Microsoft: Log på din pc med iPhone Touch ID

Fremover behøver vi ikke bruge passwords for at logge ind på Windows 10. Fingeraftrykslæsere, også den på iPhone, kan afløse adgangskontrollen.

iPhone og Windows er ikke kendt for at være gode samarbejdspartnere, men fremover vil du kunne bruge iPhonens Touch ID til at logge ind på en pc, skriver Cio.com.

Microsoft er i gang med en udvikling, hvor man vil eliminere brugen af adgangskoder med Windows Hello, en teknologi, der giver brugerne mulighed for at logge på pc'er med bl.a. fingeraftryk og ansigts- eller irisgenkendelse.

Apps, der understøtter Windows Hello, kan også anvendes.

Og det betyder, at man fremover vil kunne anvende sin iPhone til at logge på Windows 10. På Ignite-konferencen i denne uge lød det nemlig fra Microsoft, at iPhone-brugere kan bruge bestemte RSA SecurID Autentificering-værktøjer til at logge ind på Windows 10-pc'er.

Ud over Touch ID kan man på et beskyttet trådløst netværk få et iPhone RSA-værktøj til automatisk at låse Windows 10-pc'en op.

Microsoft mener, at biometrisk autentificering er en nem og sikker måde at give adgang til pc'er og online-tjenester på. Der er ingen grund til at bruge adgangskoder, lyder det.

Brugen af iPhones Touch ID er især aktuelt på ældre pc'er, som ikke har fingeraftrykslæsere eller infrarøde kameraer, som er nødvendige for biometrisk autentificering.

Microsofts ikke særligt udbredt Windows 10 Mobile-smartphones kan også bruges til at logge ind .

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Bent Jensen

"Microsoft mener, at biometrisk autentificering er en nem og sikker måde at give adgang til pc'er og online-tjenester. Der er ingen grund til at bruge adgangskoder, lyder det." Måske nogen gange nem, som fingeraftryksscanner bliver bedre, men lagt fra sikkert.

Der er nogen små problemmer med biometrisk autentificering.

Som skift af "kode" når MS, Appel bliver hacket.

Fingeraftryk ikke er sikkert. På rigtigt mange måder, som ikke "toms up" med toms med.

Misbrug af data fra de 3 stjernet, og sikkert alle mulige andre.

Sikkert også mange andre problemmer, men før de her er løst, er det ikke en metode som jeg ville hoppe på.

 • 2
 • 5
#2 Christian Dahl

Som skift af "kode" når MS, Appel bliver hacket.

Lige meget. Dine biometriske data ligger lokalt på din enhed og bliver ikke delt med skyen. Første gang du logger på en Windows 10 maskine skal du bruge din adgangskode. Derefter kan du opsætte Windows Hello på enheden.

Måske nogen gange nem, som fingeraftryksscanner bliver bedre, men lagt fra sikkert.

Enig i at det ikke er 100% sikkert. Men det er adgangskode 1234 eller 8800 heller ikke. Alt for mange i min vennekreds bruger en af de to koder fordi den er nem at indtaste. Har man en Samsung (TROR det er Galaxy men er ikke sikker..) så er det lige meget hvad din kode er for enhver kan læse med over skulderen når koden bliver skrevet på skærmen. ALT for nemt at aflure hvad koden er.

 • 3
 • 3
#3 Bent Jensen

Lige meget. Dine biometriske data ligger lokalt på din enhed og bliver ikke delt med skyen.

OG det er du helt sikkert på ? Lige så meget som at fotovogne aldrig vil bruges til, at give bøder hvis man taler i mobil eller ikke har sele på. Eller at vi har fuldt sikkerhed for at vores persondata ikke udleveres sammen med sundhedsdata.

Men som jeg skriver hvordan løser du problemet med at dit fingeraftryk kan kopieres og bruges via foto af dig, eller din "toms" ikke bare bliver taget med, med eller uden dig og din hånd.

 • 0
 • 1
#4 Christian Dahl

OG det er du helt sikkert på ? Lige så meget som at fotovogne aldrig vil bruges til, at give bøder hvis man taler i mobil eller ikke har sele på. Eller at vi har fuldt sikkerhed for at vores persondata ikke udleveres sammen med sundhedsdata.

Ja det vælger jeg at stole på indtil det modsatte er bevist. Hvis der er dokumentation for at du taler i telefon imens du kører i bil så siger loven at du får en bøde. Om det så er med fotovogn eller ej.

Men som jeg skriver hvordan løser du problemet med at dit fingeraftryk kan kopieres og bruges via foto af dig, eller din "toms" ikke bare bliver taget med, med eller uden dig og din hånd.

Det kan man ikke sikre sig imod. Intet er 100% sikkert uanset om det er biometrisk eller ej. MEN jeg stoler mere på at hackere ikke kan få fat på mit fingeraftryk eller min iris scaning. Hvis de får fat på det kan de alligevel ikke bruge det til noget som helst, uden også at have fysisk adgang til min maskine. Hvis de har mit kodeord kan de bruge det uanset hvor de er. Man kan ikke snyde Windows Hello med et foto. Du er velkommen til at forsøge. Identiske tvillinger kan heller ikke snyde.

 • 1
 • 1
#5 Dennis Krøger

Hvis det bliver en succes, går der et par uger før enhver app der kan bruges til det, bliver jaget væk fra App Store. Så storsindede er Apple nemlig, de redder dig fra at komme til at bruge konkurerende produkter sammen med deres. Alt andet ville jo være at pisse på Steve's grav, og det var ikke din mening, vel? VEL? :)

 • 3
 • 2
#7 Bent Jensen

"MEN jeg stoler mere på at hackere ikke kan få fat på mit fingeraftryk eller min iris scaning."

Du forstår stadig ikke problemet med brug af sådanne data, som brug i stedet for password.

Selv om du bruger fingeraftryk, Iris eller billede som adgangskode er det stadig muligt at bruge en adgangskode. Så brug af dem giver bare flere muligheder for at logge ind.

Dine fingeraftryk eller ansigt er IKKE sikkert, da en kopi som kan bruges til login kan dannes ud fra billeder fra f.eks. Facebook. Selvom du ikke er på facebook, har andre sikkert taget billeder af dig.

Hvis du har brugt et kodeord, så kan du vælge at give det, eller lade være hvis du står i tolden, eller med en pistol for hovedet. Alt efter situationen. Men du skal være i live.

Hvis du har brugt nogen af de andre, er det meget nemmere enten at skære hovedet, finger eller hånden af dig. Selv om det grisser , så er det sket.

Bare af de grunde synes jeg du skulle overveje om det er så smart, som du mener det er, selvom der står MS eller Appel på produktet, der er ingen fingeraftryk på en håndprotese.

Der ud over er det problemet med om dine data bliver misbrugt, eller i det mindste opsamlet. Som du skriver, det tror du ikke på. Så vil jeg sige som Edward Snowden, det værste der kan ske, er at der intet sker.

 • 1
 • 1
#8 Mike Rosoftski

Er der nogen der tror Apple har forstand på sikkerhed? De har ikke en gang antivirusprogrammer på Deres operativsystemer. Det kommer til at gå helt galt for Microsoft, hvis de indleder sig på at lege med Apple.

Microsoft er dygtige nok til selv at lave en god sikkerhed. Dem der bruger grej fra Apple har heller ikke forstand nok til at købe en ordenligt pc, så det er spild af penge at lave et system til at logge ind via den vej.

De skulle heller tale med Samsung, som også har mange gode løsninger.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere