ned og samle det op. Det er næsten det indtryk man får, når Jaime Rodriguez, som er såkaldt 'evangelist' for firmaet, fortæller om den kommende Windows Phone 7, der skal tage væsentlige bidder af markedet fra iPhone og Android.

»Når det handler om platformen er vi i god form. Vi har rigtig god hardware og en god brugeroplevelse. Vi har Microsoft Office, og det vil andre telefonplatforme ikke have,« siger Jaime Rodriguez, der er i København for at overbevise udviklerne, som er samlet i Fisketorvets Cinemaxx-biograf.

Spil udviklet på Xbox-platformen XNA, er en anden faktor, der skal gøre telefonsystemet lækkert for massemarkedet.

Jaime Rodriguez mener ikke, at der skulle være de store ben i at skubbe Android og Apple fra smartphone-tronen:

»Android har et udviklerpublikum. Det er ikke en stort markedsplads, hvis du vil tjene penge. Vi fokuserer på forbrugere, som er et meget større marked. Udviklere, der vil lave penge, vil være et skridt foran på vores platform.«

Når det handler om iPhone, som har Windows Phone 7 en helt anden brugeroplevelse.

»Jeg er nødt til at have en tastatur. Jeg prøvede en iPhone i tre måneder, men jeg kunne ikke klare mig uden et tastatur. Jeg kender folk der bruger Excel, og de vil være på udkig efter den slags programmer på deres telefon. Så jeg synes, vi skiller os ud ved at have andre applikationer.«

Jaime Rodriguez er ikke specielt imponeret af de 200.000 programmer, som Apples Appstore kan byde på. Det er for ham et tegn på, at markedet er mættet. Med de rigtige 50 apps kan Windows Phone 7 give de samme muligheder til forbrugerne, og de udviklere, som kommer først, kan tjene en masse penge, lyder det begejstrede synspunkt.

Skiftet til et mere konsumrettet fokus betyder også, at der i første omgang ikke er mulighed for at udrulle applikationer internt i en virksomhed, noget, som ellers har givet Microsofts mobilplatform en fordel i forhold til konkurrenterne. Det kommer måske senere, fortæller Jaime Rodriguez. Ligeledes vil der heller ikke være fuld understøttelse for de lavere API'er i platformens foregående udgave, Windows Mobile 6.5. Det kan dog komme til i løbet af det næste års tid.

Windows Phone 7 kommer på gaden til efteråret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (54)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Rene Madsen

Med de rigtige 50 apps kan Windows Phone 7 give de samme muligheder til forbrugerne, og de udviklere, som kommer først, kan tjene en masse penge, lyder det begejstrede synspunkt.

Hvad er det for noget vås. Det kan godt være at 50 applicationer kan gøre det, men det er ikke sikkert at de 50 applicationer gør det på en måde jeg kan lide. Det er helt klart fordelen ved de mange applicationer som findes til hhv. android og iphone. Jeg finder et program der passer til mig og ikke noget der passer til, hvad MS syntes er smart.

Jeg ser bare et lille problem for MS omkring windows på mobile enheder... De mennesker jeg kender der har enten en iPhone eller en Android baseret enhed vil ikke skifte til en windows telefon igen...

 • 0
 • 0
#2 Per Erik Rønne

Og jeg tror ganske simpelt ikke på at et OS, der er udviklet til en desktop med mus og stor skærm, vil kunne bringes til at køre ordentligt på en pda eller smartphone.

Her er kun iPhone og Android med, og sidstnævntes eneste ulempe er dens manglende AppStore med betalingsapplikationer.

Derudover kan jeg simpelthen ikke se fordelen ved et fysisk tastatur i forhold til et software-tastatur. Og jeg har vel at mærke erfaring med det fra Palm, herunder fra min gamle smartphone, Palm Treo 650. Tasterne er lige så små som på en iPhone i portrait mode, man kan ikke få æ, ø og å på dem, man kan ikke gøre dem større ved at skifte til landscape mode - og man kan ikke få særligt designede tastaturer til bestemte applikationer, som det der kommer med WolframAlpha til iPhone - som også indeholder eksempelvis ∫, til brug ved integration.

I øvrigt findes der i forvejen applikationer til iPhone som gør det muligt at køre med MS Office. Såvel QuickOffice som Documents to Go synkroniserer med Office-dokumenter på Mac eller Win, og de kan oprettes og redigeres på iPhone eller iPad. Jeg vil tro at der også findes andre løsninger - og mon ikke de er på vej til også Android, hvis de da ikke allerede er kommet? Men distributionen er naturligvis her vanskeliggjort af den manglende AppStore.

Kort sagt: jeg tror at Windows 7 til smartphones er en dødssejler. Kun iOS og Android har fremtiden foran sig.

 • 0
 • 0
#3 Venligst Slet Min Bruger

Enig Rene, den udtalelse er ikke for heldig.

Men ellers så glæder jeg mig til at se hvad WP7 har at byde på. Jeg er overbevist om, at der lynhurtigt kommer en masse apps til platformen. Så vidt jeg husker er det Silverlight og XNA, der bliver brugt, og det er der allerede en hel del mennesker, der er ret dygtige til.

Jeg ser bare et lille problem for MS omkring windows på mobile enheder... De mennesker jeg kender der har enten en iPhone eller en Android baseret enhed vil ikke skifte til en windows telefon igen...

Mjarhh.. nørder som os vil måske være lidt tilbageholdende med at skifte til en Windows-telefon, fordi vi kender historierne om Windows Mobile. Den almene telefonbruger vil måske bare tænke "Windows? Hm. det kender jeg da. Og det er da meget pænt. Måske man skulle prøve det!".

Jeg glæder mig ihvf. til at se hvad det ender ud med - om ikke andet for konkurrencens skyld.

 • 0
 • 0
#5 Deleted User

Nu er det ikke windows7 til smartphone, men Windows Phone 7, som ikke er baseret på windows (eller windows mobile), men på Zune.

Jeg har haft en windows mobile, og vil aldrig igen have en telefon med det !"!"/¤. Jeg har pt. en Android telefon, og forventer afgjort at den næste også skal være en Android. Windows Phone 7 kunne dog godt blive interessant, og jeg vil ikke udelukke at købe en på et tidspunkt. Der er dog stadig et par issues, hvor de halter bagefter android, og nu også efter ipod-phone.

 • 0
 • 0
#6 Simon Friis Vindum

Android har et udviklerpublikum. Det er ikke en stort markedsplads, hvis du vil tjene penge.

Android har da netop en stor markedsplads (den er større end Microsofts i hvert fald), og når Google får fingeren, ud så man kan købe kommercielle apps globalt, bliver der rige muligheder for at tjene penge. Og hvad han mener med at Android har et udviklerpublikum, ved jeg ikke. Deres markeds andele ligger i hvert fald over Microsofts, og det er vel det der tæller?

Vi fokuserer på forbrugere, som er et meget større marked.

Og der gør Android ikke eller hvad? Faktum er at der i butikkerne pt. findes flere Android end Windows Mobile telefoner målrettet forbrugere.

 • 0
 • 0
#8 Jarle Knudsen

Så prøve Microsoft at hype igen sine produkter.

Jeg mener at have læst for et par måneder siden at de (Microsoft) ikke forventer at levere alle de lovede features lige med det første. Historisk set er Microsoft også kendt for at love væsentlig mere end de kan holde

Lige pt. virker WP7 som overhypet vaporware...

 • 0
 • 0
#10 Venligst Slet Min Bruger

Jarle:

Jeg ved godt, du flamebaiter lidt - men jeg bliver nødt til at spørge:

Hvilke features er det der mangler? Mig bekendt er det bl.a. copy/paste, som de har sagt kommer i en opdatering.

Og hvorfor er WP7 overhypet vaporware?

Per Erik:

Mig bekendt hverken kan eller skal WP7 køre "normale" Windows-applikationer. Hvor har du det fra?

 • 0
 • 0
#13 Venligst Slet Min Bruger

I så fald, så må det vel være en smal sag lige at finde lidt links frem. Jeg har ikke set noget af den art i de artikler jeg har læst.

edit:

Ydermere, så kræver Microsoft at telefoner, der vil have WP7 på, skal have en ARM v7 CPU i. Jeg kan ikke nævne et eneste Windows-program, der kan køre på en ARM cpu.. :)

 • 0
 • 0
#16 Simon Friis Vindum

Thomas: Det er selvfølgelig rigtigt. Men min pointe var mere at det er sjovt at Jaime Rodriguez påstår at Android kun har et udvikler puplikum, når der findes flere Android end Microsoft telefoner målrettet jævne mobilbrugere (her tænker jeg f.eks. HTC Wildfire og SE X10 mini).

 • 0
 • 0
#17 Venligst Slet Min Bruger

Per:

Det er muligt - men jeg venter stadig på dokumentation for dine påstande fra tidligere.

Simon:

Jeg er helt enig i hvad du skriver. Jeg har en kvindelig kollega, som vil have en HTC Desire - og hun er så langt fra at være udvikler, som man kan komme. Og sådan er der mange, der har det. Jaime Rodriguez overdriver vist en lille bitte smule (for nu at sige det mildt). Når/hvis Google får åbnet op for betalingsapps i hele verdenen på Android Market, så vil der også der være et kæmpe potentiale for udviklere til at tjene penge.

Dem der vil tjene mest (vil jeg tro), vil være dem, der formår at udvikle til alle tre store platforme.

 • 0
 • 0
#18 Venligst Slet Min Bruger

Der er samme form for multitasking, som i IOs. Copy/paste kommer kort tid efter release, har de lovet.

Du har dog stadig ikke forklaret, hvorfor det skulle være overhypet vaporware. Dine kritikpunkter er relevante, men det gør ikke WP7 til vaporware.

 • 0
 • 0
#19 Jarle Knudsen

Og hvorfor er WP7 overhypet vaporware?

Ingen copy/paste (som du skriver) Ingen ægte multitasking Eneste måde at installere programmer på er Marketplace (ret begrænset) Ingen memory card support Ingen filsystem - applikationer begrænset til egen mappe Ingen tilgang som USB-drev Ingen mulighed at erstatte default applikationer (f.eks Opera kan installeres men kan ikke vælges som standard browser) Ingen 3rd party shells Ingen native code Ingen peer to peer gaming

bare for at nævne nogle eksempler.

Jeg er klar over at mange af disse heller ikke kunne en iPhone til at begynde med, men det var [b]for to år siden[/b] og verden venter ikke på "markedsledende" Microsoft.

Set i lyset af hvor meget MS presser på at release WP7 - ligner hele projektet mere og mere en ny Vista (eller WindowsME).

 • 0
 • 0
#21 Deleted User

Enig, man kan sagtens forvente at den kan de par ting. (ipod har først liiige fået dem). Men waporware er bliver det ikke af den grund. Når M$ ikke har sat WP7 på markedet næste år, så kan vi snakke waporware ;)

 • 0
 • 0
#22 Venligst Slet Min Bruger

Nå, nu fik du rettet dit indlæg og tilføjet lidt mere, så nu er rækkefølgen ødelagt.

Jeg kan se se, du har copy/pastet en liste, du har fundet på nettet. Hvor mange af disse er reelt et problem for den almindelige bruger? Har du egentlig en reel interesse i WP7, eller er du blot med i diskussionen, fordi du har en muligehed for at trashe Microsoft?

Og jeg kan stadig ikke se, hvorfor manglerne gør det til "overhypet vaporware". Havde du skrevet "det er fyldt med mangler", kunne jeg forstå det.

Til evt. interessede kan Jarles liste også findes her: http://news.softpedia.com/news/Windows-Phone-7-Comes-with-Limitations-fo...

og Microsofts svar kan findes her: http://wmpoweruser.com/?p=15234

Jeg vil gerne tage en god diskussion med dig Jarle, men jeg vil samtidig gerne have, at du sætter dig ind i tingene, inden vi fortsætter.

Edit:

Per - hvis du har set det alle steder, så burde det være en smal sag at dokumentere din påstand. Ellers er det jo bare at erkende, at du tog fejl. Det er der ingen skam i.

 • 0
 • 0
#24 Per Erik Rønne

@Thomas Bundgaard:

Jeg siger ikke at jeg tager fejl, blot at jeg ikke udelukker det. Det er jo ikke ligefrem sådan at jeg følger stærkt med om WP7.

Når jeg ikke bruger Mac eller iPhone bruger jeg såmænd stadig Windows XP Pro.

 • 0
 • 0
#25 Jesper Dam

@Per: Nej, WP7 vil ikke kunne køre almindelige Windows apps. Det har Microsoft sagt klart og tydeligt. Og som nævnt i en tidligere kommentar, vil WP7 til at begynde med ikke engang kunne afvikle native code.

Artiklen nævner endda at WP7 ikke understøtter API'erne i WM6.5 (dvs Win32 API'et)

Så nej, WM7 kan selvfølgelig nå at fejle grusomt af mange forskellige årsager, men det er altså ikke "OS, der er udviklet til en desktop med mus og stor skærm".

Tværtimod, så er det hvad Microsoft skulle have gjort for 8 år siden: et OS specifikt udviklet til små håndholdte enheder, uden nogen form for kompatibilitet til hverken desktop Windows eller Windows Mobile.

 • 0
 • 0
#28 Torsten Holtse

Er der nogle her inde fra, der var med på Fisketorvet igår? CTP'en er rigtig sjov at lege med, og jeg ser meget frem til, at sensor-delen af API'et bliver tilgængelig. Jeg kunne desværre ikke være der, men jeg ville meget gerne høre fra folk, som var der om der var noget nyt i forhold til det nuværende CTP, der er ude.

Det kunne generelt være rart ikke bare at høre en masse sure opstød fra den sædvanlige horde af folk, der per definition hader alt hvad, der har med Microsoft at gøre. (Nu har jeg det meget bedre!)

 • 0
 • 0
#29 Jakob Damkjær

Hvad end WP7 bliver til når det endeligt kommer så har WP7 faktisk ikke et helt dumt visuelle udtryk. Simpelt enkelt og karakteristisk.

