Microsoft lukker kritisk hul i Internet Explorer - også i XP

Supporten til det netop pensionerede Windows XP er alligevel ikke helt slut. Microsoft har valgt at lukke et alvorligt sikkerhedshul i Internet Explorer til både Windows XP og nyere udgaver.

Selvom Microsoft meget tydeligt har meldt ud, at der ikke vil være flere sikkerhedsopdateringer til Windows XP, som officielt blev pensioneret den 7. april, har firmaet alligevel valgt at gøre en undtagelse.

Et hul i Internet Explorer, fra version 6 til 11 og på alle Windows-versioner, er nemlig nu blevet lukket af Microsoft, som også valgte at forbarme sig over Windows XP og rette op på det alvorlige sikkerhedshul der. Det skriver Cnet.com.

Det kritiske hul blev opdaget for seks dage siden af et sikkerhedsfirma, og da hullet allerede blev misbrugt af hackere, fik Microsoft travlt med at strikke en løsning sammen.

Patchen til Internet Explorer i alle versioner blev derfor sendt ud torsdag, uden for den normale, månedlige cyklus af opdateringer til Windows.

Problemet med det åbne hul - frem til Microsofts patch kom på gaden - fik myndighederne i både USA og Storbritannien til at sende advarsler ud til brugerne, med opfordring til ikke at bruge Internet Explorer.

Men selvom hullet nu kan lappes med Microsofts nød-patch, kan de mange millioner verden over, som stadig kører med Windows XP, hurtigt få nye problemer. Et nyt hul, der minder meget om det første, er nemlig blevet opdaget, men kun i Internet Explorer 8, som er den nyeste browser fra Microsoft, der kan køre på Windows XP. Hullet bliver allerede aktivt udnyttet af hackere, lyder meldingen.

Spørgsmålet er nu, om Microsoft også vil lukke dette hul for Windows XP-brugerne, eller om softwaregiganten nu overlader brugerne af det bedagede styresystem til sig selv, som det hele tiden har været meldt ud.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere