Microsoft melder Bing klar, hvis Google trækker sig fra Australien

1. februar 2021 kl. 10:388
bing skærmbillede
Illustration: Skærmbillede.
Microsofts Bing gør sig klar til at overtage posten som søgemaskine nummer ét i Australien, hvis Google gør sin trussel til virkelighed og trækker sin egen søgemaskine ud af landet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Omkring 25 millioner australiere har udsigt til en hverdag med Microsofts Bing, hvis Googles trusler om at trække søgemaskinen ud af landet bliver til virkelighed.

Det skriver Reuters.

De seneste uger har Australien og tech-giganter som Google og Facebook været i krig over ny lovgivning, der tvinger firmaerne til at betale medievirksomheder, når links til medie-indhold bidrager til brugertrafik på giganternes platforme.

I januar truede Google med at trække sin søgemaskine, der står for 94 procent af Australiens internetsøgninger, ud af landet, så hvis det bliver en realitet, er der behov for et alternativ.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Microsofts CEO Satya Nadella har holdt møde med Scott Morrison, landets premierminister, og givet udtryk for, at man er klar til styrke søgemaskinen Bings tilstedeværelse i Australien.

»Jeg kan fortælle, at Microsoft virkede ret selvsikker, da jeg talte med Satya,« siger Scott Morrison til Reuters og tilføjer om de nye love:

»Vi vil bare gerne have, at reglerne i den digitale verden er de samme, som eksisterer i den virkelige verden.«

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
2. februar 2021 kl. 11:54

Det er et væsentligt spørgsmål, men det kræver en aktiv journalist og ikke en opsummering af hvad der næsten kun kan beskrives som Microsoft's pressemeddelse.

Reuters skriver kun at MS har udtalt følgende:

we recognise the challenges the media sector has faced over many years through changing business models and consumer preferences

Jeg ville tror at Microsoft vil pålægge sig selv alle de nødvendige restriktioner blot for at kunne kalde sig no. 1 i Australien.

6
1. februar 2021 kl. 14:52

Microsoft Edge er baseret på samme engine som chrome. (Chromium).

Ja, derfor synes jeg det er noget overraskende at kunne se CPU idle usage gik fra 40% til 6ish% efter at have renset systemet for Chrome. PDF-preview i Chrome er måske lidt bedre end Edge, men ellers ingen nævneværdige forskelle. uBlock Origin virker endda også i Edge.

Louise, mht annoncekroner synes jeg historien om Uber er interessant. De opdagede mere eller mindre tilfældigt at de kunne reducere deres online reklamebudget til 1/3 uden at det havde effekt på deres forretning. Altså bortset fra at de lige sparede 100mio.

5
1. februar 2021 kl. 14:19

Ja, jeg er også tilfreds med Duckduckgo.

Jeg tror måske også, at det er en vanesag. Og måske, fordi øvrige søgemaskiner var ringere end Google for år tilbage. Men det er længe siden. Man må prøve på ny. Tjekke efter igen, og så se, at der findes glimrende alternativer.

Jeg ser også, med glæde, at danske politikere er ved at vågne op, i forhold til denne sag. Det tegner godt (omsider):

https://politiken.dk/viden/art8079160/Kampklare-politikere-er-klar-til-at-l%C3%B8be-risikoen-for-at-Google-blokerer-s%C3%B8geadgangen-i-Danmark

Google og Facebook har støvsuget millioner af annoncekroner, fra danske medier, igennem en årrække. (Er det 70% de sidder på nu?) Vi har hørt brancheorganisationen, Danske Medier, sige det, år efter år, at det var en realitet. Og der skete bare ikke noget. Det fik lov til at fortsætte.

Hør evt. om den danske vinkel på problematikken, fra Mennesker & Medier i fredags. Med Politiken, medieordfører og Googles politiske chef, Christine Sørensen. 2. indslag (21:16):

https://www.dr.dk/radio/p1/mennesker-og-medier/mennesker-og-medier-2021-01-29

4
1. februar 2021 kl. 14:10

Microsoft Edge er baseret på samme engine som chrome. (Chromium).

3
1. februar 2021 kl. 13:08

Jeg har brugt bing og duckduckgo og mener det er glimrende alternativer til googles søgemaskine.

Er iøvrigt ganske positivt overrasket over Microsofts browser "Microsoft Edge" - det virker simpelthen som om den performer bedre end Google Chrome. Udviklingen går åbenbart i ring.

Se evt https://chromeisbad.com/ (sølvpapirshat påkrævet)

2
1. februar 2021 kl. 11:23

... men en opsplitning af Googles magt kunne give konkurrenterne mulighed for at blomstre. Så forhåbentlig får Australien nu testet dette - omend Googles mafiametoder nok mest er teatertorden.

1
1. februar 2021 kl. 10:52

eller har lovet at gøre det?