Mht apps så må de jo håbe at de kan overbevise nogle udviklere.

Det største falsum i hele hans argumentation er at han 100% ignorere BlackBerry, for de er stadig elefanten i rummet som ingen taler om. De kommer ifølge ryterne med en ny version af deres OS snart.

og blackberry har ret meget sat sig på tastatur smart phones.

Ang tastatur så overser de også at der med iOS4 kan kobles alle mulige bluetooth tastature til iPhones et al.

Mht android så mener jeg at man kan sige at det giver flest muligheder hvis man er lidt nørd (jeg nævner i flæng process management for at opnå rimelig batteritid, rom opdatering osv osv osv.)

Se evt. David Pogues anmeldelse af EVO... http://www.nytimes.com/2010/06/17/technology/personaltech/17pogue.html specielt med hensyn til video conference. Ja det kan komme til at virke på android telefoner, men det er ved gud ikke noget ikke nørder kan finde ud af.

Det er faktisk lidt forfriskende at microsoft tør lave et fuldstændigt reboot af deres mobil OS. Et af de helt store problemer med microsofts styresystemer er at de har skulle trække en kæmpe legacy kompatabilitet med sig. Både i teknisk forstand og i brugerinterface sammenhæng.

Nu er de fri for de meget store begrænsninger og kan starte fra en frisk så jeg glæder mig til at se hvad de kan lave. Uanset hvad så kan det kun intensivere konkurancen i mobil området og det vil kun give bedre telefoner.

Samtidigt hvis man ser på det seneste E3 i Los Angeles så var der en af de få ting der imponerede mig var Xbox Kinect (og så Nintendo 3DS, den med en 3D skærm der virker uden briller). Hvis de nu har fikset de varme problemer der har været med xboxen så kunne det da tænkes at Wiien fik selskab af en xbox med Kinect (samtidigt må man på den front give microsoft kredit for det fedeste produkt navn i lang tid).

Så microsoft har faktisk to ting der kan blive fremtiden for dem... WP7 og Xbox. Så samspillet mellem de to franchises er klart en fordel for microsoft i mobil området. Mon ikke en af de første apps microsoft kommer med er er Xbox Live klient så man kan ha adgang til alle sine Live info achivements upgrades fra telefonen.

Samtidigt skal de ikke til at lave et social gaming forum fra grunden af som Apple gør med Game Center gør de har et ready made med milioner af deltagere.

Faktisk ville jeg hvis jeg skal ta min nostradamus hat på forudse at iOS 4.1 bringer integration mellen xbox live og Game Center for iPhone, det ville være en naturlig alliance mellem Apple og microsoft mod google. Hvorfor skulle de dog gøre det... tjoe en af iPhones store fordele over for android pt er iPhones gode exchange integration. Så er det ligepludseligt ikke så helt fantastisk at være android for sociale mobile spil er lidt mere accepteret end porno...

NB! siden HD-DVD bed i græsset ifht blueray så har porno argumentet været lidt træt...

Samtidigt har microsoft en ikke-google search og kort tjeneste de kan integrere i deres telefon OS.

Så ja googles android har pt fordel mod WP7 da WP7 ikke eksistere endnu... (lidt ligsom iPad slår WeTab (tidligere WePad) da den ikke er på markedet endnu, som pt har sat deres batteritid ned til 6 timer... auch og de har ikke rigtig rejst sig efter PR fadæsen at deres touchskærm ikke virkede til presse presentationen og de bare havde en demo video kørende på deres demomodel... er der noget nyt fra dem vi skal jo alle ud og købe dem om et par uger..) MEN microsoft har som et af meget få firmaer mulighed for at udfordre googles nuværende taktik på mobil markedet aka "tails we win heads we win too"

Dog tror jeg ikke meget på at sammenspillet mellem xbox og WP7 mht spil kommer til at kaste meget af sig.

Men der er helt klart rigtigt mange spiludvikler studier der er bekendte med xbox programering så WP7 vil nok kunne tage kampen op med Nintendo og Apple i mobil gaming.

Det ekstra mystiske ved Sony + google TV integrationen at der ikke var nogen offenliggjort integration mellem Sonys PS3 og Google TV software... Hvilken bedre platform kunne man ønske sig ? milioner allerede koblet til forbrugerenes TV (med kickass 3D regnekraft) og integration mellem Android OS og Sonys PlayStation Network (modtrækket til Xbox Live) ville være et formidabelt modtræk til både Xbox, iPhone og Nintendo 3DS.

Men måske vil PSP afdelingen hos Sony ha et problem med det...

Ah well.

/Jakob

 • 0
 • 0
#30 Venligst Slet Min Bruger

Martin Bøgelund:

Det der gør WP7 til vapourware, er følgende udsagn... "Det er ikke udgivet endnu"

Man kan godt forsvare den holdning, men jeg synes ikke det er en fair bedømmelse.

Man kaldte jo heller ikke IOs4 for vaporware, blot fordi det ikke var udkommet. Ligeledes kaldte man heller ikke iPad'en for vaporware, blot fordi den blev annonceret, inden den udkom. Det samme kan siges om talrige andre produkter.

I min verden er vaporware noget alá Duke Nukem Forever og lign. projekter, der bliver annonceret og udskudt i en del år. Windows Vista kan måske også puttes i den kasse.

Måske det bare er mig, men jeg har en ide om, at det udelukkende er pga. firmaet bag (Microsoft) at Jarle kalder det for "overhypet vaporware". Jeg kan tage fejl, men baseret på hans tidligere indlæg, så tror jeg ikke, jeg er helt galt på den.

 • 0
 • 0
#31 Johannes Linde

@Rene Madsen

Det er helt klart fordelen ved de mange applicationer som findes til hhv. android og iphone.

Hvilket samtidig er en tydelig ulempe - en så stor mængde software vil ALTID medføre snesevis af bloatware - markedet er i overflod med latterlige & ubrugelige programmer SPECIELT pga. AppStore.

@Per Erik Rønne

et OS, der er udviklet til en desktop med mus og stor skærm, vil kunne bringes til at køre ordentligt på en pda eller smartphone.

Du aner simpelthen ikke hvad du snakker om!.. Windows Phone 7 er et fuldstændigt anderledes styresystem bygget til en helt anden platform (bl.a. ARM, MIPS etc.) .

man kan ikke få særligt designede tastaturer

Husk på du sidder med en telefon med touchscreen AKKURAT som en iPhone – du kan altså sagtens implementere et tilpasset tastatur på dennes skærm – At der derudover er et QWERTY keyboard inkluderet vil jeg da mene er en fordel. Om man foretrækker touchscreen eller QWERTY keyboard er op til den enkelte, men med et mobilt kontor vil jeg da klart mene det er en fordel – Jeg vil aldrig kunne holde ud at skrive på touch screen i længere tid af gangen. Derudover er det da klart en fordel hvis du spiller emulerede spil, hvor det oftest er besværligt at bruge touchscreen, og synes da også jeg får klart flere typos fra de personer, der bruger denne frem for QWERTY

man kan ikke få æ, ø og å på dem

Jo, der findes som på mange telefoner, en skandinavisk udgave med skandinavisk keyboard inkl. Æ Ø Å Ö Ä etc.

Men Windows Phone 7 vil stadig skulle køre helt almindelige Windows-applikationer, og den måde at køre en tavle på tror jeg ganske simpelt ikke på.

Nej, da dette logisk nok ikke er muligt, dette er en helt anden platform til en anden CPU.. Programmerne skulle herved portes først og tilpasses til den mobile platform – det giver vel sig selv.

Det har været nævnt overalt hvor jeg har set omtale af dette styresystem.

Så tror jeg du skal finde nogle bedre kilder, men vil da gerne se links der påviser disse påstande.

Som mangeårig Mac-bruger, og som bruger af en iPhone 3G i nu snart to år, er jeg ganske vant til udskiftning af cpu-platform - samtidig med at den eksisterende program-base fortsat kan køre på de nye enheder.

Efter som jeg ikke kan kalde mig det samme, må jeg gå ud fra, at denne eksisterende program-base består af ports, men hvis dette ikke er tilfældet må du gerne give mig et link der modbeviser dette. (Medmindre denne bliver emuleret i stedet – så giver det mere mening.) @Jarle Knudsen

Jeg mener at have læst for et par måneder siden at de (Microsoft) ikke forventer at levere alle de lovede features lige med det første. Historisk set er Microsoft også kendt for at love væsentlig mere end de kan holde

Dette kaldes slet og ret prioritering, henviser til linket Thomas kom ind på: http://wmpoweruser.com/?p=15234 Vaporware?? Bare fordi platformen ikke er på markedet endnu, gør den jo ikke til waporware. Hvis vi når til 2011, og WP7 stadig ikke er på markedet, kan vi diskutere det.

@Jesper D

Artiklen nævner endda at WP7 ikke understøtter API'erne i WM6.5 (dvs Win32 API'et)

PRÆCIS! Denne forhenværende bagudkompatibilitet har tynget WinMo 6.5 i stor stil. Som Jakob Damkjær også kom ind på, er det en vovet men samtidig meget smart ide at starte på en frisk og derved tvinge gamle programmer til at blive portet – hvis der er interesse for disse (Lidt ligesom i samme tilfælde som Windows 7, hvor bagudkompatibiliteten delvist blev fjernet . Dog har jeg hørt rygter om en ”virtual machine mode”, der skulle gøre det muligt at køre disse programmer, hvis en port ikke er mulig - CPU er trods alt på minimum 1 ghz, så der er rigeligt med processorkraft til denne type opgaver. Med min WinMo6.5 har jeg desværre en del af disse gamle windows mobile 2003 programmer, der ganske enkelt ikke kører specielt godt på platformen – det vil da være ganske rart at få ryddet op i disse. @Thomas Bundgaard

Måske det bare er mig, men jeg har en ide om, at det udelukkende er pga. firmaet bag (Microsoft) at Jarle kalder det for "overhypet vaporware".

Præcis, jeg tænkte det samme. Det sjove er, at når Apple bruger samme metode, reagerer fanboys som om Steve Jobs lige har opfundet hjulet & ilden påny. IMHO Tror jeg at det nuværende problem for windows mobile (før 6.1 & 6.5 vel at mærke,) ganske enkelt ikke er brugervenligt nok samt ikke har en AppStore skåret ud i pap for idioter - i modsætning til iPhone. jeg har endnu ikke manglet nogle programmer til min WinMo - Mit app store hedder xda-developers & google, men undskylder meget hvis dette ikke er brugervenligt nok.

/Johannes

 • 0
 • 0
#32 Per Erik Rønne

@Thomas Bundgaard:

iOS 4 er skam kommet, omend kun til udviklerne. Så de lige kan nå at få afprøvet deres applikationer inden den kommer ud til os andre, på mandag.

Der ikke har villet betale $99 om året for at være registreret som fuldblods-udviklere.

 • 0
 • 0
#33 Martin Bøgelund

Måske det bare er mig, men jeg har en ide om, at det udelukkende er pga. firmaet bag (Microsoft) at Jarle kalder det for "overhypet vaporware". Jeg kan tage fejl, men baseret på hans tidligere indlæg, så tror jeg ikke, jeg er helt galt på den.

Baseret på HP Slate med Windows 7 og Microsoft Courier (http://www.version2.dk/artikel/14729-hp-dropper-angiveligt-windows-7-bas...), kunne du jo også lade tvivlen komme Jarle til gode.

 • 0
 • 0
#34 Niels Didriksen

Måske det bare er mig, men jeg har en ide om, at det udelukkende er pga. firmaet bag (Microsoft) at Jarle kalder det for "overhypet vaporware". Jeg kan tage fejl, men baseret på hans tidligere indlæg, så tror jeg ikke, jeg er helt galt på den.

Mig bekendt er Apple, som du foreslår, ikke kommet med annonceringer, de ikke har leveret ret præcist på klokkeslettet. (De findes muligvis, jeg kender ikke til nogen). Men MS???? Her er reglen jo nærmest, at hvis en annoncering udmønter sig i realiteter, er det ikke usædvanligt at være år forsinket. Sådan føles det ihvertfald, for de lidt større projekter.. Klasse-eksemplet kunne jo være Bills Objektorienterede filsystem, der er blevet annonceret 3-4 gange over ca. 2 årtier, men er blevet trukket i land et par måneder før lancering hver gang. Det er også en god tommelfingerregl for deres OS'er, at vente med at se, at der bliver leveret, inden man begynder at planlægge noget. Så jeg lader også tvivlen råde, når de bræger.

 • 0
 • 0
#35 Venligst Slet Min Bruger

Martin:

De fleste firmaer har jo et eller flere produkter, der er blevet annulleret.

Men var det ikke HP, der annullerede HP Slate? Og Courier var mig bekendt "bare" et forskningsprojekt. Jeg er ret sikker på, at de aldrig sagde, at den ville blive udgivet.

Og jo, jeg kunne godt lade tvivlen komme Jarle til gode - men baseret på hans talrige hadske indlæg omkring MS, så har jeg ærlig talt mine tvivl om hans neutralitet i denne sag.

Niels:

Korrekt. Apple leverer altid (mig bekendt). Men Martin skrev jo netop, at WP7 var vaporware, fordi det ikke var udgivet. I så fald må de samme regler gælde for alle andre firmaer, deriblandt Apple.

At Microsoft har haft produkter, der ikke er blevet frigivet er vi alle klar over - men vent nu lige med at kaste jer frådende over dem, indtil vi er forbi "Holidays 2010", ikke?

Det er også en god tommelfingerregl for deres OS'er, at vente med at se, at der bliver leveret, inden man begynder at planlægge noget. Så jeg lader også tvivlen råde, når de bræger.

Hvilket OS'er er det da, der er blevet annulleret, om man må spørge? Og hvem har fundet på den tommelfingerregel? Og prøv nu lige at hæve niveauet lidt istedet for at skrive negativt ladede ord som "bræger". Det klæ'r dig bestemt ikke.

Edit: for at uddybe - hvilke operativsystemer (som rent faktisk har været tæt på release) er blevet annulleret? Jeg kan kun finde frem til Windows Neptune (Og Odessey), som senere blev til XP. Det er lidt tyndt at basere sine tommelfingerregler på det.

 • 0
 • 0
#36 Jens Lund

I min verden er vaporware noget alá Duke Nukem Forever og lign. projekter, der bliver annonceret og udskudt i en del år.

http://news.cnet.com/windows-mobile-7-release-delayed/

Fra artiklen: (som er fra 2008) "Microsoft has informed some of its partners that it has had to delay Windows Mobile 7, a much anticipated update to its cell phone operating system."

En anden lille morsom bemærkning fra artiklen: "During the speech, he [Steve Ballmer] talked about how Windows Mobile would outsell Apple and RIM during 2008."

 • 0
 • 0
#38 Venligst Slet Min Bruger

Jens Lund:

Jeps, kender godt historien. Men WM7 er ikke WP7. Windows Mobile 7 skulle være efterfølgeren til WM6 (naturligt nok), men de valgte at skrotte kodebasen og starte helt forfra.

Det kan jeg ikke se noget odiøst i, så længe efterfølgeren bliver af højere kvalitet. Windows Mobile 7 var vel vaporware ja, men det synes jeg ikke man kan kalde WP7 (endnu ihvf. vi får se hvornår det kommer).

 • 0
 • 0
#39 Jarle Knudsen

Windows Mobile 7 skulle være efterfølgeren til WM6 (naturligt nok), men de valgte at skrotte kodebasen og starte helt forfra.

Dét har vi hørt rigtig mange gange før. Indtil du kan bevise at du har tilgang til kildekoden, og beseret på min tidligere erfaring med Microsofts produkter gennem de sidste et-par-tre tiår, har jeg mine tvivl. Af den grund deler jeg heller ikke din entusiasme og tillader mig at være skeptisk vedr. produkter der indtil videre virker som om de stammer fra Microsofts marketingafdeling.

Kort sagt: Jeg tror det ikke før jeg får se det.

 • 0
 • 0
#42 Venligst Slet Min Bruger

Dét har vi hørt rigtig mange gange før. Indtil du kan bevise at du har tilgang til kildekoden, og beseret på min tidligere erfaring med Microsofts produkter gennem de sidste et-par-tre tiår, har jeg mine tvivl. Af den grund deler jeg heller ikke din entusiasme og tillader mig at være skeptisk vedr. produkter der indtil videre virker som om de stammer fra Microsofts marketingafdeling.

Jeg synes nu ikke, jeg har virket specielt entusiatisk i denne tråd. Jeg glæder mig da til at se, hvad WP7 har at byde på.

Hvilke andre systemer fra MS har du hørt om, hvor de har dumpet "hele" kodebasen og startet forfra? Mig bekendt var det kun ved Longhorn/Vista, de gjorde det.

I øvrigt, helt off-topic, er du norsk? Jeg synes, du bruger nogle norske ord til tider :)

 • 0
 • 0
#43 Jarle Knudsen

I øvrigt, helt off-topic, er du norsk? Jeg synes, du bruger nogle norske ord til tider :)

Helt korrekt - det er off-topic :O)

Mener bestemt at Win95 og NT indehold også noget med "starte forfra"? (hver for sig). XP skulle være "et stort skifte" (og helt ny kode) fra Win9X/ME (XP i øvrigt baseret på Win2k!).

Forresten Win3.xx var også "helt ny kode" i forhold til Win1.x/2.x...

Så vidt jeg erindrer.

 • 0
 • 0
#44 Per Erik Rønne

@Jesper Lund Stocholm:

Jeg er såmænd udmærket klar over at iOS er MacOS X 'indvendigt', altså en BSD UNIX afart, blot uden brugergrænsefladen og uden mulighed for at sætte 3. parts applikationer til at køre i baggrunden. Og det har jeg det såmænd fint med.

Men det Windows til smartphone jeg har set har altså kørt med en helt traditionel Windows-brugergrænseflade, blot med musetryk erstattet af fingertryk. Ja, jeg har endda stået med en i hånden og kommet med en bemærkning om, at den syntes mest egnet til teknisk museum, og ja, ejeren havde skam da købt sig en iPhone som erstatning ...

PS. Når Apple ikke vil tillade 3. parts programmer at køre i baggrunden synes den officielle begrundelse ikke rigtigt at stemme overens med den faktiske. Det har nok noget at gøre med den begrænsede mængde RAM. Min 3G har således 128 MB, en 3GS 256 MB mens den nye iPhone 4 har 512 MB. Ja, det lyder helt århundredeskifte-agtigt ...

 • 0
 • 0
#45 Jacob Nordfalk

Haha, en iPhone-efterligning med ... Internet Explorer ... og MS' egen klon af iTunes.

http://www.windowsphone7.com/news/news1/

Og fedt, Internet Explorer og Windows nedenunder, det er jo ligefrem at invitere 95% af alle crackere og malware-producenter til at gå i gang - nu også på mobilen.

Jeg tror hellere folk vil ha en rigtig iPhone end en kopi. Ellers skal den være virkelig billig :-)

Heldigvis er telefonmarkedet monopolfrit og flere store spillere (Nokia, Google, til dels også iPhone der kører på FreeBSD) der ser ud til at støtte op om åbenhed (brug af åbnestandarder og adgang til kildekoden) som en god ting.

Lad os håbe det ikke lykkes MS at lokke så mange over at de kan gentage monopoltricket fra PC-domænet. For så ku vi nok se frem til en udvikling på telefoner der vil gå i stå/lige så langsom som på PC-domænet.

Selv blir jeg på Android (HTC Desire), jeg kan slet ikke leve mere uden multitasking og den fleksibilitet der er indbygget, f.eks. at billeder kan sendes til Facebook og epost straks efter de er taget (og uden at jeg skal lukke kameraprogrammet).

 • 0
 • 0
#46 Nicholas Colding

Jeg har svært ved at se, hvordan MS Offfice skulle kunne trække MS-mobilen opad hitlisten. Dette firma har før undervurderet udviklingen, når det gælder mobile teknologier. Jeg oplever MS som et firma, der mener fremtiden tilhører dem, fordi de er den største spiller på markedet. Men det er ikke en strategi der virker i den virkelige verden. For øvrigt ville det heller ikke være til gavn for udviklingen af nye produkter.

 • 0
 • 0
#47 Johannes Linde

Haha, en iPhone-efterligning med ... Internet Explorer ... og MS' egen klon af iTunes.

Du taler som du har forstand til, Windows Phone er et operativsystem og IKKE en telefon.

Til alle der tydeligvis har misforstået dette: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Phone_7

Windows Phone 7 is the latest upcoming version of the Windows Mobile operating system developed by Microsoft

Sæt jer ind i stoffet, inden I begynder at flame.

Jeg ser frem til en platform velegnet til spil og programmer uden latterlige begrænsninger (Host, Apple, host)

http://www.engadget.com/2010/04/08/apples-iphone-lockdown-apps-must-be-w...

 • 0
 • 0
#50 Johannes Linde

@Arne

Præcis, det er nemlig det samme jeg frygter.. Håber virkelig ikke de overser deres gamle målgruppe til fordel for brugervenligheden og features, der giver samme niveau som tilsvarende platforme - android, iOS etc.

Har også altid set det som en fordel, at denne form for brugervenlighed i form af fx HTC's touch flow var valgfri - jeg er interesseret i en telefon der kan tilpasses efter MINE behov, og jeg er sikker på jeg ikke er den eneste.

Pointen er, at vi er alle forskellige - at lave den samme interface til alle er en fejl, håber virkelig ikke MS begår denne dumhed, synes WP7 interfacen er et godt supplement men ikke som en udelukkende, det er ikke nok - ikke til mig i hvert fald.

Vi kan dog håbe, at de evig-hjælpsomme xda.developers vil hjælpe med at tilpasse kommende WP7 baserede telefoner, ellers vil jeg beholde min TYTNII lidt endnu, selvom denne er godt oppe i årene ;)

 • 0
 • 0
#51 Jesper Dam

"Windows Mobile 7 skulle være efterfølgeren til WM6 (naturligt nok), men de valgte at skrotte kodebasen og starte helt forfra."

Det er vist så meget sagt. De har (naturligvis) ikke skrevet et nyt OS fra bunden. Men de har skrottet Windows Mobile koden.

Kernen er stadig Windows CE (ligesom i Windows Mobile), og de har vist også nappet en masse kode fra Zune, så nej, de er langtfra startet fra bunden. Men alt hvad der hedder Windows Mobile er skrottet, og WP7 er i stedet baseret på andre platforme og produkter

 • 0
 • 0
#54 Martin Kofoed

Tjah, nu skal Redmonds æblekage lige afvente, at æbletræerne overhovedet springer ud ...

Derefter skal de til at fortælle folk, hvorfor der som udgangspunkt ikke kommer simpel funktionalitet såsom copy/paste i fra starten.

Windows Phone 7 er i øvrigt IKKE en total rewrite, som nogen påstår. Kernen baserer sig stadig på Windows CE. Quote fra CNET-artikel *:

What they've already done hasn't been easy. Although it retains Windows CE at its core, Windows Phone 7 has a completely new look and interface.

Vi kan vist roligt sige, at det bliver op ad bakke, og at bakken er stejl.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere