Microsoft muger ud i komplekse licensmodeller

4. juli 2016 kl. 15:2111
Microsoft muger ud i komplekse licensmodeller
Illustration: Imagesbavaria/Bigstockphoto.com.
It-giganten tager første skridt i proces, der skal modernisere licenser, så de kan gennemskues.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Cloud-teknologi har bragt endnu et lag af kompleksitet til Microsofts i forvejen udfordrende licenssystem. Nu er it-giganten selv blevet træt af situationen.

Fra næste år vil Microsoft introducere konceptet Enterprise Advantage, som angiveligt skal gøre det nemmere for mellemstore virksomheder, at indkøbe alt fra Office til Azure til hele organisationen over en treårig periode.

Det skriver The Channel.

Tiltaget, der er nærmere beskrevet i en blog fra Microsoft, er en del af en større øvelse, der skal gøre licens-processen mere forståelig og mindre Kafkask.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det er et skridt i en længere rejse for at modernisere vores licens,« indleder Mark Nowlan, der er chef for licens-marketing hos Microsoft, over for The Channel.

»Vores software-licens har været baseret på traditionelt software, ikke på cloud-tjenester. Efterhånden som vi har ville tjene flere kunder og bygget flere programmer, har vi tilpasset vores licensaftaler til skyen og antallet af muligheder voksede for meget til, at nogen som helst kan styre det ordentligt,« siger Mark Nowlan til mediet.

Når ændringerne træder i kraft, vil virksomheder med mellem 250 og 499 brugere blive anbefalet en MIcrosoft Products and Service Agreement (MSPA) eventuelt med Enterprise Advantage oven i. Mindre virksomheder vil blive henvist primært til en Cloud Solution Provider-kontrakt, mens virksomheder med mellem 500 til 2.400 brugere vil blive opfordret til at tage en MSPA med Enterprise Advantage.

Enterprise Advantage skal ikke forveksles med Enterprise Agreement, der er licensaftalen for virksomheder med over 2.400 ansatte. På sigt skal Enterprise Agreements-aftalen dog aflives i takt med, at flere Microsoft-kunder hopper over på den nye aftalestruktur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I samme ombæring har Microsoft aflivet den såkaldt Select Plus-licens i et forsøg på at trimme ned på kompleksiteten.

»At reducere licens-kompleksiteten for kunder gør det også meget mindre kompleks for os,« siger Mark Nowlan.

11 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
6. juli 2016 kl. 12:50

MS panikker nu. Det meget hurtigt ned af pakke for deres guldæg. Et af dem knaldet de (dekstop) for at prøve at sælge telefoner.

Deres guldæg ligger nu i Office 365 og Azure, med dertil hørende applikationer og services.

Hvis vi skal have lidt tal på bordet, så se nedenstående.http://news.microsoft.com/bythenumbers/

350 millioner enheder kører nu Windows 10. Der er 1.2 milliarder der benytter MS Office. MS Office er downloadet 340 millioner gange til iPhones, iPads og Android enheder. Det anslås at der er 60 millioner aktive brugere i Office 365, som forsat stiger hver måned.

Microsoft investerer hvert år milliarder i deres nye cloud platforme og er førende indenfor dette område.

Microsoft – the only vendor named a leader in Gartner Magic Quadrants for IaaS, Application PaaS, and Cloud Storagehttps://azure.microsoft.com/en-us/blog/microsoft-the-only-vendor-named-a-leader-in-gartner-magic-quadrants-for-iaas-application-paas-cloud-storage-and-hybrid/

Så jeg kan ikke se hvorfor Microsoft skulle være i panik.

10
6. juli 2016 kl. 10:33

"Kort fortalt binder det hele din organisation sammen med hensyn til informations flow, opkald, møder, video og deling."

Det gør Google, SMS og andre hvis også, bedre og gratis.

Men hvem har ret Kim Jensen eller Jesper Ravn ?

