Microsoft lancerer udviklingsværktøj til Open XML

Nyt udviklingsværktøj gør det muligt for udviklere at danne, søge og ændre i dokumenter i Microsofts filformat Open XML og i OOXML.

Microsoft har netop udsendt det første bundt udviklingsværktøjer (SDK) til selskabets dokumentformat Open XML, som også understøtter OOXML.

Med det nye SDK får udviklerne mulighed for at søge, danne, kontrollere og ændre dokumenter i dokumentformatet Open XML, skriver Heise Online.

Derudover er der funktioner til at fjerne kommentarer og andre "personlige data" fra dokumenterne, der også kan være i det åbne dokumentformat OOXML.

Microsoft oplyser, at det nye SDK kan anvendes med alle sprog, der understøttes af. Net.

Ifølge Heise Online vil en pre-release version af SDK 2.0 blive offentliggjort i slutningen af sommeren, mens den endelige næste version bliver frigivet sammen med den næste generation af Microsofts Office-produkter.

Open XML er fil-format i Microsoft's nuværende Office-produkter, men er ikke helt identisk med det filformat, OOXML, som ISO i øjeblikket har under behandling. I forbindelse med ISOs godkendelsesprocedurer er en række ændringer til Open XML blevet vedtaget, men disse ændringer er endnu ikke indarbejdet i formatet.

Fire lande har klaget over sagsbehandlingen i forbindelse med godkendelsen af OOXML, og så længe klageproceduren pågår, vil ISO ikke gøre mere for publicering af den nye standard.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jesper Lund Stocholm Blogger

Jeg ville nok være påpasselig med at kalde OpenXml SDK for et "udviklingsværktøj" - specielt da det kun består af én dll samt en .chm-fil.

Hvis man ønsker deciderede "værktøjer" til at lave mere eller mindre esoteriske ting med OOXML eller blot anvendelsesmuligheder for OpenXml SDK, så er blogs'ene for Eric White [0] og Erika [1] gode steder at starte.

[0] http://blogs.msdn.com/ericwhite/ [1] http://blogs.msdn.com/erikaehrli/

Ønsker man i stedet at lege med ODF-filer, så er projektet ODFDOM fra ODF Toolkit (OOo) et godt sted at starte.

http://odftoolkit.openoffice.org/

(Tak, Finn)

:o)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere