Microsoft løfter sløret for, hvilke data de indsamler gennem Windows 10

Illustration: Nomad Soul/Bigstock
Det er nu muligt at læse en total oversigt over, hvilke data Microsoft indsamler. Hvis du kan holde dig vågen længe nok til at nå bunden af listen.

Den nye Windows 10 ’Creators Update’ er på trapperne og vil give flere muligheder for at begrænse, hvilke data du deler. Samtidig forsøger Microsoft også at være mere transparente omkring den data, som du ved brug tvinger dig til at stille til rådighed. Det skriver The Next Web.

Det er med det nuværende styresystem kun muligt at vælge mellem at dele ’basic’ eller ’full’ data med Microsoft, men hidtil har det været uigennemskueligt, nøjagtigt hvad de to pakker indebærer. Det er kun to måneder siden, at EU sidste gang pressede Microsoft på maven for at få dem til at respektere brugernes ret til privatliv.

Læs også: Microsoft klar med 'Creators Update' til Windows 10

Når den nye opdatering træder i kraft, vil det stadig ikke være muligt at tilbageholde alle oplysninger, men Microsoft udtaler i deres blog, at de har skåret mængden af indsamlet information under ’basic’-pakken ned til halvdelen.

»Vi vil dele mere information om, hvordan vi vil sørge for, at Windows 10 er kompatibel med EUs persondataforordning,« udtaler Marisa Rogers, privacy ansvarlig hos Microsoft, i et officielt blogindlæg om de nye tiltag.

Her kan Windows-brugere tjekke, hvilke oplysninger Microsoft har indsigt i.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere