Lync og Skype er blevet gift: Ring og chat på tværs af platformene

Lync og Skype er nu blevet koblet sammen, og ægteskabet betyder ifølge Microsoft større strømlinethed imellem de to platforme.

Forlovelsen imellem Lync og Skype blev annonceret på Microsofts Lync-konference i San Diego i februar, og nu er vielsesceremonien altså overstået. Det fortæller Jørgen Rahbek fra Microsofts danske Lync-team på virksomhedens blog.

Sammenkoblingen betyder, at man kan kommunikere frit imellem Skype og Lync, og på den måde altså koble sit privatliv sammen med sit arbejdsliv.

Man kan for eksempel tilføje Skype-kontakter i Lync og vice versa, og ens 'presence' (tilstedeværelse, red.) vil blive vist på tværs af platformene.

Presence bliver blandt andet brugt til at adskille privatliv fra arbejdsliv, og brugeren kan med sin presence fortælle verden, om vedkommende ønsker at modtage opkald, beskeder eller videokald.

Du kan læse mere om sammenkoblingen på Lync-teamets Technet-blog.

Opdateret 14.03: Videoopkald er ikke en del af sammensmeltningen som først angivet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jacob Nordfalk

Det vil jeg rent ud sagt se før jeg tror på det.

Den ene gang (ca 3 måneder siden) jeg har skullet bruge Lync (til at holde et vigtigt firmamøde) startede jeg med at installere Lync til Android.

Efter timers bøvlen måtte jeg konstatere at lige den slags møde jeg var inviteret til (noget med at firmaet havde deres egen Lync-server) ikke var understøttet på Android.

Da jeg på forhånd havde dømt mine egne maskiner ude (Silverlight på Linux er en vits, der er stort set ingenting der kører) lånte jeg så min kones Mac-computer og installerede Silverlight på den.

SÅ måtte det da virke. Nej da, for det virkede kun med den og den browser.

Så fik jeg installerede den rigtige browser (Firefox SVJH), og så var jeg klar til Lync-mødet.... bortset fra at da det startede virkede kun halvdelen af funktionerne og desværre var "lyd" i den forkerte halvdel af disse funktioner.

Pinligt. Vi endte med at holde et telefonmøde i stedet.

Da jeg senere mødtes fysisk med de her Lync-folk sagde de noget a la "nåh, brugte du Mac? Det skal du ikke gøre, det virker ikke rigtig"

Så hermed vil jeg advare mod at tro på påstande om at Lync kører "på tværs af platforme" før man eksplicit har afprøvet det i ens konkrete opsætning.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere