Microsoft lovede kontant støtte for ja til OOXML

29. august 2007 kl. 09:3337
Microsoft tilbød svenske partnere markedsføringsbidrag, hvis de ville deltage i afstemningen om, hvorvidt OOXML skal indstilles til ISO som kommende international standard.
Artiklen er ældre end 30 dage

Microsoft var indstillet på at give svenske partnere en kontant erkendtlighed i form af markedsføringsbidrag, hvis de ville engagere sig i afstemningen om OOXML.

Det skriver idg.se, der er i besiddelse af en intern mail fra Microsoft.

Hos Microsoft i Sverige erkender de forløbet og kalder formuleringen dårlig.

»Det var dårligt formuleret og skulle ikke være sendt ud. Vi køber ikke ja-stemmer. Det er tåbeligt at tro, at vi kan gøre det,« siger forretningsområdechef for blandt andet Office-produkter i Sverige, Klas Hammar, til Idg.se.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge mailen, som ifølge Idg.se og Microsoft er sendt til et begrænset antal partnere, skriver Microsoft, at partnerne forventes at tilmelde sig SIS og deltage i mødet den 27. august og stemme ja til OOXML.

Partnerne opfordres også til at deltage i en række møder efter afstemningen for at vise sin interesse i arbejdet.

I mailen tilbyder Microsoft også hjælp til argumenter, hvis partnerne ikke selv kan finde på gode grunde til at stemme ja til OOXML som ny international standard.

»(Partnerne, red) behøver ikke diskutere det tekniske indhold af specifikationen, men være klar til at give nogle argumenter for, hvorfor de skal stemme ja - disse vil I få fra Microsoft,« skriver Microsoft i partnermailen ifølge Idg.se.

Ifølge Idg.se skulle partnerne selv betale de 15.000 svenske kroner, det koster at tilmelde sig dokumentudvalgets arbejde, men til gengæld kunne Microsoft love markedsføringsbidrag og "ekstra støtte i form af Microsoftressourcer" til virksomheder, som ville deltage i udvalgets møde og deltage i afstemningen.

37 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
37
4. september 2007 kl. 17:06

"Hvorfor skal det nu være et argument? Det er meget tydeligt, at det /ikke/ er et krav for at deltage i diskussionerne herinde, at man ...... Hvorfor fremturer du så nu med krav om, at man har brugt OpenOffice for at kunne udtale sig om OpenOffice?"

Fordi Ulrik udtalte sig om "spånplade produkter" - derfor blev der spurgt om han overhovedet havde nogen erfaring med produkter der bruger ODF - det er da meget legitimt, for hvis ikke så er det svært at tage de nedladende udmeldinger seriøst.

/Christian

36
4. september 2007 kl. 16:51

Hej Jesper,

Jeg ved ikke hvad det er ved mine indlæg der gør dig så gasblå, at du med det samme antager at jeg er uærlig og ikke har orienteret mig ordentligt. Jeg skal forsøge at undgå at tage det personligt. :)

Du har ret i at de lover ikke at sagsøge nogen i brødteksten på den side, hvilket mit citat måske kunne foranledige til at tro, det var ikke min pointe. Hvis du klikker på den pdf der er linket til nederst (kun på den engelske side) som er den faktiske kontrakt som man skal skrive under på, så vil du finde:

At der i den ikke er nævnes nogen fuld "covenant not to sue", kun en covenant i forbindelse med eventuelle patenter. Og at man kun har de rettigheder der specifikt er nævnt i det dokument.

Jeg fastholder derfor at det er meget uklart hvad det egentligt er man har ret til, når der overhovedet ikke er sammenhæng med hvad der står i hhv. html siden og den faktiske kontrakt.

35
4. september 2007 kl. 09:26

OOXML dokumenter kan indeholde OLE så ja, OLE er relevant.

Jeg har spurgt dig før, men ikke fået svar ... jeg prøver derfor igen.

Hvorhenne?

34
4. september 2007 kl. 09:12

OOXML dokumenter kan indeholde OLE så ja, OLE er relevant.

Og nej, jeg har ikke spurgt Microsoft, for disse flag burde være fuldt ud dokumenteret i standarden og det faktum at de ikke er det, er dumpeårsag.

Poul-Henning

33
4. september 2007 kl. 08:23

Det er fint at M$ ikke vil sagsøge om OOXML, men hvad med alle de externe referencer den indeholder ?

Hvilke referencer? Vær nu konkret, kære Poul-Henning. Det er spild af tid at deltage i en diskussion, hvor fraværet af konkrete emner er så absurd stort, at samtalen kan koges ned til

PHK: OOXML duer ikke JLS: Jo den gør

Hvis ikke du kan konkretisere din kritik, så er jeg sikker på, at du kan bruge din tid bedre end at sidde og mundhugges med mig.

Vil de heller ikke sagsøge om OLE ?

Er det relevant?

Vil de i det hele taget frigive information nok til at implementere alle de der bagudvendte bitflag og vil de love ikke at sagsøge om dem ?

Har du spurgt Microsoft?

32
4. september 2007 kl. 07:58

Det er fint at M$ ikke vil sagsøge om OOXML, men hvad med alle de externe referencer den indeholder ?

Vil de heller ikke sagsøge om OLE ?

Vil de i det hele taget frigive information nok til at implementere alle de der bagudvendte bitflag og vil de love ikke at sagsøge om dem ?

Poul-Henning

31
4. september 2007 kl. 07:45

Så medmindre man faktisk reelt har lov til at bruge de specificationer i implementering af konkurrende produkter, så er det ikke særlig relevant for denne diskussion.

Er dette niveauet vi skal snakke på? Udover den sætning du refererer til, så står der lige inden:

"[...]under a royalty-free covenant not to sue to anyone who wishes to implement all or part of these specifications in their products."

I KB-artiklen står der endda på dansk:

"I forbindelse med denne aftale indvilliger Microsoft i ikke at retsforfølge personer, der bruger hele eller dele af disse specifikationer i ikke-Microsoft-produkter."

Den sætning du citerer er kun en uddybning af foregående, der klart siger, at du må bruge specs til hvad du vil.

Det mere interessante spørgsmål er dog: Hvorfor er du så desperat, at du på den måde klipper i den dokumentation du fremlægger?

Så medmindre man faktisk reelt har lov til at bruge de specificationer i implementering af konkurrende produkter, så er det ikke særlig relevant for denne diskussion.

En omskrivning kunne være:

"Så med mindre du snart begynder at tage diskussionen seriøst og ikke klippe i dokumentationen med samme iver som Jeppe Nybroe, så er du ikke interessant i denne diskussion".

30
3. september 2007 kl. 21:55

Ifølge en kommentar i denne udredning af Excel formatet (på http://ooxmlisdefectivebydesign.blogspot.com/)

så er det kun tilladt at bruge informationerne i de specificationer til "... the ability to use the specification documentation for analysis and forensic reference purposes". Hvilket også er det normale med specificationer frigivet af MS. Jeg var selv inde og se på kb artiklen, og det er meget uklart om det er korrekt, men det er meget omtåget skrevet. Der står faktisk, at hvis man bruger informationerne til at skrive et program, så skal man meddele Microsoft en kontaktperson, sådan at de kan viderestille supportopkald. Det er da service?!

Så medmindre man faktisk reelt har lov til at bruge de specificationer i implementering af konkurrende produkter, så er det ikke særlig relevant for denne diskussion.

29
3. september 2007 kl. 08:35

Jørgen,

lukkede formater

Microsofts binære office-formater er ikke længere lukkede. Du kan bestille specs for dem via Microsofts hjemmeside, hvilket jeg selv gjorde for en uges tid siden.

28
3. september 2007 kl. 08:33

Hvilken kompetent erfaring har du med programmer som benytter filformatet ODF?

Hvorfor skal det nu være et argument? Det er meget tydeligt, at det /ikke/ er et krav for at deltage i diskussionerne herinde, at man

  1. har gjort andet end at bladre OOXML-spec igennem
  2. har gjort andet end at bladre ODF-spec igennem
  3. har skrevet kode til dannelse af ODF-filer
  4. har skrevet kode til dannelse af OOXML-filer

kort sagt:

  1. har sat sig ind i sagerne

Hvorfor fremturer du så nu med krav om, at man har brugt OpenOffice for at kunne udtale sig om OpenOffice?

27
3. september 2007 kl. 08:27

Hvilke regler som er overtrådt? At stemme to gange: er det ikke imod reglerne?

Jo - men du er nødt til at læse i den kontekst ting skrives i. Da jeg skrev mit indlæg først på eftermiddagen 30. august 2007 var det ikke kommet frem, at der var nogen, der havde stemt to gange. SIS's dokument er dateret på samme dag som jeg skrev, PDF-dokumentet er dannet kl. 18.05 [0], og det blev først offentliggjort/refereret i danske medier som version2.dk og computerworld.dk dagen efter d. 31. august 2007.

Derfor spørger jeg igen: Hvorfor er det valgsvindel, at en række deltagere i udvalget blev meldt ind i 11. time?

[0] http://www.os2world.com/content/view/14874/2/

26
2. september 2007 kl. 16:52

Jeg er lige af mit firma blevet tvunget til at forlade open office og nedgradere til MS office (2003 versionen). Det hader jeg meget fordi jeg personligt er meget ked af at gemme mit arbejde i lukkede formater. Så har jeg nemlig ikke friheden til at vælge længere og mine data bliver taget som gidsel når der skal opgraderes officepakker.

Jeg er enig med dig i at prisen spiller en mindre rolle, men du bør også tænke på de resorcer som går til at virussikre mod de hundredevis af MS office virusser, som findes derude. Outlook (og oulook express) er simpelthen usikkert design og de to programmer er skyld i de fleste større viruskatastrofer i nyere tid.

25
2. september 2007 kl. 16:08

Hej Ulrik Gerdes

Du skriver: "jeg er en både meget kompetent og tilfreds bruger af Microsoft's produkter, især af Office programmerne. Og at jeg meget nødigt vil risikere, som offentligt ansat, at blive tvunget(sic!) til at skulle bruge spånplade-produkterne fra OpenOffice."

Hvilken kompetent erfaring har du med programmer som benytter filformatet ODF?

VH Nicholas

24
2. september 2007 kl. 16:02

Hej Jesper Lund

Hvilke regler som er overtrådt? At stemme to gange: er det ikke imod reglerne?

Demokrati gælder også for MS! Gad vide hvilke andre svinestreger som vil komme for dagen... VH Nicholas

23
2. september 2007 kl. 15:05

Kære Thøger,

Du skriver: "Det var heller ikke smertefrit at gå fra LP til CD. Sådan er teknologi".

Jo, det var smertefrit og en stor fornøjelse! Men det ville træls at skulle gå den anden vej, ikke?

Og det risikerer jeg desværre, hvis jeg fx bliver tvunget til at skulle bruge OpenOffice i stedet for MS Office 2007, fordi jeg arbejder indenfor det offentlige. Jeg er ikke paranoid (så vidt vides), men jeg har haft nogle kedelige erfaringer med nogle indflydelsesrige ODF-proponenter/Microsoft-allergikere, som jeg helst ikke vil have flere af i fremtiden.

Du skriver: "...så længe I vil betale for det".

Ja, og det vil vi/jeg godt, når det er pengene værd! Med hensyn til udgifter til både hard- og software, så har jeg siden tidernes morgen (dvs. fra omkring midten af 1980'erne) fået den erfaring, at udgifterne er peanuts i forhold til lønudgifter, og at besparelser på anskaffelser af it lynhurtigt bliver ædt op af et øget tidsforbrug i dagligdagen, hvis man anskaffer sig noget billigt juks.

22
1. september 2007 kl. 19:17

Kære Ulrik,

ODF er en standard, Microsoft sagtens kunne understøtte, hvis de ville. Hvis det bliver en offentlig standard i flere lande, vil de formodentlig gøre det, så du stadig kan bruge M$ Office.

ODF er da ikke perfekt (men der udvikles videre), og man vil sikkert have dokumenter, der ikke konverterer perfekt.

Det var heller ikke smertefrit at gå fra LP til CD. Sådan er teknologi.

Men ODF-standarden kan forbedres og den er åben, så der kan komme konkurrence på et pt lukket marked.

Og lad nu være med at ryste i bukserne. Der er jo masser af andre menensker, der foretrækker Windows, og uanset om det bliver ODF eller OOXML, så vil der være Windows til jer, så længe I vil betale for det.

21
1. september 2007 kl. 09:53

jeg håber da at din arbejdsbeskrivelse inkluderer OOXML advocacy :)

Det er det desværre ikke ... så ville jeg jo ikke længere sidde her og skrive. Så ville jeg sidde på en sydhavsø og tælle mine penge :o)

At stemmekvægene er parterfirmaer er jo som sådan kun relevant i den sammenhæng at de[...] er økonomisk afhængige af det.

Med andre ord mener du, at interessenter med økonomisk interesse i et produkt ikke bør have adgang til udvalget? Kig lige på listen over deltagere i S-142/U-34 og forklar mig så lige, hvilke deltagere, der er tilbage. Jeg kan umiddelbart kun se ét medlem, der ikke har umiddelbare økonomiske interesser i den ene eller den anden retning.

20
1. september 2007 kl. 01:39

"Det er dog ubegribeligt....!". Ja, ikke? De onde ler, og de gode græder!

19
31. august 2007 kl. 23:56

Jeg er ikke it-professionel, og burde måske holde min forbandede kæft og lad være med at forstyrre jeres åndfulde disput hér på V2.

Men jeg kan ikke lade være, fordi jeg ved at diskussionen om OOXML's fremtid kan få en indflydelse på min hverdag, som i udstrakt grad omfatter af brugen af it. Sagen er, at jeg er en både meget kompetent og tilfreds bruger af Microsoft's produkter, især af Office programmerne. Og at jeg meget nødigt vil risikere, som offentligt ansat, at blive tvunget(sic!) til at skulle bruge spånplade-produkterne fra OpenOffice.

Hele diskussionens karakter og især indlæggene fra ODF-proponenterne er i den sammenhæng ret bekymrende. Målet synes alene at være at få kniven i Microsoft, uden særlig hensyntagen til hvad der måtte være fup og fakta i diverse historier. Og fx også uden særlig berøringsangst overfor politiske partier, som man normalt ikke tiljubler i it-miljøet. Eller hvad? Jeg tænker hér på Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti, som hér synes tildelt en rolle som Skt. Georg med lansen, som forventes at kunne fælde den onde drage, Helge Sander.

Når det er sagt, så det på den anden side været en befrielse og fornøjelse at læse Jesper Lund Stocholms' mange bidrag til diskussionen. Kølige, veldokumenterede og begavede.

18
31. august 2007 kl. 18:57

Nå, nu kommer indlæggene jo som skidt fra en spædekalv, jeg håber da at din arbejdsbeskrivelse inkluderer OOXML advocacy :)

Siden jeg skrev mit indlæg er din sag jo ikke blevet nemmere. Er det direkte strafbart at pervertere et nationalt standardudvalg? (Som det jo åbenlyst er sket i Sverige, det kan du simpelt ikke argumentere dig ud af) Tja, måske ikke. Men det viser at man har at gøre med et firma uden moralsk grunding. Og en stor portion arrogance, når man kan tro at man kan gøre det uden at blive opdaget! At man så bagefter som damage control forsøger at spinne den, og lave en syndebuk ud af en tilfældig studentermedhjælp, det er bare lidt patetisk. Og skulle det endda, hvor usansynligt det virker, være sandheden så peger det bare tilbage på firmakultur og moral.

At stemmekvægene er parterfirmaer er jo som sådan kun relevant i den sammenhæng at de, udsat for lidt "moderat psykisk pres", vælger at gøre hvad der bliver sagt, da de er økonomisk afhængige af det.

17
31. august 2007 kl. 11:39

og @ ham med navnet der henleder tankerne på den by hvor afstemningen blev afholdt,

... det må jo næsten være mig. Jeg kan dog ikke forstå, hvorfor du ikke blot skriver "og til Jesper", men du har måske lige fundet ud af, at det er totalt l33t at bruge snabel-a til tilsvarende formål. Fred være med det.

(w00t)

face it.

Du kan bortfoklare og undskylde så meget du vil

Hvordan undskylder jeg?

men du kan ikke bortforklare at SIS lige har medgivet at du ikke har et ben at stå på.

Hva'ba? Så vidt jeg ved har jeg ikke udtalt mig om selve afstemningen i Sverige men blot om, hvor tude åndssvagt det er af Microsoft i Sverige at tilbyde finansiel støtte for "Ja"-stemmer.

... og overskriften - "Hyperaktiv" - er det en reference til dig selv og dit lange indlæg ... kom du til at putte for meget sukker på dine chokopops i morges?

16
31. august 2007 kl. 11:20

Der ikke helt ved hvordan Svenskere skriver...

"Motivet till styrelsens beslut är att SIS har information som pekar på att en av deltagarna i arbetsgruppen har deltagit i omröstningen med mer än en röst"

Typisk svensk underspillet udtalelse, hvis der er nogen der kender udtrykket "Den knyttede næve i lommen".

Der er ikke nogen, der har stemt 2 eller 3 gange til selve afstemningen, noget der forøvrigt ikke ville ændre noget.

Samtidigt så ville de ikke bruge ordet "peger på" de ville kunne kigge i stemme optegnelsen og se at der var en genganger. Noget det ikke ville ha taget dem 3 dage at finde ud af det.

"en av deltagarna i arbetsgruppen har deltagit i omröstningen med mer än en röst"

Min tolkning af denne del af sætningen er ret klar og efterlader ikke meget tvivl om hvad der faktisk har forårsaget at de har ugyldigtforklaret afstemningen. Hvis jeg nu siger "marketføringsbidrag" og "samarbejdtsaftaler" så ved vi godt hvem vi alle tænker på...

og mere end en er ikke kun 2 det kan faktisk være 20 og at tro at nogen her på siten ikke kan forstå at argumentet

x > 1 => x = 2

er et ret begrænset svar på forudsætningen x > 1 er halvvejs fornærmende.

og @ ham med navnet der henleder tankerne på den by hvor afstemningen blev afholdt,

face it.

Du kan bortfoklare og undskylde så meget du vil men du kan ikke bortforklare at SIS lige har medgivet at du ikke har et ben at stå på.

Det samme gælder henvisningerne til jasonmatusow, de argumenter han anvender til at påstå at lilleblød ikke har gjort noget forkert er åbenlys damage control fra selv samme lilleblød. De indeholder informationer som kun lilleblød kan side inde med. Derfor har den blog åbenlyst et troværdigheds problem da den på ingen måde forholder sig kritisk til de informationer...

Hvis du spør ræven siger den altid at det var da selvfølgelig ikke den der var i hønsehuset i går nat.

Den tænkte på det men da den var gået ind af døren så ombestemte den sig og gik ind og fortalte landmanden at den havde tænkt på at spise hans høns. Men at den havde ombestemt sig og ville istedet luske af uden at røre dem.

Da landmanden så gik ud for at se til hans høns, så han at de alle var blevet ædt...

Go weekend og keep up the good work Jakob Damkjær

15
31. august 2007 kl. 00:06

"Motivet till styrelsens beslut är att SIS har information som pekar på att en av deltagarna i arbetsgruppen har deltagit i omröstningen med mer än en röst"

Altså: Noget tyder på at én af deltagerne har været lidt hyperaktiv ved stemmeafgivelsen. Vi ved ikke hvad vedkommende stemte for, og end ikke om han/hun stemte for (imod) det samme hver gang.

Men der ligger jo, som Niels antyder ovenfor, nok mere bag! Men hvad? Havde den pågældende fx lige hørt, at Elvis stadig lever, og derfor - i en fuldt forståelig forfjamskelse - var kommet til at stemme to, eller endog flere gange?

Og sådan er der så meget. Der er fx sandsynligt, at der er mere mellem himmel og jord end de fleste andre steder ;o)

11
30. august 2007 kl. 15:33

Ja, altså i den halve time inden afstemningen hvor de var tilstede, men bedre sent end aldrig!

Hvad vil du mene er et acceptabelt indsats-niveau for at deltage i udvalgtarbejdet og dermed kunne stemme i udvalget?

10
30. august 2007 kl. 15:32

Hvilke regler er blevet overtrådt?

9
30. august 2007 kl. 14:24

Det er mærkeligt, at afstemningen ikke bliver forkastet, nu da de involverede har bekræftet, at man har fusket og snydt et ”ja” resultat igennem.

Valgsvindel er vel også strafbart?

VH Nicholas

8
30. august 2007 kl. 14:20

Jeg er sikker på at Microsoft Guld partnerne i Sverige gjorde et seriøst og solidt stykke arbejde i standardiseringsprocessen. Ja, altså i den halve time inden afstemningen hvor de var tilstede, men bedre sent end aldrig!

Hvorfor mener du, at det i sig selv er relevant om et firma er partner eller ej?

7
30. august 2007 kl. 13:50

Jeg synes vi mangler nogle indlæg fra v2's faste Microsoft apologister

Jeg kan næsten mærke, at du hentyder til "sådan nogen som mig" :o) . Jeg forsøger dog konstant at undgå at forsvare Microsoft - det er de store nok til selv at klare - men derimod udelukkene at forsvare mit og andres ønske om at lade OOXML ISO-certificere.

, men de er måske gået i flyverskjul?

Lad os lege en lille leg: Du forsøger at finde på et par andre årsager til at en debattør er fraværende i debatten end "flyverskjul" ... og så får du en blank to-krone af mig for hvert godt gæt du kommer med.

eller ... det er nok lidt urealistisk at du kan gøre det indenfor overskuelig tid, så jeg kan give dig et par stykker her - så behøver du ikke tænke dig om (igen):

  1. Sygdom
  2. Arbejdspres
  3. Sygdom/død i den nærmeste familie
  4. Ferie

... "Det var dine uunderbyggede beskyldninger om, at Microsoft har betalt udvalgsdeltagere for at deltage og agere som stemmekvæg" ...

Hey ... det har jeg vist sagt på et tidspunkt. Hvad er i øvrigt problemet med det citat? Har du dokumentation for pengestrømme fra Microsoft til medlemmer af udvalget i Dansk Standard?

6
29. august 2007 kl. 20:05

Jeg synes vi mangler nogle indlæg fra v2's faste Microsoft apologister, men de er måske gået i flyverskjul?

... "Det var dine uunderbyggede beskyldninger om, at Microsoft har betalt udvalgsdeltagere for at deltage og agere som stemmekvæg" ...

Jeg er sikker på at Microsoft Guld partnerne i Sverige gjorde et seriøst og solidt stykke arbejde i standardiseringsprocessen. Ja, altså i den halve time inden afstemningen hvor de var tilstede, men bedre sent end aldrig! Lad os da håbe at de har gjort et lige så solidt stykke arbejde i DS...

5
Indsendt af Anonym (ikke efterprøvet) den ons, 08/29/2007 - 18:49

Jeg spørger bare, men er denne metode ikke meget brugt af Microsoft?

Ellers kan jeg næsten ikke tro det offentlige, samt ingeniørskolerne bruger deres crap software.

Med venlig hilsen

4
29. august 2007 kl. 14:29

Måske er det der er brug for at tydeliggøre ISO's afstemingssvarmuligheder:

I stedet for det i forvejen ret klare:

'Ja' 'Nej med kommentarer' 'undlade'

som under MSOOXML afstemingern er blevet udbygget med disse, der ikke kan genfindes i procedurens svarmuligheder:

'ja med kommentarer' 'undlade med kommentarer'

Så skulle man måske i stedet have kategorierne

'Editorielle kommentarer' (retter sprog og stavefejl uden at påvirke teknisk indhold) (erstatter Ja) 'Tekniske og Editorielle kommentarer' (erstatter Nej med kommaterer) 'Ingen kommentarer' (erstatter undlader)

Og så indsætter de ny svar i de eksisterende svarmuligheder.

Altså - Højst 1/3 af alle P medlemmer må have kommentarer med teknisk indhold og højst 1/4 af alle modtagne kommentarer (fra P og !P medlemmer tilsammen) må have teknisk indhold

På denne måde kommer man ud over at NB'er stemmer JA selvom de har tekniske kommentarer, der skulle løses før standarden egentlig vil kunne godkendes....

Venlig hilsen

3
29. august 2007 kl. 12:12

Sammenhold lige alle nyhederne, som i disse dage tikker ind, om MS' ageren i standardiseringsrådene med denne artikel:

http://ooxmlisdefectivebydesign.blogspot.com/

(beklager hvis linket har været postet før under en af de andre artikler)

Pyyha, det begynder at ligne noget, man kan sige "hvad sagde vi" til ... Men det betyder jo ikke nødvendigvis, at vi slipper for OOXML som en ISO standard, desværre.

2
29. august 2007 kl. 10:17

Hvis det er den ordrette formulering i brevet, så burde de svenske konkurrence/monopol myndigheder allerede nu have ransaget M$'s kontorer i Sverige...

Poul-Henning

1
29. august 2007 kl. 10:13

»Det var dårligt formuleret og skulle ikke være sendt ud. Vi køber ikke ja-stemmer. Det er tåbeligt at tro, at vi kan gøre det,«

Ja, det kan vi se, det gik jo slet ikke.