Microsoft er nu største open source-bidrager

Illustration:
Nye tal fra GitHub placerer Microsoft over Facebook på liste over virksomheder, der bidrager med mest til open source-fællesskabet.

Der er sket meget i de to år ,Satya Nadella har siddet i chef-stolen hos Microsoft.

Den engang så open source-fjendtlige it-gigant har blødt op på sin holdning om, at software er beskyttet, intellektuel ejendom. Denne kamp brød særligt ud i lys lue gennem Microsofts gentagne trusler om at sagsøge Linux såvel som brugere af Linux for at udnytte Microsoft-patenterede tjenester.

Men truslerne er for længst forstummet, og i dag kunne Microsoft fejre et afgørende nybrud i den nye open source-omfavnende tilgang.

Læs også: Microsoft gør Powershell til open source og tilgængelig på Linux

GitHub, også kendt som software-udviklernes Facebook, har netop offentliggjort nye tal over, hvilke virksomheder der har flest medarbejdere, der bidrager til open source-projekter. Og her har Microsoft med sine 16.419 bidragsydere overhalet Facebook, der ligger på andenpladsen med 15.682 af slagsen. De resterende pladser på top-5 indtages af henholdsvis Docker, Angular og Google.

Satya Nadella har den seneste tid brugt mange kræfter på at slå fast, at det er afgørende for Microsofts fremtid, at deres værktøjer og tjenester kan gøres tilgængelige på andre platforme end Windows.

Tallene er dog ikke den fulde sandhed om open source-aktiviteterne. De bygger kun på de offentligt tilgængelige projekter på GitHub, men der er masser af virksomheder og projektgrupper, der benytter sig af GitHub gemt i en privat opsætning.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Esben Madsen

Tallene er dog ikke den fulde sandhed om open source-aktiviteterne. De bygger kun på de offentligt tilgængelige projekter på GitHub, men der er masser virksomheder og projektgrupper, der benytter sig af GitHub gemt i en privat opsætning.

en lukket github-opsætning går vel som udgangspunkt ikke under betegnelsen open source ;) derimod promoverer de konceptet "InnerSource" til business segmentet hvor man agerer "som open source" på indersiden af firmanetværket uden man behøver dele med konkurrenterne.

  • 9
  • 0
#2 Rune Larsen

Min erfaring med Azure open source er, at Microsoft laver noget alpha-kvalitets kode, så de kan hakke en feature af på et produkt, og dernæst dumper klient-koden som et open source projekt i håb om, at nogen vil tage den til sig og modne den, så de selv slipper for den udgift. Kunder/brugere bliver gidsler og må selv investere i at bringe koden op på et brugbart niveau.

Uanset at man har købt en dyr support-level med en SLA, som Microsoft iøvrigt ofte overskrider. Går man support-vejen skal man forklare sit problem til 5+ lag af supportere, som ikke kan/må/vil løse kode-problemer, inden man evt. når til udviklerne bag koden, hvis man er heldig eller har uofficielle kanaler, og de er selvfølgelig videre til næste opgave.

  • 2
  • 6
#6 Simon Mikkelsen

Har FontAwesome næsten 10.000 medarbejdere? Angular er slet ikke organisation.

Når github tæller hvad jeg har bidraget til, bliver alt talt med. Inkl jeg har oprettet en bug. Hvis jeg nu sad og lagde en rigtig testindsats for et projekt var det fint, men hvis de bruger samme metode, tæller det lige meget om man har oprettet én bug (som så i øvrigt kan være afvist) som at bidrage med mange tusinde timers kodearbejde.

Det kunne også virke som om at tallene er bidragere TIL organisationerne/projekterne og ikke kun FRA dem.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere