Microsoft: Næste Office får browser-version

Den næste udgave af Microsofts kontorpakke bliver suppleret med muligheden for at redigere dokumenter via webapplikationer.

Microsoft vil forsøge at cementere Office som den dominerende kontorpakke ved at supplere den næste udgave med muligheden for at redigere dokumenter via en webbrowser.

Når Office 14 kommer på markedet i slutningen af 2009 eller begyndelsen af 2010, vil kontorpakken således have både traditionelle desktop-applikationer og webbaserede applikationer.

Microsoft annoncerede i forbindelse med selskabets udviklerkonference, som finder sted i Los Angeles i denne uge, at de webbaserede værktøjer bliver en del af Office 14.

Målet for Microsoft er, at brugerne stadig vil bruge desktop-udgaven som deres primære arbejdsredskab, men at de samtidig ønsker at kunne redigere dokumenter, når de ikke sidder ved deres sædvanlige pc.

Webapplikationerne vil indeholde en Office-lignende brugergrænseflade, som dog kun vil tilbyde et begrænset udvalg af de funktioner, der findes i desktop-programmerne.

Til gengæld vil brugerne kunne dele dokumenter med andre brugere og redigere dem fra flere pc'er.

»Vi ved, at vores kunder bruger deres pc, telefon og webbrowser i forskellige situationer. Browseren er især vigtig, når du har brug for at få adgang til og redigere i filer, når du rejser, arbejder hjemmefra eller bruger en andens pc,« udtaler afdelingschef Chris Capossela fra Microsofts Business Division ifølge en pressemeddelelse.

Der bliver i første omgang tale om letvægtsudgaver til browseren af Word, Excel, PowerPoint og OneNote. Erhvervskunder vil kunne vælge mellem enten at købe de tilhørende tjenester som en hosted løsning hos Microsoft på abonnementsbasis eller på normal licensbasis gennem Microsofts volumenlicensprogram. Private vil kunne få adgang til webudgaverne gennem Office Live-tjenesten.

Med en webbaseret pendant til Office vil Microsoft forsøge at imødegå konkurrencen fra især Google, som med dets Google Apps allerede har fået tag i især de private brugere. Målt i forhold til antallet af brugere af Microsofts Office-pakke har Google Apps dog fortsat kun en lille del af markedet for kontorpakker.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Anonym

Godt, antag nu - som en absolut rimelig betragtning - at serveren er hacket og kører angriberens spyware.

Lad os så se sikkerhedsmodellen for kunderne.

  • 0
  • 0
Jesper Stein Sandal

Jeg har lige testet, at betaversionen af Office Live Workspace virker i Firefox. Den beta giver dog kun mulighed for at dele dokumenter og vise dem. Redigering foregår stadig via selve Office-programmerne, så den endelige dom må vente, til redigeringsfunktionerne kommer på. Umiddelbart var der dog ingen forskel på funktionaliteten i IE og FF.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere