Microsoft nye hybrid cloud-løsning bliver låst til bestemte hardwareleverandører

Azure Stack kommer kun til at køre på bestemte stykker hardware - og ingen anden. Det handler om at give brugere et godt produkt fra starten af, siger Microsoft.

Microsoft kommende Azure Stack bliver låst til at køre på en begrænset liste af hardware. Tiltaget skal sikre et bedre produkt, der er brugbart med det samme, fortæller it-giganten.

Det skriver CIO.

Læs også: Utryg ved Safe Harbor-afløser? Hybrid cloudløsning sikrer dig suverænitet over dine data

Azure Stack er en softwareplatform, der tilbyder mange af de samme tjenester som Microsoft Azure, men som er tænkt til at køre på egne servere. Pointen er at tilbyde kunderne en såkaldt hybrid cloudløsning, hvor applikationer kører både lokalt og på Azure-tjenesten.

Men det kommer altså til at kræve en bestemt type hardware i kundens ende.

»Vi er nødt til at starte med systemer, der er velbyggede og fuldt validerede mellem os og vores partnere, så vi kan levere den robuste oplevelse, så kunder kan have succes med Azure Stack,« forklarer Vijay Tewari, der har titlen Principal Group Program Manager hos Microsoft.

Læs også: Etablér din egen cloudgren, hyr en cloudmanager og undgå usikkerheden ved traditionelle offentlige skyer

Begrænsningen betyder ikke nødvendigvis, at udstyret er dyrere end andet. Der er ikke tale om 'guld-belagt hardware', forsikrer Vijay Tewari.

Til at starte med skal udstyret købes fra Hewlett Packard Enterprise (HPE), Dell eller Lenovo. På sigt kan brugere muligvis selv sammensætte Azure Stack-hardware efter specifikationer fra it-selskabet.

Når Microsoft kender hardwaren, vil det også være nemmere at lave og udrulle opdateringer til Azure Stack - frem for at lave software til ukendte konfigurationer, argumenterer Vijay Tewari.

Azure Stack skal efter planen lanceres i midten af næste år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jesper Hansen

De er i hvert fald ikke med i første bølge af producenter der bliver satset på. UCS er smart, men jeg ser det ikke spille særlig godt i et miljø hvor andre produkter primært vil have kontrollen over hardware.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere