Microsoft mister kort-appen fra Here på Windows 10 Mobile

Illustration:
Kort-apps fra Here, der indtil for nylig var ejet af Nokia, forsvinder snart fra Microsofts mobile platform. Microsoft lover at forbedre sin egen app.

Microsoft fik ikke navigationssoftwareafdelingen med, da Microsoft i 2014 købte Nokia. Den levede videre som Here, som Nokia for nylig solgte til Audi, BMW og Mercedes. Nu er det så snart slut med Here-tjenesterne, hvis man bruger Windows 10 Mobile. Det skriver The Verge.

Here-applikationerne var i forvejen ikke installeret som standard, hvis man købte en telefon med Windows 10 Mobile. Man kunne dog med lidt snilde finde dem, hvis man havde haft en telefon med Windows Phone 8 og installere dem på Windows 10.

I stedet var tanken fra Microsofts side, at man skulle bruge Microsofts egen kort-app med indbygget navigation og planlægning af offentlig transport. Kvaliteten af Microsofts app var dog et skridt tilbage for brugerne, hvor Here-applikationerne tidligere havde været et af de gode argumenter for at vælge Windows Phone.

Læs også: Kommentar: Rodet strategi efterlader Windows Phone dødeligt såret

Here vil ifølge The Verge fjerne applikationerne med udgangen af juni. På Windows Phone 8.1 vil Here fortsat levere kritiske sikkerhedsopdateringer, og Here vil heller ikke fjerne applikationerne.

Microsoft har ikke officielt kommenteret beslutningen fra Here, men en Microsoft-ansat har i en tråd på Reddit udtalt, at Microsoft er på vej med en væsentlig opdatering af Microsofts egen kortapplikation, skriver The Verge.

Fraværet af Here-applikationerne er det seneste app-problem for Windows 10 på smartphones. Beslutningen om at indføre den nye app-platform Universal Apps i forsøget på at udnytte udbredelsen på desktoppen til at udfylde hullerne på mobiltelefoner, har foreløbig kun givet bagslag for Microsoft.

Eksempelvis forlød det i sidste uge, at Spotify ville droppe Windows 10 Mobile. Ifølge Microsoft-observatør Paul Thurrott har Spotify siden uddybet, at selskabet vil fortsætte med at vedligeholde dets app, der er udviklet til Windows Phone 8.1, og også kan køre på Windows 10 Mobile. Men selskabet har ingen aktuelle planer om en ny app baseret på Universal Apps.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Morten Hansen

Here maps kortdata er ikke super skarpe i Danmark, jeg støder jævnligt på problemer i københavnsområdet med veje som er ensrettet og altid har været det og lignende. Det kan godt være at Microsofts nye kort app ikke er perfekt, men den har fået indbygget alternative ruter som Here virkelig mangler. Det lyder rigtigt godt at de vil fokusere på at forbedre deres egen maps app, men den er i forvejen rigtig fin og indbygger både kørsel, offentlig transport og gågang i én og samme applikation hvor du med here maps skulle bruge 3 forskellige.

I forhold til at Universal Apps skulle være et tilbageslag, så ser jeg ikke problemet. Spotify udvikler i forvejen apps til et hav af platforme. Med Universal Apps kunne de samle det væsentligste af kodebasen for alle nye windows platforme i én, og det kunne potentielt spare dem for meget arbejde med at synkronisere opdateringer på tværs af disse. Nu har de imidlertid allerede gjort alt arbejdet, så kan man godt forstå at en universal app ikke er højt prioriteret - det er ikke ensbetydende med tilbagegang.

  • 0
  • 0
#7 Thomas Hansen

Kan godt forstille mig at der er mange mangler i HERE maps offline kort i KBH, det er der såment også på Fyn. Opretter du en konto på here.com kan du få lov til at rette i kortene via mapcreator.here.com. Det gør jeg og jeg har rettet mange ting og alle er med i offline kortene.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere