Microsoft mutters alene: Surface er nu eneste Windows RT-produkt

7 kommentarer.  Hop til debatten
Efter Dell har droppet alle produkter med Windows RT, er Microsofts egen Surface det eneste stykke hardware med styreresystemet.
26. september 2013 kl. 09:44
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft er nu den eneste virksomhed, der producerer Windows RT-baserede tablets. Det skriver The Verge. Dells XPS 10 tablet var den sidste RT-tablet, der ikke var produceret af Microsoft. Og efter at den er dalet i pris de seneste måneder, så har Dell nu valgt at droppe den.

Dell er blot den seneste i rækken af hardwareproducenter, der har fravalgt Windows RT. Både Asus, Samsung og Lenovo har tidligere droppet styresystemet til deres produkter. Både HTC og Nokia har ligeledes skrinlagt planer om at sætte RT-tablets i produktion. På sommerens Computex-event, der er Asiens største computermesse, var der da heller ikke en eneste producent, der fremlagde planer om at lancere produkter med Windows RT.

Microsoft lancerede tirsdag den store Surface 2-tablet, der kører Windows RT 8.1. Men Terry Myerson, der er Microsofts chef for styresystemer, mener, at det er telefoner og mindre tablets, der skal redde Windows RT.

»Surface var vores første ARM-tablet. Og nu, hvor telefoner bliver til tablets, kan man forvente at se mange flere Windows ARM-tablets i fremtiden,« udtaler Terry Myerson.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
27. september 2013 kl. 08:49

Vil det sige at RT udgaar, mens tablets kommer til at koere WP?

Hvis de kombinerer de to (der kan ikke vaere meget forskel), saa skal de ihvertfald soerge for at eksisterende apps ikke bliver inkompatible (igen)

Deres strategi om at have to forskellige ARM-OS'er til hhv. telefoner og tablets var fra starten forvirrende og tydeligvis skidt. En grund var vel at WP ikke var god nok endnu som tablet OS (MS ville have en slags windows paa tablets), og x86-cpuer var ikke egnet til tablets, som de saa smaat er ved at blive det nu.

5
27. september 2013 kl. 09:05

Hvis de kombinerer de to (der kan ikke vaere meget forskel), saa skal de ihvertfald soerge for at eksisterende apps ikke bliver inkompatible (igen)

Der er da vist ikke nogle apps der har lidt overlast? Måske et par enkle pga af API ændringer, men sådan er det jo på alle platforme.

og x86-cpuer var ikke egnet til tablets, som de saa smaat er ved at blive det nu.

Ja Intel er virkelig kommet efter det. Men mon ikke det osse lidt skyldes presset fra netop Windows RT.

7
27. september 2013 kl. 10:57

Thomas,

Mht. inkompatibel mente jeg ligesom i forbindelse med skiftet fra WP7 til WP8.

Intel foeler intet pres fra RT, der er jo ikke solgt nogen. Derimod af ARM generelt, der bliver solgt paent mange Android- og ios-tablets/telefoner :)

3
27. september 2013 kl. 08:27

"»Surface var vores første ARM-tablet. Og nu, hvor telefoner bliver til tablets, kan man forvente at se mange flere Windows ARM-tablets i fremtiden,« udtaler Terry Myerson."

Hvis de først her efter 5 år, har opdaget at en smarttelefon også bruges som en tablet, så forstår man måske bedre MS problemer på telefon marked.

Men vi vil ikke se flere tablet baseret på RT, fra andre ind MS, og det er et meget større problem, da et godt salg her kunne trække nogen af de apps til, som der jo heller ikke bliver lavet på mobilsiden.

@Andreas Rønne-Hansen

At give noget gratis væk, som i gaver julegave, sker næsten kun for grådige og ikke visionære firmaer når det er for sent. Se OS2, men du har ret, gratis licenser i alt fremtid til tablet kunne hjælpe på mobil marked. Problemet for MS er jo også at OS til tablet telefoner, ikke kan udgøre 5-20% af prisen, så fortjenesten skal kommer på hardware og efterfølgende salg af appp, og her er det kun Appel som har kunne side godt på flæsket begge steder.

6
27. september 2013 kl. 09:20

@Søren; Man kunne jo forestille sig at de fik noget ud af det, rent økonomisk, når antallet af enheder med det pågældende styresystem steg.

Dette ville jo betyde der kom flere apps, samt at styresystemet ville være mere attraktivt for producenterne nu der var mere udbredt.

2
26. september 2013 kl. 17:29

De burde, ligesom med WP 7, at have givet gratis licenser ud. Så ville folk eksperimentere med det på deres tablets, telefoner osv.

Windows Phone 7 blev f.eks. porteret til HTC HD2, hvor Microsoft uddelte gratis licenser.

Dette kunne måske have hjulpet på udbredelsen - eller i hvert fald overlevelsen. Hvis de derudover havde tilladt Desktop applikationer (så man ikke behøvede at hacke sig vej dertil), ville der være endnu større potentiale.

1
26. september 2013 kl. 11:18

Der er flere som taler om at Win RT smelter sammen med Windows Phone. Det vil også give mening. Men uanset, så bliver Microsoft jo stadig nok de eneste producenter af Win RT/ Windows Phone, nu hvor de har opkøbt Nokia.

Spørgsmålet er om det gør noget. Det afhænger nok af om Microsoft kan vise at der er en grund til at man skulle købe tablets med Win RT i stedet for en fuld Win 8. Lige nu er det tablet-landskabet ret bruget, og forskellige producenter spytter alle mulige mærkelige tablets og hybrider ud med Android, Windows 8 eller en dual boot mulighed.

Jeg tror Microsofts Surface er den bedste løsning af dem der er, men det så op til Microsoft at overbevise alle andre brugere også. Det kan blive svært med i al larmen fra de fabrikanter som konstant spytter produkter ud.