Microsoft: Nu er det tid til at begrave Windows XP

12. juli 2012 kl. 08:1224
WPC 2012: Der bliver ikke tale om at forlænge levetiden for Windows XP efter april 2014. Styresystemet skal lægges i graven.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

TORONTO. Når den sidste opdatering til Windows XP bliver udsendt i april 2014, så er det endegyldigt slut med support for det på daværende tidspunkt 13 år gamle styresystem.

Det understregede Microsofts forretningsdirektør Kevin Turner i sin keynote på Microsofts Worldwide Partner Conference i Toronto onsdag.

»Til april 2014 skal vi fejre Windows XP's 15 års fødselsdag, og så skal vi begrave det,« sagde Kevin Turner.

Windows XP blev lanceret i efteråret 2001, og Kevin Turner har derfor formentligt henvist til, at udviklingen af Windows XP begyndte tidligt i foråret 1999.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det har været et fantastisk styresystem, men tiderne har ændret sig, og det er tid til at lukke det. Vi har ikke tænkt os at forlænge levetiden. Der kommer ikke flere opdateringer. Det koster både os og vores kunder for mange penge,« sagde Kevin Turner.

Han understregede samtidig over for sit publikum af Microsoft-partnere, at der potentielt er et marked svarende til 72 milliarder kroner i at få flyttet kunder fra Windows XP til Windows 8.

Microsoft Danmark har betalt Version2's rejse- og opholdsudgifter i forbindelse med dækningen af Worldwide Partner Conference 2012 i Toronto.

24 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
12
12. juli 2012 kl. 13:39

Stop: 0x000000ED

Kort version: Fejl på disken er mest sandsynlig.

Det næstmest sandsynlige er at der skete noget rod under opdateringen (hvis jeg forstår din tyske tekniker sådan at den installerede en opdatering i går), der fik lavet kludder i en fil undervejs. En kombination, hvor en systemfil bliver udskiftet og den nye version bliver placeret på harddisken et sted hvor der er fejl, og derfor ikke kan indlæses, er set før - men det kan også være Windows selv, der har gemt noget et uheldigt sted på disken da du lukkede ned - overfladefejl på en harddisk er Windows notorisk dårlig til, selv at opdage.

Jeg kan varmt anbefale Spinrite fra grc.com - har indtil videre fået tre computere med lignende symptomer til at starte op igen bare ved at lade den køre en omgang på disken. Spinrite er i stand til at "rette" de mest udbredte simple overfladefejl på en disk, og gør i modsætning til Windows meget for at redde de data der var på stedet, inden det defekte område tages ud af drift og erstattes med et reserveområde. Hvis det ikke hjælper alligevel, har de også en pengene-tilbage-politik - men hvis det gør, er programmet alle pengene værd. :-)

13
12. juli 2012 kl. 13:52

Tak for anbefalingen. Det vil jeg undersöge närmere.

Jeg har mäske ogsä fundet en anden lösning, men den kräver en Windows installations-CD med og da min ASUS Eee S101 ikke har diskdrev, leder jeg efter en anden lösning

24
12. juli 2012 kl. 22:05

ASUS Eee S101 ikke har diskdrev

Hvis det er én af modellerne med SSD, er forslaget om Spinrite nok ikke så relevant alligevel - den er rettet mod magnetiske medier med overfladefejl.

Metoden til at få Hiren's til at boote fra USB er måske også brugbar til at lave en USB-version af installationsskiven, så det er værd at studere hvordan det skal gøres.

Derudover burde et USB-DVD-drev ikke koste så meget (har set dem på tilbud til under 300 kroner herhjemme); den vil sandsynligvis også virke i Asus'en.

25
13. juli 2012 kl. 00:46

Metoden til at få Hiren's til at boote fra USB er måske også brugbar til at lave en USB-version af installationsskiven, så det er værd at studere hvordan det skal gøres.

Det er nemt nok (der er udmærkede værktøjer til det på ms' hjemmeside) at overføre en xp installation skive til usb. Det svære består i at anvende den, alle kommandoer skal skrives i tekst og det er lige sin sag at finde ud af hvad, med mindre man laver en administrativ reinstallation. Og det er ikke altid, den retter fejlene.

8
12. juli 2012 kl. 11:21

Tak for linket :)

Jeg kigger selv pä "Stop 0x000000ED Error Message When Volume on IDE Drive with Caching Enabled Is Mounted" http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q315403

Hvis nogen har lidt tid, kan I fölge min kamp her:http://hwt.dk/Forum/322745/Hj%C3%A4lp-en-newbie-Min-PC-med-Windows-XP-genstarter-i-loop(I mä meget gerne bare komme med kommentarer her, sä I ikke behöver at oprette en ny bruger)

10
12. juli 2012 kl. 12:40

@Ebbe Det virker desvärre ikke. Den gär til windows loading billedet, men genstarter igen som om det ikke ändrer noget.

18
12. juli 2012 kl. 15:53

@Jesper Sommetider virker de simpleste ting :-) sommetider ikke Næste forslag: Hent hirens boot cd http://www.hirensbootcd.org/læg den på et usb stik (følg anvisningerne på ovennævnte side) og du kan boote bl.a. en begrænset windows xp fra et usb stik. Der har du muligheder for at lave diverse disktjeck mv. Og som minimum vil du kunne kopiere dokumenter ud (på usb stikket fx).

Held og lykke

20
12. juli 2012 kl. 18:32

@Jesper

Ebbe Hansen, hvis du bruger quote-funktionerne, så kan vi andre se hvilket indlæg du svarer på. Der er 2x Jesper i denne tråd; hvem tænker du på med "Sommetider virker de simpleste ting :-) sommetider ikke" ?

Når du vi citere tekst markerer du teksten og trykker på 'svar' - så får du en fint lille rubrik med den citerede tekst i. Smart, hva'? :-)

Hvis du citere mere senere i dit indlæg, så laver du bare samme nummer igen. Den citerede tekst vil altid blive placeret ved din cursor her i editoren.

Det vil gøre det markant lettere for andre og fjerne misforståelser.

19
12. juli 2012 kl. 16:35

Tak for hjälpen alle sammen! Jeg vil tage et USB-stick med pü kontoret i morgen og sä mä vi se, hvad der sker.

Jeg snakkede dog med teknikeren igen og hun mente, at jeg skulle vente til jeg kunne fä fat i en dansk installations cd, da fx en tysk kunne göre problemet endnu värre.

2
12. juli 2012 kl. 10:23

Her til morgen er min bärbar stoppet med at virke.

Alt virker til at fungere fint, indtil windows "loading" skärmen kommer frem. Her kommer der efter 1-2 sek. en blä skärm, som er fremme i mindre end 1 sek. för computeren genstarter. Jeg har prövet at starte i fejlsikret tilstand, men der sker det samme. I gär eftermiddag, da jeg sidst brugt den virkede den fint og jeg lukkede windows ned som normalt.

Jeg er i Tyskland pä udveksling og her fik jeg en tekniker pä forskningsafd. til at kigge pä det og hun sagde noget om en windows opdatering og at hun ogsä havde haft andre med det samme problem.

Nogen der kan hjälpe? Eller kender til et godt forum, hvor jeg kan fä räd?

mvh. Jesper

6
12. juli 2012 kl. 10:34

evt. så prøv hwt.dk, de plejer at være rimelig hurtige til at svare :-)

On Topic, så er det altså også ved at være på tide at XP ikke længere bliver supporteret, Så længe de holder det i live vil producenterne af systemer som det Jens snakker om blive ved med kun at supportere XP i stedet for at invistere tiden i at lave en version som virker med windows 7, . Vi har selv 3-4 systemer her på mit arbejde hvor vi er tvunget til at køre XP for at de virker.

11
12. juli 2012 kl. 13:32

Så længe de holder det i live vil producenterne af systemer som det Jens snakker om blive ved med kun at supportere XP

Læste du det Jens skrev?

Det han sidder med virker ikke på XP.

Windows XP er nu et godt OS. Det er den sidste version af Windows som man kan "pille" i. Alle nyere versioner har afskærmet brugeren fra det under huden. Den almindelige bruger kom aldrig under huden på XP, så hvorfor forhindre hackeren i at få det bedste ud af sin computer i de nyere versioner?

Der er for meget "vi ved bedre" over nyere OS'er. :-(

14
12. juli 2012 kl. 13:54

Forkert..

Det Jens skriver er at det ikke virker på Windows XP SERVICE PACK 3!

Rigtig mange af de gamle programmer virker fint på SP1 og SP2, men ikke på service pack 3, en del af producenterne understøtter også SP3, men er aldrig kommet længere efter det.

Når det så er sagt så er jeg overhovedet ikke enig med dig angående at XP er et så fantastisk styresystem, jo det var fint dengang, men hvis valget står mellem XP og windows 7 idag ville jeg klart vælge Windows 7

22
12. juli 2012 kl. 20:30

Hvad er det du mener der mangler i windows 7? Jeg kan da nøjagtig det samme i min windows 7 som jeg kunne med windows XP, begge dele har jeg brugt professionelt ligesom du nok har.

Når det så er sagt så er det skam ganske let at få fat i en windows XP SP2 lovligt selvom den ikke supporteres af microsoft længere, licensen koster blot det samme som en XP SP3.

4
12. juli 2012 kl. 10:33

Nu har jeg fundet fölgende tekniske oplysninger. Stop: 0x000000ED (0x8656D590, 0xC000009C, 0x00000000, 0x00000000)

1
12. juli 2012 kl. 08:52

Her sidder jeg så og roder med et Siemens program som endnu ikke virker på XP SP3 - jeg tvivler på at kommer en opdatering der får programmet til at køre på win 7 og 8.