Microsoft lusker Windows 10 ind på din pc

11. september 2015 kl. 15:097
Følger du anbefalingerne og abonnerer på Windows Update, så får du forberedende filer til Windows 10 listet ind på din pc. Og det er vel at mærke ganske tunge filtyper.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Uanset om man har bedt om det eller ej, bliver Windows 10 for ganske mange brugere downloadet til ens computer. Helt af sig selv. Det bekræfter Microsoft.

Det fremgår af en sag, som er omtalt på The Inquirer. En læser opdagede på sit styresystem en ~BT mappe, som oprindeligt er den mappe, hvori billeder gemmes i Windows 10 - vel at mærke inden udrulningen af Windows 10 begyndte. Og til trods for, at selvsamme læser ikke havde reserveret en kopi af Windows 10.

Læseren afviser at have haft nogen planer om at opgradere.

Han har udtalt til The Inquirer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Systemet melder om gentagne mislykkede forsøg på at 'Opgradere til Windows 10' og en enorm 3,5GB til 6GB skjult mappe mærket $Windows.~BT.«

Læseren havde ellers det indtryk fra Microsoft, at opgraderingen til Windows 10 var frivillig.

»Hvis det er tilfældet, hvorfor lægges mapper fra Windows 10 ud på computere, som ikke har reserveret det nye operativsystem, og hvorfor forsøger man at installere det igen og igen?«spørger han.

Læseren kender angiveligt til to tilfælde, hvor folk på netforbindelser med mængdebegrænsning gik over deres frie dataforbrug i august på grund af det uønskede download.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Min egen opkobling (langsom DSL) sneglede sig af sted i en uge, indtil jeg opdagede problemet. Faktisk var det netop den langsomme forbindelse, der førte mig til opdagelsen. Ikke alene bliver Windows 10 downloadet; der gennemføres også forsøg på at installere det, hver gang computeren startes.«

The Inquirer har bedt Microsoft kommentere, om de 75 millioner pc'er med Windows 10 har fået det nye operativsystem på den omtalte måde.

Microsoft oplyser til udgivelsen:

»For kunder, der har valgt automatisk opdatering med Windows Update, hjælper vi med at opgradere deres enheder, så de er klar til Windows 10 ved at downloade de filer, de har brug for, hvis de beslutter at opgradere.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Når opgraderingen er klar, bliver kunden bedt om at installere Windows 10 på enheden.«

Med andre ord: Hvis du patcher din pc via Patch Tuesday, får du samtidig en velvoksen mappe på din harddisk , så du er klar til at opdatere til Windows 10.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
2. oktober 2015 kl. 07:29

hvis man fjerner følgende opdatering KB3035583 så bliver man ikke mere forstyrret af MS man skal ikke engang tænke på at holde øje med windows update for MS tager til afinstallationen som et nej tak til windows 10 der ud over hvis det bliver nødvendigt at reinstallerer OS så er det heller ikke nødvendigt at holde øje med om KB3035583 kommer tilbage for det gør den ikke efter min erfaring man er nødt til selv at finde opdateringen uden om windows update samt installerer den og den vil ikke starte med at downloade windows 10 før man trykker "reserver ****"

6
14. september 2015 kl. 10:44

at gøre alle tilfredse. Før i tiden fik MS lidt skudt i skoene at de ikke var hurtige nok til at lukke alvorlige sikkerheds huller. Nu har de komplet overtaget styringen, og så er VI(jeg er selv inkluderet) utilfredse.

Personligt er jeg STOR tilhænger af patchning, patchning og patching. De fleste som arbejder med sikkerhed er vist også enige i, at et af de vigtigste forsvar er at holde sit OS/programmer/plugins opdaterede.

Men jeg er enig i, at det kunne være rart at have lidt kontrol over det.

For dem på forbindelser med DL begrænsinger, så kan man sætte sin forbindelse til at være "Metered" og at der ikke må hentes opdateringer via denne. (Kan vist også bruges til at holde opdateringer væk, men det kan vist ikke helt anbefales).http://www.howtogeek.com/224471/how-to-prevent-windows-10-from-automatically-downloading-updates/

5
13. september 2015 kl. 18:09

Jeg tvivler stærkt på at Microsoft lusker noget som helst ind på MIN pc - det kan godt være de gør det på nogens.

Men selvfølgelig, hvad gør man ikke for et klik?

4
12. september 2015 kl. 15:29

Til mere tunge 3D spil (Der ikke kører OpenGL) er der desværre ingen vej udenom. Og får jeg ikke mit Battlefield fix, så ryster jeg på hænderne :P

1
12. september 2015 kl. 00:22

Jeg rykker over på Ubuntu som primært OS, så kan jeg beholde Windows 8.1 til spil, vel at mærke med Windows Update klienten slået fra. De skal edderhakme ikke til at bestemme hvad jeg skal bruge harddisk plads eller båndbredde på.