Hælder mest til KJ, ifølge mine indlæg :-) MS panikker nu. Det meget hurtigt ned af pakke for deres guldæg. Et af dem knaldet de (dekstop) for at prøve at sælge telefoner.

9
6. juli 2016 kl. 00:56

Udviklingen er i gang, og Microsoft er 100% klar over at de sidste mange årtiers licensmodeller er på vej væk, da forbrugsbaseret afregning vinder frem overalt dvs. du betaler hvad du forbruger, og ikke hvad du har mulghed for at bruge. Kun vanetænkning, manglende indlysende økonomisk incitament og leverandørafhængigheder hindrer udviklingen, men den kanikke stoppes, og anvendelsen af Open Source på alle områder vil fortsætte med at blive øget i omfang, og eks. Chromebook og G4S anvendelse af Google Docs er gode eksempler. Traditionelle hardware og software producenter får det svært i længden, og Microsoft er godt i gang med at ændre deres forretning, da de har set udviklingen.

8
5. juli 2016 kl. 21:28

De er da ikke mere must-have, de fleste tager vel imod den gratis software for at være høfligt, men at det skulle være must-have :-)
Hvilken århundre lever du i, vi har fået smartphone og tablet, og det hele køre i skyen på en browser. Det software er da gammel dags og tæt på at være forældet.
Du har da ikke været ude af dit snart lukket datacentre de sidste 10 år.

En medarbejder i en given virksomhed, er vel ikke særlig produktiv på en tablet eller smartphone.

Jeg syntes på ingen måde, at de applikationer og services som f.eks. kommer med Office 365, kan betegnes som gammeldags. Kort fortalt binder det hele din organisation sammen med hensyn til informations flow, opkald, møder, video og deling.

Det er også mit indtryk, at brugerne er rigtig glade for disse apps/services.

7
5. juli 2016 kl. 19:43

"Microsoft giver samtidig deres programmer/services næsten gratis ud til folkeskoler, studerende": Tilvænning er gratis, der efter koster det. Inspireret at heroin-handel.

"non-profit og NGO’er": Definere venligst... Er privatbruger non-profit. NGO!?!, er du en MS AI?

"Så de ikke behøver at undvære must-have-applikationer som MS Office, OneNote og Skype For Business.": Must-have-applikationer!?! Hvorfor er de det?

5
5. juli 2016 kl. 13:27

LibreOffice er sikkert blevet bedre, men det rykker ikke rigtigt, når de samtidig henviser til mail klienten Thunderbird.

Som er langt bedre, og mere stabilt ind MS også til brug mod en exchange server. Mange af mine kunder, har efter jeg har installere Thunderbird i stedet for Outlook, haft et langt og lykkeliv.

" Virksomhederne vælger ikke open source OS eller programmer til desktoppen, fordi det kort og godt er for tidkrævende at få til at hænge sammen."

Synes nu det er meget nemmere, efter jeg skiftet fra vitualisering fra MS til Vmvare har jeg ikke skulle bøvle med manglende driver og andet bøvl.

"Men man gider ikke bagefter, at bøvle med standard apps/services som f.eks. Skype, Spotify, OneDrive, Netflix/HBO. Det skal bare virke out of the box." De servces køre da på langt flere ikke Windows enheder, og med langt mindre bøvl end hvis man forsøger at få det til at virke med KUN windows, uden hjælp fra opensoftware som VLC player.

Med undtagelse OneDrive af , hvis man vælger en opensource løsning, så skal man ikke bruge krafter på at få det lort lukket ned, så det ikke bliver ved med at poppe op. Løsniger som. "nu er der helt fri data, og nu er det det ikke, og i morgen skal du måske betale". Kan ikke bruges profesonelt, da man ikke ved hvad man sælger. Her er Dropbox en lang bedre og mere forfinet løsning der også virker fint med versions kontrol, backup bag ud, og i samspil med andre.

"Det skal bare virke out of the box" det gør det jo ikke på Xboks hvor man skulle betale dummebøde til MS for at få lov til at afspille andet betalt indhold. Desuden har MS heller ikke her, styr på Lyd.

" Microsoft giver samtidig deres programmer/services næsten gratis ud til folkeskoler, studerende, non-profit og NGO’er. " Noget som der i lande som har en virkende konkurrencelov, er erklæret uloveligt. Det er godt at Microsoft software ikke er mere værd. eller skulle man jo betale skat af denne gave, eller forsøg på ulovligt at give støtte for at få sin software ind på instutioner.

"Så de ikke behøver at undvære must-have-applikationer som MS Office, OneNote og Skype For Business" Ser nu mere og mere at disse amplicationer forsvinde, sammen med at de flerste ikke har en bærbar som fast holdepunkt, men en telefon hvor Micorsoft ikke lykkes at slå an.

De er da ikke mere must-have, de fleste tager vel imod den gratis software for at være høfligt, men at det skulle være must-have :-) Hvilken århundre lever du i, vi har fået smartphone og tablet, og det hele køre i skyen på en browser. Det software er da gammel dags og tæt på at være forældet. Du har da ikke været ude af dit snart lukket datacentre de sidste 10 år.

PS. Min mor køre som en af de eneste private jeg kender skype, og har også nogen firmaer som bruger skype og er glade for det. Men det er så , igen en gammel teknologi, som konkuret med en endnu ældre pris struktur på et gammel telemonopol. Nu findes der og bruges der andre løsninger, som flatrate telefoni, SIP
og andet krypteret service, som man vil bruge hvis man som profesonelt ikke vil udsættes for industrispionage

4
5. juli 2016 kl. 00:36

Helt at fravælge software med licenser, vil være meget nemmer og langt billigere.

Virksomhederne vælger ikke open source OS eller programmer til desktoppen, fordi det kort og godt er for tidkrævende at få til at hænge sammen.

Microsoft giver samtidig deres programmer/services næsten gratis ud til folkeskoler, studerende, non-profit og NGO’er. Så de ikke behøver at undvære must-have-applikationer som MS Office, OneNote og Skype For Business.

LibreOffice er sikkert blevet bedre, men det rykker ikke rigtigt, når de samtidig henviser til mail klienten Thunderbird.

Som privat bruger er ens tid også værdifuld. Diverse Linux distro kører sikkert også fint. Men man gider ikke bagefter, at bøvle med standard apps/services som f.eks. Skype, Spotify, OneDrive, Netflix/HBO. Det skal bare virke out of the box.

3
4. juli 2016 kl. 19:46

Ud over at du bare sviner Bent til, bidrager du ikke med noget fornuftigt! Hvis du er uenig, kunne du prøve at forklare din holdning og få en dialog. F.eks, kan du beskrive hvad godt der er i Microsofts licenshelvede.

2
4. juli 2016 kl. 18:50

Jeg troede at MS levede af at suge dine privatlivsdata og sælge dem til onsindede trediepart, Nu er det så tilsyneladende en onsindet plan om at vikle dig ind i et omsiggribende licenshelvede de har gang i... Men selvfølgelig.. Det VILLE da være federe hvis de bare gav dig deres produkter (Naturligvis medmindre det er Win 10, for det er, bedømt på dine tidligere posts, en uendelig pestilens de forsøger at give dig gratis)

R

1
4. juli 2016 kl. 15:59

Som kun gør det dyre at bruge

Men tror ikke at MS ønsker eller gør dette for at gøre det nemmer for kunde, kun en mulighed for at tjene flere penge. Den ugennemsigtige licensmodel giver jo en god indtjening, ved enten at der købes for mange eller for store licenser, eller når de tropper op for at opkræve dummebøder. `

Helt at fravælge software med licenser, vil være meget nemmer og langt billigere. Samt også meget nemmere, prøv feks wmware gratis vituralisering det gøre fint, også selv om der ikke er gratis og dermed ikke betalt for det. Hvem som kan forstå det.