Microsoft løfter sløret for, hvilke data de indsamler gennem Windows 10

7. april 2017 kl. 08:193
Microsoft løfter sløret for, hvilke data de indsamler gennem Windows 10
Illustration: Nomad Soul/Bigstock.
Det er nu muligt at læse en total oversigt over, hvilke data Microsoft indsamler. Hvis du kan holde dig vågen længe nok til at nå bunden af listen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den nye Windows 10 ’Creators Update’ er på trapperne og vil give flere muligheder for at begrænse, hvilke data du deler. Samtidig forsøger Microsoft også at være mere transparente omkring den data, som du ved brug tvinger dig til at stille til rådighed. Det skriver The Next Web.

Det er med det nuværende styresystem kun muligt at vælge mellem at dele ’basic’ eller ’full’ data med Microsoft, men hidtil har det været uigennemskueligt, nøjagtigt hvad de to pakker indebærer. Det er kun to måneder siden, at EU sidste gang pressede Microsoft på maven for at få dem til at respektere brugernes ret til privatliv.

Når den nye opdatering træder i kraft, vil det stadig ikke være muligt at tilbageholde alle oplysninger, men Microsoft udtaler i deres blog, at de har skåret mængden af indsamlet information under ’basic’-pakken ned til halvdelen.

»Vi vil dele mere information om, hvordan vi vil sørge for, at Windows 10 er kompatibel med EUs persondataforordning,« udtaler Marisa Rogers, privacy ansvarlig hos Microsoft, i et officielt blogindlæg om de nye tiltag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her kan Windows-brugere tjekke, hvilke oplysninger Microsoft har indsigt i.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger