Microsoft nye robotvagter ligner noget fra Star Wars

Softwaregiganten har erstattet menneskelige sikkerhedsvagter med selvkørende robotter, der skal skræmme indbrudstyve væk fra virksomhedens campus i Silicon Valley.

Nej, Microsoft er ikke i gang med optagelserne til de nye Star Wars-film. De R2-D2-lignende robotter, som kører rundt på selskabets grund i Silicon Valley i San Francisco, skal agere vagter og skræmme eventuelle ubudne gæster væk. Microsoft har netop købt fem af dem, skriver Business Insider.

K5-robotterne er 1,5 m høje, vejer 136 kg og kan selv køre rundt og filme omgivelserne. De er (endnu) ikke bevæbnede, og deres formål er derfor først og fremmest at afskrække og rapportere tilbage til sikkerhedspersonalet om mistænkelig adfærd. Der er dog planer om at udstyre robotterne med tasere i fremtiden, der kan give elektrochok til ulovligt indtrængende.

Udstyret med HD-kameraer, sensorer og en såkaldt 'kunstig intelligens' er robotterne i stand til at reagere på omgivelserne og blandt andet sætte en alarm i gang, hvis der sker noget mistænkeligt. Derudover er de også udstyret med software til at genkende nummerplader og krydstjekke dem for at se, om der er tale om en efterlyst bil.

Hver robot kan holde sig kørende i 24 timer på en opladning, og de kører automatisk hen og oplader sig selv, når de er ved at løbe tør for strøm. En fuld opladning tager 20 minutter.

Det er startuppen Knightscope, der står bag K5-robotterne. Der er planer om, at robotterne i fremtiden også kan bruges til at patruljere gaderne som erstatning for politibetjente.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#7 Per Hansen

Uhyggeligt hvis dette er fremtiden. Især hvis de får våben. Tænk på hvordan det kan benyttes af en politistat, eller af store virksomheder i det hele taget. Big Brother is growing.

 • 2
 • 0
#10 Flemming Jønsson

Jep de har GPS - og de har også wifi - og 4 kameraer der hver dækker 90 grader. Så den kan streame video af alt hvad der foregår omkring den og lave et netværk med andre K5'ere i området.

Og hvis nogen går i vejen for den og "overfalder" den så begynder den at hyle som en bilalarm.

Jeg så en video med en demo af den på MIT for noget tid siden. Der væltede den og kunne ikke selv komme op igen - der gik den også igang med et hyle - den virker umiddelbart liiige tidlig nok på markedet :-)

 • 0
 • 0
#12 Frithiof Andreas Jensen

Jeg tror der går lææææænge før den slags slippes løs med våben i civile områder.

Jeg tror da at juristerne allerede er i fuld gang med at "bi-secte" begreber som: "slippes lös", "våben", "civile" og "områder". Ligesom man gjorde med "Tortur" og "Aflytning". Minimum-standarden for hvordan man behandler "os alle sammen" bliver jo desvärre sat ved de metoder vi anvender over for "vores fjender" - alle risikerer jo at blive "fjender" på et tidspunkt. Så, Selvfölgeligt er beväbnede kamprobotter endnu en af mange ting som "Vi bliver glade for i längden".

Det, som i virkeligheden holder udviklingen tilbage, er de praktiske svagheder. Som at det er en "no-brainer" at traktere en irriterende robot med en brosten, molotov-cocktail eller en riffelkugle; det er jo kun härvärk - standard for enhver fulderik.

 • 1
 • 0
#13 Knud Jensen

Jeg tror der går lææææænge før den slags slippes løs med våben i civile områder. Hvis nogensinde.

Jeg tror til gengæld det kan ske allerede nu. USA har i forvejen masser af droner som flyver hen over andre stater, vel at mærke uden at der er erklæret "krig". så gummiparagraffen som gør det muligt findes allerede. Bevæbnede vagter er endnu lidt af et særsyn her i landet, men de findes skam i hobetal i USA.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere