Microsoft lancerer Windows Server 2008

Serverudgaven af Longhorn-projektet fokuserer på bedre sikkerhed og mindre tidskrævende administration. Men ikke alt var på plads, da Steve Ballmer præsenterede de nye produkter.

Microsoft lancerede onsdag i USA officielt et trekløver af selskabets vigtigste produkter: Windows Server 2008, Visual Studio 2008 og SQL Server 2008.

Reelt var det dog kun Windows Server 2008, som blev lanceret, da Microsoft allerede har frigivet Visual Studio 2008 - og SQL Server 2008 bliver først klar til efteråret.

SQL Server 2008 var ikke alene om at være fraværende ved lanceringen. Microsoft bliver således først klar med afløseren til dets Virtual Server-produkt, Hyper-V, til sommer, selvom det skal være en del af Windows Server 2008.

I Danmark sker lanceringen i dag torsdag via en webcast fra Microsoft-hovedkvarteret i Hellerup. Det er også her, kåringen af It Pro Award 2008 vil finde sted.

Principper om sikkerhed

Windows Server 2008 er Microsofts første serverudgave af Windows, som fra begyndelsen er udviklet ud fra de principper om sikker software, som selskabet tog i brug i afslutningen af udviklingen af Windows Server 2003.

Derfor håber Microsoft også på, at det med Windows Server 2008 kan ryste selskabets ry for dårlig sikkerhed af sig.

Samtidig vil softwaregiganten bruge Windows Server 2008 til at få foden inden for hos de tunge opgaver i datacenteret og ryste en anden gammel fordom af platformen, nemlig at Windows-servere primært bruges til lette opgaver som print og filservere.

Især vil Microsoft gerne fremhæve, at selskabet har forbedret ydelsen i Windows Server 2008 og eksempelvis med den nye Internet Information Services 7 vise, at selskabet kan konkurrere med blandt andet Linux på ét af Linux' kerneområder.

Tiden skal flyttes væk fra administration

Selvom Microsoft på den måde vil forsøge at henvende sig de kunder, som i dag er mindre loyale over for selskabet, så står selskabet også over for en stor opgave med at få eksisterende kunder til at opgradere.

På den front er de nye ensrettede administrationsværktøjer og muligheden for i højere grad at installere simple udgaver af Windows Server, som kræver mindre vedligeholdelse, i centrum.

»It-professionelle og udviklere har fortalt os, at de bruger for meget tid og penge på at administrere de eksisterende systemer og ikke nok på at investere i ny teknologi, som kan give dem strategiske fordele. Den feedback er kernen i de nyskabelser, vi har lagt i disse nye produkter,« sagde Microsofts direktør Steve Ballmer ved den officielle lancering i Los Angeles.

Sådanne fordele er imidlertid meget luftige og kan være svære at sælge. Derfor lægger Microsofts første fremstød for Windows Server 2008 da også hovedsageligt vægt på benchmarks, som sammenligner ydelsen på systemer med Microsofts software i forhold til konkurrenterne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Lars Bjerregaard

Nok er Microsoft kåret som Danmarks bedste arbejdsplads! Men kvaliteten af deres produkter skal der kigges langt efter. Der er graverende fejl i oversættelser af produkterne til dansk.

AT man er i stand til at erkende at »It-professionelle og udviklere har fortalt os, at de bruger for meget tid og penge på at administrere de eksisterende systemer............ . Kan Microsoft så ikke fortælle noget om hvor de nye systemer er bedre med hensyn til administration og vedligehold? Hvad skal vi med Benchmarks hvis ikke fundamentet er på plads? Lad os snart se at den bedste arbejdsplads også kan levere kvalitet (eller er det for meget at forvente, normalt siger man at man jo ikke kan få alt!!)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere